Ειδήσεις

Η Ελλάδα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τουρισμό περιπέτειας

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιο ελκυστικούς προορισμούς για ταξίδια περιπέτειας, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με έρευνα της Travellyze. Την πρώτη θέση πήρε η Ιταλία, ενώ ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ο τουρισμός δραστηριότητας αποτελεί εξέχουσα τάση μεταξύ των Ευρωπαίων ταξιδιωτών τους τελευταίους μήνες του 2024, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Travellyze. Ειδικότερα, το 19,9% των ερωτηθέντων προτιμά έντονα τις υπαίθριες δραστηριότητες, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2023.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το TikTok και το Facebook έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των ταξιδιωτών, σημειώνοντας αύξηση 7,8% από το προηγούμενο έτος.

Οι νεότερες γενιές, ιδιαίτερα, βλέπουν το TikTok και το Instagram ως πηγές έμπνευσης και πολύτιμα εργαλεία για τον προγραμματισμό των ταξιδιωτικών τους εμπειριών.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για εμπειρίες που συνδυάζουν την περιπέτεια και τη σύνδεση με τη φύση εξηγεί την προτίμηση του τουρισμού δραστηριότητας, καθώς αυτά τα στοιχεία γίνονται πιο δημοφιλή από τις παραδοσιακές ταξιδιωτικές επιλογές.

Κίνητρα για τον τουρισμό περιπέτειας
Τα κύρια κίνητρα για το 55,7% των ερωτηθέντων δείχνουν προτίμηση για παραλίες και παράκτιους προορισμούς, ενώ τα πολιτιστικά και γαστρονομικά αξιοθέατα, αν και εξακολουθούν να είναι σημαντικά, έχουν γίνει λιγότερο εμφανή.

Αλλαγές στις προτιμήσεις διαμονής
Ενώ τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή (47,5%), η προτίμηση για ιδιωτικά καταλύματα μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb έχει αυξηθεί (33,4%) και πλέον ξεπερνά την επιλογή διαμονής με την οικογένεια ή τους φίλους.

Πηγή: .tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου