ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ξεκαθάρισε πλέον με το υπ’ αρίθμ. 1097/2017 βούλευμα του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (σε συμβούλιο), η εμπλοκή που σημειώθηκε στην αρμοδιότητα για την αξιολόγηση μιας εκ των πλέον σημαντικών υποθέσεων, που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα των υποκλοπών του 2004 και του σχεδίου εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το 2008.
Η ογκώδης δικογραφία, που αφορά κυρίως το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία», παραμένει χωρίς κρίση, καθώς βρέθηκε να «αιωρείται» ανάμεσα στην Ευελπίδων και το Εφετείο, αφού ανέκυψε διαφωνία μεταξύ δικαστικών για το ποιο δικαστικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για να την κρίνει!
Για την υπόθεση, που έχει τρία σκέλη, υπέβαλε πρόταση τον περασμένο Οκτώβριο η Εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαΐτση, η οποία ζήτησε την παραπομπή τεσσάρων κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και ενός Αμερικανού υπηκόου, πρώην στελέχους μυστικών υπηρεσιών, του διαβόητου William Bazil από την Κάρπαθο, για το αδίκημα κατασκοπείας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών «που αφορούσαν τα συμφέροντα του κράτους», στο διάστημα 2004-2005.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε ακολούθως, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο έκρινε πως είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση, λόγω των αδικημάτων και του δικαστηρίου που θα πρέπει να τα δικάσει, διαβιβάζοντας τα στοιχεία στο Συμβούλιο Εφετών.
Μετά από λίγο καιρό ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Κ. Πούλιος υπέβαλε πρόταση με την οποία ζητά να επιστραφεί η δικογραφία στην Ευελπίδων με το σκεπτικό ότι είναι αναρμόδιο το Συμβούλιο Εφετών καθώς τα αδικήματα πρέπει να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και όχι σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και επομένως την υπόθεση θα πρέπει να κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το 650/2017 βούλευμά του, κήρυξε εαυτό καθ’ ύλην αναρμόδιο.
Το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (σε συμβούλιο), επιλύοντας τη διαφωνία μεταξύ των δύο δικαστικών συμβουλίων, που έκριναν εαυτά καθ’ ύλην αναρμόδια, με το με αριθμό 1097/2017 βούλευμά του έκρινε ως αρμόδιο καθ’ ύλην για την περάτωση της κύριας ανάκρισης το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, τασσόμενο ουσιαστικά με τις απόψεις της Εισαγγελέως κ. Βαϊτση, που έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων κατά την διάρκεια της θητείας της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2011, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2012, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για αδικήματα που αφορούν προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.
Αφορμή για τη δίωξη αποτέλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων που φαινόταν να προέρχονται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, τα οποία αναφέρονταν σε σχέδιο εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, στην οποία είχαν συμπεριλάβει και τα γεγονότα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με στόχο να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.
Η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα ο οποίος συνένωσε τη δικογραφία για το «σχέδιο Πυθία» με αυτές για τις υποκλοπές και την παραβίαση μυστικών της πολιτείας από υπαλλήλους της ΕΥΠ και τρία χρόνια μετά εξέδωσε πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο κατέγραψε τα στοιχεία που συνέλεξε από τη μεθοδική έρευνα του.
Ο Ανακριτής κατέγραφε στο πόρισμα του κρίσιμα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού συνδέοντας άμεσα το «σχέδιο Πυθία» σε προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρίας – Σοφίας Βαΐτση, εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού πράκτορα της CIA, William Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο.
Εισηγήθηκε συγκεκριμένα την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, του γεννηθέντος στην Κάρπαθο, Αμερικανού πράκτορα της CIA, William Basil, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατ’ εξακολούθηση, δια υποκλοπής των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού της Χώρας, μελών της Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων.
Πρότεινε παραπέρα η παραπομπή δύο στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, κατ’ εξακολούθηση και του πρώην υπουργού κ. Μιχαήλ Καρχιμάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατ’ εξακολούθηση.
Πρότεινε επίσης να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου του Αμερικανού πράκτορα για την αξιόποινη πράξη της απλής και μετέπειτα άμεσης συνέργειας στην αξιόποινη πράξη της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατ΄ εξακολούθηση, αδίκημα που έχει παραγραφεί και για τον ίδιο.
Στο κενό λοιπόν η προσπάθεια του καραμανλικού συστήματος να δικαιολογήσει την ολέθρια θητεία του Ραφηνοκηφήνα που έσπρωξε όσο κανένας άλλος την Ελλάδα στο γκρεμό της χρεοκοπίας ..!!!
Τα χέρια του δειλού και του λιποτάκτη κανένα πλυντήριο δεν τα ξεπλένει…….