Σε ένα παλιό αρχοντικό καπεταναίων, χτισμένο τον 16ο αιώνα στη Λίνδο της Ρόδου, έχει τη θερινή του κατοικία ο Βρετανός ντιζάινερ Τζάσπερ Κόνραν.
Κάτω από την ακρόπολη της Λίνδου που χρονολογείται από στον 4ο αιώνα π.Χ. υπάρχει ένα παλιό, πέτρινο αρχοντικό με καμάρες, γιασεμιά, αψιδωτές πόρτες και δάπεδα με ψηφιδωτά από μικρά βότσαλα. Το σπίτι, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα από ισχυρούς καπεταναίους της Λίνδου, οι οποίοι κυριαρχούσαν μέσα από το εμπόριο στην ανατολική Μεσόγειο κατά την οθωμανική εποχή, περιστοιχίζεται από έναν μαγευτικό πλούσιο κήπο με ελιές, νυχτολούλουδα, βουκαμβίλιες, πορτοκαλιές, λεμονιές, βασιλικούς και γεράνια. Από τις βεράντες και τα παράθυρα που μοιάζουν άλλοτε με φεγγίτες σε κελιά μεσαιωνικών μοναστηριών και άλλοτε με αψιδωτά ανοίγματα σε επιβλητικό βενετσιάνικο παλάτσο, η θέα στην αρυτίδωτη θάλασσα είναι τόσο μαγευτική που μοιάζει ζωγραφισμένη σαν λάδι σε καμβά. Εδώ, σε αυτό το μοναδικό σκηνικό που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από ιπποτική μυθιστορία, περνάει τις πιο ήσυχες ημέρες των καλοκαιριών του ο διάσημος Βρετανός fashion designer Τζάσπερ Κόνραν.
Γιος του θρυλικού σχεδιαστή επίπλων, συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου Ντιζάιν στο Λονδίνο, αλλά και του γνωστού brand διακόσμησης Habitat, του Σερ Τέρενς Κόνραν, ο Τζάσπερ ακολούθησε τη δική του διαδρομή στη μόδα κατακτώντας πρώτα τη βρετανική σκηνή, σχεδιάζοντας μάλιστα τα κοστούμια του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, και αργότερα κάνοντας μια σπουδαία καριέρα σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που λάτρευαν τις δημιουργίες του ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που φημιζόταν για το εκλεπτυσμένο στυλ της, καθώς και για την ικανότητά της να ανακαλύπτει νέα, μεγάλα ταλέντα που τη βοηθούσαν να χτίσει ένα στυλ που τελικά έμεινε στην ιστορία.
Στη σκιά της Ακρόπολης της Λίνδου
Το αρχοντικό του Τζάσπερ Κόνραν, το οποίο ο σχεδιαστής αγόρασε το 2012, διατηρήθηκε αναλλοίωτο στο χρόνο. Ο Βρετανός δημιουργός δεν ήθελε να επέμβει, αντιθέτως διατήρησε όλα τα παραδοσιακά στοιχεία στη διακόσμησή του, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, μιλώντας γι΄αυτό το σπίτι στο περιοδικό της εφημερίδας The Wall Street Journal «Ένα μεσαιωνικό σπίτι είναι ένα μεσαιωνικό σπίτι. Έχω άλλα σπίτια να αλλάξω»
Πηγή iefimerida.gr