Αθλητικά

ΣΕΓΑΣ: Ο απολογισμός της ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Εξαιρετική παρουσία είχε η αποστολή της Εθνικής Ομάδας στίβου που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που διεξήχθη στην Σλοβενία.
Η χώρας μας κατέκτησε συνολικά 10 μετάλλια, ένα εξ αυτών από τον Παύλο Κριαρά του ΑΓΕΣ Κάμειρος, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχε και η Παρασκευή Πουλλή του ΑΓΕΣ Κάμειρος.
Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με τον απολογισμό της Εθνικής Ομάδας στίβου, αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Τα μετάλλια δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο για την επιτυχία ή μη μιας αθλητικής αποστολής, πόσο μάλλον σε μια διεθνή διοργάνωση αναπτυξιακών κατηγοριών.
Πώς μπορούμε, ωστόσο, να παραβλέψουμε τη σαρωτική εμφάνιση της ελληνικής Εθνικής Ομάδας του στίβου στο πολύ πρόσφατο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ της Σλοβενίας;
Σε μια διοργάνωση που φέτος γιόρτασε 32 χρόνια από την ίδρυσή της, τα Ελληνόπουλα γοήτευσαν με τις επιδόσεις τους και άφησαν πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού στη χώρα.
Με δέκα μετάλλια στις αποσκευές τους, εξαιρετικά πλασαρίσματα, ρεκόρ φετινά και ατομικά, αλλά και με πολλές και σημαντικές παραστάσεις για την μετέπειτα αθλητική και όχι μόνο, καριέρα τους, επέστρεψαν οι δώδεκα Ελληνίδες και οι δέκα Έλληνες που εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στη Σλοβενία. Κι αυτό το τελευταίο, δηλαδή οι παραστάσεις, οι εμπειρίες είναι τα σημαντικότερα οφέλη για την generation z του ελληνικού στίβου.
Τα δέκα μετάλλια (από τα 13 που κατέκτησε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας) έφεραν την Ελλάδα στην πέμπτη θέση στον σχετικό πίνακα για τον κλασικό αθλητισμό και ήταν – ως σύνολο – η τρίτη καλύτερη συγκομιδή μεταξύ των 48 χωρών που συμμετείχαν, μετά τα 12 της Γαλλίας και τα 11 της Τσεχίας.
Για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση η Ελλάδα μας έφτασε σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων. Με δεδομένο ότι αρκετά από τα παιδιά που συμμετείχαν στη Σλοβενία θα ταξιδέψουν και στο Ισραήλ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και σε συνδυασμό με την ποιότητα που υπάρχει στις ηλικίες 18 και 19 ετών, είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι οι επιτυχίες σε αυτό το καυτό – κυριολεκτικά και μεταφορικά – καλοκαίρι θα έχουν και συνέχεια.
Για την ιστορία, οι θέσεις και οι επιδόσεις των μελών της ελληνικής ομάδας στη Σλοβενία:
Χρυσά
Δημήτρης Αντωνάτος – Σφαιροβολία – 20,72
Γιάννης Γκάρτσιος – Τριπλούν – 15,73 ρεκόρ αγώνων
Ασημένια
Ιουλιάννα Ρούσου – 800μ. – 2:06.68 Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 Γυναικών
Μαρία Ραφαηλίδου – Σφαιροβολία – 16,25
Βλαδίμηρος Ανδρεάδης – 400μ. εμπόδια – 52.70
Χάλκινα
Πασχάλης Γεννίκης – Ύψος – 2,06 ισοφ. ατ. ρεκόρ
Παύλος Κριαράς – Επί Κοντώ – 5,05 ατ. Ρεκόρ ανοικτού στίβου
Εβίνα Παναγιώτου – Επί Κοντώ – 3,90
Μαρία Ραφαηλίδου – Δισκοβολία 47,95 ατ. ρεκόρ
Νίκος Σιδηρένιος – Σφυροβολία – 73,41 ατ. ρεκόρ
4η θέση
Μυρτώ Βαλαχά – 3.000μ – 9:35.10 ατ. ρεκόρ
6η θέση
Ζωή Ράπτη – Τριπλούν – 12,42
7η θέση
Φίλιππος Σιώμος – 2.000μ. Φυσικά Εμπόδια – 5:51.32
8η θέση
Νικολέττα Μιχαηλίδου – Ύψος – 1,74
Βεατρίκη Ντούγκου – 200μ. – 25.00
Νίκος Αλεξόπουλος – Δέκαθλο – 6.532
10η θέση
Μικαέλα Λυρή – Μήκος – 5,61
12η θέση
Παρασκευή Πουλλή – Σφυροβολία – 57,42
Βερονίκη Μπουγά – 2.000μ. Φυσικά Εμπόδια – 7:05.79
Στους προκριματικούς συμμετείχαν ακόμα με αξιόλογες επιδόσεις οι Μαρία Βαρελά (400μ. εμπ. – 1:03.45), Νέλλυ Φλουτάκου (400μ. – 57.04), Μύρων Ρεθυμνιωτάκης (110μ. εμπ. – 14.20), Λυρή, Ντούγκου, Βαρελά και Φλουτάκου (μικτή σκυταλοδρομία – 2:13.24). Ο Γιώργος Σπανουδάκης είχε πτώση στον προκριματικό των 800μ., ενώ η μικτή σκυταλοδρομία των αγοριών, αποτελούμενη από τους Ρεθυμνιωτάκη, Ανδρεάδη, Σπανουδάκη και Αλεξόπουλο, ακυρώθηκε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου