Ειδήσεις

“Η Κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα”

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφθηκε την Κω και την Κάλυμνο στις 28 και 29 Απριλίου όπου είχε συνάντηση με πολίτες και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στην Κάλυμνο, σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, παρέθεσε πολιτική ομιλία όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών μας και ειδικά της Καλύμνου ισχύει μέχρι το τέλος του έτους. Δυστυχώς έχει ήδη πάψει να ισχύει για τη Ρόδο και για την Κάρπαθο. Το ότι εξακολουθεί ακόμα να βρίσκεται η Κάλυμνος υπό προστασία οφείλεται στο ότι κάποιοι για εθνικούς λόγους είπαν όχι στις απαιτήσεις της Τρόικας τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μνημόνιο. Έτσι, χάρη σε αυτούς εξακολουθείτε να έχετε μειωμένο ΦΠΑ για λίγους μήνες. Δυστυχώς, όμως, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία υποσχόταν να διατηρήσει το καθεστώς προστασίας του ΦΠΑ των Νησιών ήταν αυτή που υποχώρησε στις πιέσεις της Τρόικας και έφερε στη Βουλή το σχετικό νόμο της κατάργησής του μειωμένου ΦΠΑ. Ήταν αυτή που, με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το ψήφισε. Αυτό θα γράψει η Ιστορία.

Το μέτρο αυτό, δηλαδή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ σε συνδυασμό με το τέλος διανυκτέρευσης για κάθε τουρίστα στα ξενοδοχεία θα καταστήσει την περιοχή μας μη ανταγωνιστική σε σχέση με τις χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων της γείτονος Τουρκίας. Έτσι, στο προσεχές μέλλον, που αναμένεται να βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, ο Τουρισμός μας θα υποστεί μεγάλο πλήγμα και η ανεργία των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα θα αυξηθεί.

Έτσι, πέραν του αυξημένου ΦΠΑ στο 24% που θα επιβαρύνεται ο κάθε πολίτης της Δωδεκανήσου σε οτιδήποτε αγοράζει θα επέλθει καίριο πλήγμα στον τουρισμό μας.

Γνωρίζω την ευαισθησία σας στα εθνικά θέματα γιατί εσείς «φυλάσσετε Θερμοπύλες». Ζείτε 10 μίλια μακριά από τα Ίμια και η περιοχή σας απειλείται συνεχώς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Επιθυμούμε διακαώς της ειρήνη και σεβόμεθα τις συμφωνίες των μεγάλων πολιτικών. Του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη Συνθήκη της Λωζάνης. Η μεταβολή των συνθηκών εγκυμονεί κινδύνους πολέμου και εμείς δεν θέλουμε τον πόλεμο. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και θέλουμε οι λαοί μας, Έλληνες και Τούρκοι να ζουν αδελφωμένοι. Για αυτό θα πρέπει να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές. Διαφορετικά η Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής των Πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διακηρύξει η Ευρώπη ότι στηρίζει τη Συμφωνία της Λωζάνης και ότι κατά συνέπεια θεωρεί ότι τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα θα πρέπει να πάψουμε να απαντούμε στις απειλές και στις εμπρηστικές δηλώσεις των γειτόνων μας γιατί αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο και να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και των δύο χωρών. Όμως, εάν συνεχιστούν οι απειλές η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ζητήσει τη στήριξή του όσον αφορά την απειλή η οποία διατυπώνεται κατά της ειρήνης. Διότι στο καταστατικό του Συμβουλίου Ασφαλείας εμπεριέχεται ότι πέραν των εχθροπραξιών, η στρατιωτική απειλή θεωρείται λόγος συγκλήσεως του Συμβουλίου.

Δυστυχώς όμως, μέχρι τώρα η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα στον τομέα αυτό, περιοριζόμενη σε δηλώσεις λεονταρισμών που σίγουρα θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέρονται εξυπηρετώντας χαμηλούς στόχους πολιτικής εκμετάλλευσης.»

Αναφερόμενος στους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά το πλεόνασμα του 4% είπε τα εξής:

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να θλίβεται για το πρωτογενές πλεόνασμα του 4%. Γιατί δεν είναι πλεόνασμα που προέρχεται από την Ανάπτυξη και την παραγωγή αλλά είναι πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος που προέρχεται κυρίως από τη μεσαία τάξη με τη σκληρή φορολογία που επιβάλλει και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς όλων των ειδών. Επανειλημμένα τονίζω ότι η Ανάπτυξη δεν γίνεται μέσα από την εξαθλίωση των πολιτών με τις μειωμένες συντάξεις και τους μειωμένους μισθούς. Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι σήμερα υπογράφει την αξιολόγηση με μέτρα της τάξεως των 12 δισεκατομμυρίων όταν η Τρόικα το 2014 ζητούσε μέτρα 4 δισεκατομμυρίων και το περίφημο «emailΧαρδούβελη» πρότεινε μέτρα ενός δισεκατομμυρίου.

Η Κυβέρνηση Του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οδήγησε τη χώρα σε μεγάλο αδιέξοδο. Το περίφημο ‘φως στο βάθος του τούνελ» δεν είναι, δυστυχώς, ορατό. Οι δανειστές διεκδικούν σήμερα ολόκληρη τη χώρα, προτείνοντας και οι δύο πλευρές τις γνωστές σε όλους μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε ύφεση της οικονομίας με μια μεγάλη διαφορά. Το ΔΝΤ θέλει διαγραφή όλου ή μέρους του χρέους δηλαδή να χάσουν τα λεφτά τους τα ευρωπαϊκά κράτη ενώ το ίδιο δεν χάνει ούτε ένα ευρώ. Από την άλλη, τα ευρωπαϊκά κράτη θέλουν επιμήκυνση του δανείου με χαμηλά επιτόκια χωρίς διαγραφή του χρέους. Όμως και οι δύο συμφωνούν στις μεταρρυθμίσεις γιατί θέλουν να πάρουν τα πάντα σε σχεδόν μηδενικές τιμές. Με απλά λόγια να αγοράσουν την πολυκατοικία στην αξία ενός διαμερίσματος. Αυτή είναι η αλήθεια, και εφόσον η Κυβέρνηση δεν ζητήσει και δεν επιμείνει για ένα αναπτυξιακό δάνειο μηδενικού σχεδόν επιτοκίου η χώρα θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη τριτοκοσμικού τύπου με πτωχευμένο και εξαθλιωμένο τον πληθυσμό της.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου