Ειδήσεις

Νέο μήνυμα στήριξης σε Τσίπρα από τον Κουβέλη

Θετικά βλέπει την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι είναι πρόθεση του να στηρίξε την κυβέρνηση.

«Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο κ. Κουβέλης, αντικρούει τη κριτική στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι επιβάλλεται η συσπείρωση όσων περισσότερων προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, «χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος», και σημειώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και την αυστηρή μέγγενη των Μνημονίων στην οποία βρίσκεται επί επτά χρόνια.

“Η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκω, θέλει να συμβάλει με τις θέσεις της, τις απόψεις της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας”, τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει, ακόμη, στο Πρακτορείο, ότι η οικονομία σταθεροποιείται κι ανακάμπτει σιγά-σιγά, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο η ανάπτυξη να είναι δίκαιη και να συμπεριλάβει και τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν πολύ από την κρίση. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να γίνει, «βάζοντας τέλος σε μια κατάσταση που απαράδεκτα υπήρχε για τρεις περίπου δεκαετίες», και εκτιμά ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται εντός του συνταγματικού πλαισίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ακόμη και στην αποχώρηση του από τον Συνασπισμό και το 2010 και την σύμπλευση του τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Η αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010 πρέπει να αξιολογείται με τα τότε πολιτικά δεδομένα. Και τα δεδομένα της εποχής εκείνης και την αιτιολογούν και τη δικαιολογούν. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση. Και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος. Πολύ δε περισσότερο όταν είναι καθαρό πλέον ότι στη χώρα διαμορφώνονται δύο πόλοι: ο ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να εξασφαλίσει τη σταθερή πορεία του προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Μιλάω για διπολισμό και είναι προφανές ότι δεν μιλάω για δικομματισμό”.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τονίζει ότι αν η Ευρώπη δεν αντιδράσει ενιαία και οργανωμένα, με λύσεις κοινά αποδεκτές και ανεχτεί μονομερείς ενέργειες, θα αντιμετωπίσει διαλυτικά φαινόμενα και φυγόκεντρες τάσεις.

thetoc.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου