Προφανώς θα θέλαμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα εγκατέλειπε φυσικά τον εναγκαλισμό με τον νεοφιλελευθερισμό και τους διμέτωπους της δεκαετίας του ’60, προφανώς θα βλέπαμε κοινή πορεία σύγκλισης και συνεργασίας στα πλαίσια μίας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, τον πόλο αυτόν τον προοδευτικό απέναντι στον συντηρητικό”. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό North, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό δείγμα τη χθεσινή τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στη διάσκεψη των Προέδρων.
Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπαλάφα; απάντησε ότι “έχουν δει τόσα πράγματα διαφορετικά από τα στερεότυπα τα μάτια μας τα προηγούμενα χρόνια (…) γίνονται πολλά καινούργια πράγματα”, σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι οι βασικές αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης, “τα άλλα τα συζητάμε όλα”.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση της διάσκεψης Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι “η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της απομονώθηκε, δεν είχε πλέον ούτε προσχήματα. Το “ναι” χωρίς όρους στους νέους καναλάρχες ενοχλεί και μερίδα δικού της κόσμου για να μην πω και στελέχη δικά της. Δεν έχει ο κ. Μητσοτάκης κανένα πρόσχημα πια να μην δεχθεί τη σύνθεση (του ΕΣΡ). Στο κάτω κάτω ας μας πει ότι δεν του αρέσει ο Χ και ας προτείνει τον Ψ. (…) Πρόκειται περί συνθέσεως, δεν υπάρχει κενό άλλο. Εκτός κι αν η Νέα Δημοκρατία υπακούοντας στα κελεύσματα ορισμένων βασικών καναλαρχών που θέλουν και το τσάμπα και την ανομία, αυτή που επί 27 χρόνια υπήρχε, θα λέει ‘όχι σε όλα” μέχρι Δευτέρας Παρουσίας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει αυτό”.
Αναφερόμενος στον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών στις τέσσερις, ο κ. Μπαλάφας είπε ότι το θέμα θα τεθεί από την αρχή, “θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ και θα αποφασίσει αν θέλει 15, αν θέλει 25, αν θέλει 4 ή 8 άδειες. Δεν υπάρχει πλέον αυτός ο περιορισμός”, ενώ υποστήριξε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών δεν προέκυψε αυθαίρετα.
Σχετικά με τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τη δομή των υπουργείων που είχε υποβάλει η κυβέρνηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο νομιμότητας, ο υφυπουργός Εσωτερικών αφήνει αιχμές για τη διαρροή τους στον Τύπο, λέγοντας: “αυτά βγήκαν στην επιφάνεια πώς άραγε; Ριφιφί έγινε; Πάντως τα είχε υποβάλει θεσμικά η κυβέρνηση για έλεγχο νομιμότητας και μάλιστα όπως λέει σήμερα η κυβέρνηση αυτά δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό διότι δεν έχουν υποβληθεί ακόμη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποβλήθηκαν αρμοδίως μόνο στο ΣτΕ, τώρα πώς βγήκαν στις εφημερίδες και στον Τύπο, αυτό δεν το ξέρω”. Επίσης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, συμπλήρωσε ότι προέχει η δομή των υπουργείων και μετά η στελέχωσή τους.
Πηγή: reporter.gr