Στη διαπίστωση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κινηθεί στις ‘last– last minute’ κρατήσεις, προέβη χτες, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
«Η φετινή τουριστική σεζόν, ξεκίνησε στις 13 Μαΐου και μέχρι το τέλος του μήνα, υπολογίζουμε ότι ήρθαν στη Ρόδο περίπου 30.000 τουρίστες από 17 διαφορετικές χώρες.
Η νούμερο ένα αγορά με 33% περίπου ήταν η Γερμανία, δεύτερη η Πολωνία, τρίτη το Ισραήλ και τέταρτη η Σουηδία. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι ξεκινήσαμε –έστω και με τα προβλήματα που περιμέναμε. Εκτιμούμε ότι έρχονται πολλές εκπλήξεις, αφού υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να παλέψουμε», είπε ο κ. Μιχαλάκης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις για τις αφίξεις, ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε πως «πάμε ανά εβδομάδα αφού υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις, αλλά όλα είναι ενδεικτικά αφού από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Βρισκόμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και ευελπιστούμε ότι η Ρόδος θα χαρακτηριστεί σύντομα ‘πράσινη’ για να μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».
Ειδικά για τις πληρότητες των πτήσεων, δήλωσε πως όλα εξαρτώνται από τη χώρα προέλευσης. Άλλες έχουν ικανοποιητικό αριθμό και άλλες είναι πολύ περιορισμένες λόγω των δυσκολιών κατά την επιστροφή –εάν χρειάζεται καραντίνα κ.λπ. Οι πληρότητες, κυμαίνονται σε γενικές γραμμές στο 50% αλλά κατά περίπτωση.
«Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία από τους πελάτες να ταξιδέψουν προς τη Ρόδο. Κι αυτό το βλέπουμε ακόμη και από το Ηνωμένο Βασίλειο που γνωρίζουν ότι θα πρέπει να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα στην επιστροφή τους. Αυτό και μόνο, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα δούμε καλύτερα νούμερα, σύντομα.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι η καθιέρωση του πιστοποιητικού θα βοηθήσει περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία των ταξιδιών».
Αναφορικά με τις κρατήσεις, ο ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου ξεκαθάρισε ότι φέτος η σεζόν θα κινηθεί στις ‘last – last minute’ κρατήσεις (της απολύτως τελευταίας στιγμής) αφού επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια για τα ταξίδια.
«Το μεγάλο πρόβλημα της Ρόδου είναι ότι την αξιολογούν στο σύνολο της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –κι αυτό το θεωρούμε πολύ άδικο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, να γίνεται αξιολόγηση ανά νησί. Π.χ. η Κάρπαθος μπήκε σε ‘πορτοκαλί’ ζώνη χωρίς κρούσματα και 75% εμβολιασθέντων. Η επιθυμία και η απαίτησή μας παραμένει να αξιολογούμαστε ανά νησί», ανέφερε.
Ο κ. Μιχαλάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι επιδόσεις του γιώτινγκ θα επανέλθουν στα δεδομένα του 2019, πιο εύκολα από ό,τι με την κρουαζιέρα, αφού εκεί επικρατούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και οι εταιρείες επιλέγουν διάφορα μοντέλα όπως ‘η φούσκα – bubble’ που δεν τους επιτρέπει να βγαίνουν έξω από το πλοίο.
Κλείνοντας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αγορές οι οποίες ίσως και να μην ανοίξουν καθόλου προς την χώρα μας ενώ ο στόχος για φέτος, παραμένει στις δυναμικές αγορές μας όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Σκανδιναβικές χώρες.
Ακόμη ένα ζήτημα που προκαλεί προβληματισμό είναι οι πληρότητες. «Τα ξενοδοχεία ανοίγουν με πολύ μικρές πληρότητες. Αυτό, ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα και να αυξηθούν οι αριθμοί», είπε.
https://www.dimokratiki.gr/02-06-2021/i-rodos-tha-stirichthei-fetos-stis-last-last-minute-kratiseis/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.