Ειδήσεις

“Aegean mamas know best”: Οι μικροί μαθητές και οι μαμάδες τους, ανακαλύπτουν τα μυστικά της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου

Οι  δράσεις της Περιφέρειας  συνεχίζονται και αύριο, Σάββατο στο Ροδίνι, με πρωταγωνίστρια την Πρέσβη  της Γαστρονομικής Περιφέρειας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο εκδηλώσεις της δράσης Aegean mamas know best”, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής  Περιφέρειας  της Ευρώπης για το 2019 “Taste the Seasons”, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς & τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, και σήμερα, Παρασκευή, στο Ροδίνι.

Στην δράση “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα- Aegean mamas know best”, η οποία ξεκίνησε από την Ρόδο και θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έλαβαν μέρος δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού μας, ενώ μαζί τους  συμμετείχαν και οι μαμάδες.

Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, που πέρσι φύτεψαν λαχανόκηπους στην αυλή του σχολείου τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να μαγειρέψουν μαζί με σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Χαιρετισμό στις εκδηλώσεις απεύθυναν η πρόεδρος των ΚΕΚ Γεννηματάς,  Χαρούλα Γιασιράνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου, Μιχάλης Μπαριανάκης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου.

Η επικεφαλής της Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Χάιντι Λαζάνη και ο διευθυντής του Περιφερειακού Φυτωρίου, Νίκος Ρένεσης ενημέρωσαν τα παιδιά για το πρόγραμμα “Taste the seasons” και τις δράσεις που αφορούν τους μικρούς νησιώτες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, έγινε ειδικό αφιέρωμα από την διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Χρύσα Καραγιάννη  στα λαχανικά, τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά και στον τρόπο που μπορούμε να τα συνδυάσουμε  και να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου οι μαθητές ενημερώθηκαν από την διατροφολόγο- διαιτολόγο,  Σουζάνα Ιωακειμίδου για την διατροφική αξία των θησαυρών της θάλασσας του Νοτίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά τις παρουσιάσεις, οι μαθητές αλλά και οι μαμάδες, μαζί με την καθοδήγηση των σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, δημιούργησαν διάφορες παρασκευές με τα λαχανικά και με τα θαλασσινά και τα ψάρια αντίστοιχα.

Αύριο Σάββατο, η δράση συνεχίζεται με πρωταγωνίστρια την Πρέσβη  της Γαστρονομικής Περιφέρειας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να δίνει ραντεβού με τις μαμάδες, τις μαμάδες  των μαμάδων και τα παιδιά στο Ροδίνι στις 11 το πρωί προκειμένου να μαγειρέψουν, παρέα με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων φρέσκα ζυμαρικά, πίτες αλλά και μελεκούνια.

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τη δράση Aegean Gardener. Υποστηρικτής της δράσης είναι η εταιρεία estee lauder.

 

www.aegeangastronomy.gr

#tastetheseasons

#aegeanlikenoother

#aegeanmamasknowbest

#aegeangardener

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου