Σπάμε ένα ρόδι για καλοτυχία όμως, πέρα από τύχη, μας προσφέρει αρκετά περισσότερα όπως:
Κάλλιο (συμβάλλει στη μείωση της πίεσης, υπάρχει σε όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος και είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων).
Βιταμίνη C (πολλή σημαντική για την επούλωση των ιστών, έχει αντιοξειδωτική δράση και άρα προστατεύει ενάντια στα νοσήματα της καρδιάς και τον καρκίνο, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές πηγές, βοηθά στη σύνθεση L-καρνιτίνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, βοηθά στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών).
Φολικό οξύ (συμμετέχει στη σύνθεση DNA και RNA).
Μαγνήσιο (συμμετέχει σε περισσότερα από 300 βιοχημικά μονοπάτια ενζύμων που ρυθμίζουν πολλές διαφορετικές βιοχημικές διαδικασίες όπως η παραγωγή πρωτεϊνών, η λειτουργία των νεύρων και των μυών καθώς και τη ρύθμιση του σακχάρου και της πίεσης).
Με όρεξη και φαντασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρόδι, ως ευεργετικό στοιχείο, στην καθημερινή σας διατροφή!