Ειδήσεις

Ελεύθερη η δασκάλα μετά την απολογία της

Ελεύθερη χωρίς όρους, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, μια δασκάλα δημοτικού σχολείου, κατηγορούμενη για έκθεση σε κίνδυνο μαθήτριάς της, που πάσχει από διαβήτη.
Σύμφωνα με καταγγελία των γονέων του παιδιού, η δασκάλα επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του διαβητικού παιδιού και ενώ την 7η ώρα του προγράμματος διδασκαλίας, παρότι γνώριζε το πρόβλημά του, της ζήτησε να φάει γιατί αισθανόταν δυσφορία, εξαιτίας υπογλυκαιμίας, εκείνη αρνήθηκε.
Αποτέλεσμα ήταν το παιδί, όταν σχόλασε, να μιλά ασυνάρτητα και το ζάχαρό του να φτάσει στα 370. Το παιδί δηλαδή έφτασε κοντά στο διαβητικό κώμα.
Σημειώνεται ότι το παιδί, που πάσχει από ζακχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών, φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών 24 ώρες το 24ωρο.
Οι γονείς διατείνονται ότι η δασκάλα δεν θύμιζε στο παιδί τα ισοδύναμά του και όταν εκδηλωνόταν πρόβλημα έλεγε ότι είχε «ξεχάσει».
Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η δασκάλα απέδωσε την καταγγελία σε βάρος της σε εσωτερικές – ενδοσχολικές προστριβές και παραταξιακές αντιλήψεις, που επέτειναν, υποδαύλισαν και πυροδότησαν μια ήδη προκατειλημμένη αρνητική στάση των γονέων μαθήτριάς της στο πρόσωπό της.
Τόνισε επιπλέον ότι οι γονείς πέραν της προσωπικής αντιπάθειας σε βάρος της, προσπαθούν   να    της   αποδώσουν    και    ποινικές   ευθύνες καταγγέλλοντάς  την  για  έλλειψη  ανθρωπισμού.
Υποστήριξε εξάλλου ότι στην τάξη της υπάρχουν τρία παιδιά με προβλήματα υγείας  και τόνισε ότι ως   δασκάλα   και   έχοντας   συνείδηση   της   κατάστασης, ανθρωπιστικά αλλά και ως μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, ανέλαβε να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μη συμβεί κάτι στο παιδί.
Όσον αφορά το υπογλυκαιμικό επεισόδιο, που ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου σε ένορκη κατάθεσή του και η μητέρα του παιδιού για την άνοιξη του 2013, υποστήριξε, ότι δεν το γνωρίζει, γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ κανείς, ούτε ο διευθυντής, ούτε και η μητέρα.
Ανέφερε εξάλλου ότι σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις κ.α.) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις.
Ως συνήγορός της παρέστη ο δικηγόρος κ. Μ. Καντιδενός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Τιμόθεος Σημακαμπάνας    27.05.2015 11:09

    Με βάση τα λεγόμενα του άρθρου , αν το παιδί είχε 370 ζάχαρο , δεν είχε υπογλυκαιμία αλλά υπεργλυκαιμία , άρα δεν έπρεπε να φάει, αντίθετα μάλλον είχα φάει πολύ ( Υπογλυκαιμία είναι κάτω από 70 ) . Αφού η πληροφορία προέρχεται από τους γονείς , καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται , πράγμα επικίνδυνο για την ζωή του παιδιού τους .

Σχολιασμός άρθρου