Ειδήσεις

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός το 2027

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μία μέρα μετά τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό μίλησε στο Newsbomb και την Αμαλία Κάτζου για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Για τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και το κύμα αντιδράσεων υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Κεραμέως σημείωσε: «Η κυβέρνηση επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό. Ανακοινώθηκαν αυξήσεις για το επίδομα επικινδυνότητας. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν με τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να ενισχύσουμε την ελκυστικότητα, να αναδειχθεί το σημαντικό έργο των στρατιωτικών σχολών».

Η κυρία Κεραμέως συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα μετράει. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό μας. Οι πολίτες και οι συγκεκριμένες ομάδες για το αποτέλεσμα ενδιαφέρονται».

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τον κατώτατο μισθό
Για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, η υπουργός Εργασίας τόνισε: «Από χθες έχουμε νέο κατώτατο μισθό, 880 ευρώ, 50 ευρώ μικτά το μήνα δηλαδή, 700 ευρώ, τον χρόνο. Είναι 6% αύξηση σε σχέση με τον περυσινό μισθό. Καθαρά από 34 έως 43 ευρώ τον μήνα. Τον χρόνο από 473 ευρώ έως 606 ευρώ τον χρόνο. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα η αύξηση στον κατώτατο μισθό αλλά μειώνει κάποιες δυσκολίες. Ο κατώτατος μισθός θα είναι 950 ευρώ το 2027 και ο μέσος μισθός θα είναι πάνω 1.500 ευρώ το 2027. Η δέσμευση ήταν 1.500 ευρώ και θα το πετύχουμε».

Αναφερόμενη στις αυξήσεις στα επιδόματα η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αυξήθηκαν πολλά από αυτά από την 1η Απριλίου.

«Έχουμε μια σημαντική αύξηση στις θέσεις εργασίας. Πάνω από 3 στους 4 είναι δηλωμένοι ως εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Πάμε να εστιάσουμε στις γυναίκες, στους νέους, στα άτομα με αναπηρία, στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας», ανέφερε η κυρία Κεραμέως, τονίζοντας ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες στην απασχόληση.

Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας
Για το επίδομα ανεργίας και τις αλλαγές σε αυτό η κυρία Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το επίδομα ανεργίας διακατέχεται από την ίδια φιλοσοφία τα 70 τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το επίδομα ανεργίας είναι ανταποδοτικό, είναι ασφαλιστικό. Ένα βασικό πρόβλημα ήταν ότι το επίδομα ήταν ίδιο είτε είχες δουλέψει δύο χρόνια είτε 40 χρόνια. Το επίδομα ανεργίας πρέπει να είναι πιο δίκαιο. Για όλα αυτά τα χρόνια το επίδομα ανεργίας ήταν σταθερό. Το επίδομα ανεργίας θα είναι πιο υψηλό και εν συνεχεία θα βαίνει μειούμενο».

«Θέλουμε να βρούμε τρόπους για να ενισχύσουμε συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Έχουμε 49 δισ. ευρώ που είναι ανείσπρακτρα στον ΕΦΚΑ. Θα κάνουμε διεθνή διαγωνισμό για να βρούμε νομικά πρόσωπα για να υποστηρίξει το ΚΕΑΟ σε όλο το κομμάτι το προπαρασκευαστικό. Η είσπραξη και η εκτέλεση μένουν στο Δημόσιο», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας: «Ό,τι και να εξοικονομήσουμε, αυτό μπορεί να επιστραφεί στην κοινωνία. Στέλνουμε ένα μήνυμα δικαιοσύνης σε όλους. Είναι θέμα αξιοπιστίας και θέμα ανταπόδοσης».

Αναφερόμενη στις κύριες συντάξεις, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι χρειάζονται λιγότερες από 50 μέρες για την έκδοσή τους. «Σήμερα έχουμε 14.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα υπάρξει πρόοδος και στις επικουρικές συντάξεις.

Στόχος να επιστρέψουν οι νέοι στην Ελλάδα για εργασία
«Είχαμε πολλά μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό. Εμείς αναζητούμε επιχειρήσεις που ψάχνουν για προσωπικό και από την άλλη Έλληνες πολίτες που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα τους», ανέφερε, τονίζοντας ότι στο Λονδίνο υπήρξε προσέλκυση από 1.000 Έλληνες, που ήθελαν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να εργαστούν εδώ. «Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε επαγγελματικές ευκαιρίες. Εγώ έλειπα 10 χρόνια στο εξωτερικό. Τότε επέστρεφαν οι νέοι για προσωπικούς λόγους. Τώρα οι νέοι θέλουν να γυρίσουν για επαγγελματικούς λόγους», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Πηγή: newwbomb.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου