Ειδήσεις

Διόρθωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζήτησε ο Β.Υψηλάντης

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για το πολυνομοσχέδιο, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών τη διόρθωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα πραγματικά σημερινά επίπεδα και όχι στα προ της κρίσης με αντίστοιχη μείωση της φορολογίας ακινήτων. “Έφθασε η ώρα του τέλους των προαπαιτούμενων. Τώρα είναι η ώρα των απαιτούμενων για την Ελληνική κοινωνία “δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:

«Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης τόνισε την τραγικότητα του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση στη χώρα μας δεν μπορεί να συμφωνήσει στο αυταπόδεικτο, ότι η χώρα βρέθηκε “ante portas” προ μιας άτακτης χρεοκοπίας και επεσήμανε το γεγονός ότι πράγματι δεν γίναμε Αργεντινή όπως, τον Σεπτέμβρη του 2012, ευχόταν να είχε συμβεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας.

Τόνισε επίσης ότι αν δεν ελαμβάνοντο τα μέτρα αυτά και δεν υπήρχαν οι θυσίες από το λαό μας η χώρα θα είχε καταρρεύσει.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, εξέφρασε την απορία του πώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την αλλαγή των κακώς κειμένων στη χώρα μας, όπως του καθεστώτος των δημοσίων συμβάσεων που καταταλαιπώρησε και έφερε πίσω τη χώρα. Έφερε για παράδειγμα τη μαρίνα στη Ρόδο που σχεδιάζεται δίχως τέλος επί δεκαετίες, ενώ ο καταχτητής ολοκλήρωσε το Παλάτι των Ιπποτών μέσα σε λίγο χρόνια.

Σήμερα μπαίνουν οι βάσεις. Υπάρχει αισιοδοξία, φως. Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Μητρόπουλο του υπενθύμισε όλους εκείνους, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που ενώ η Ευρώπη έτρεχε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάποιοι και τότε είχαν σταθεί τροχοπέδη στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος. Αρκετοί από εκείνους ακολουθούν και σήμερα την ίδια γραμμή…Και ο μόνος που το πληρώνει είναι ο λαός μας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τέλος απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χουρδούβελη τόνισε ότι “τώρα που τελειώνουν τα προαπαιτούμενα για τη χώρα μας είναι ανάγκη να τρέξουμε τα απαιτούμενα”. Δύο από τα οποία αν δεν τα αποφασίσουμε τώρα θα αποδομήσουμε όσα με θυσίες καταφέραμε μαζί με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το πρώτο αφορά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές σημερινές αξίες και όχι σε εκείνες πριν την κρίση και το δεύτερο στη γενναία ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι θα μπορούμε να δούμε καλύτερα το τέλος μιας περιόδου που δοκιμάστηκε η χώρα και ο λαός μας.

Ο κ. Υψηλάντης αναφερόμενος στις διατάξεις σχετικά με το πόθεν έσχες είπε:

«Στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε. Γνωρίζουμε, δυστυχώς, πως λειτουργεί γενικά η δημόσια διοίκηση, ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της και όλοι το ομολογούμε. Θεωρώ ότι και οι ελέγχοντες πρέπει να ελέγχονται.

Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ότι στις διατάξεις αυτές που φέρνετε ως προαπαιτούμενα, τα οποία έχει συμφωνήσει η χώρα μας, θα πρέπει να δούμε και την Ελληνική διάσταση του θέματος και θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε διάταξη, η οποία θα ελέγχει τους ελέγχοντες όποιοι και αν είναι. Ένα δημοκρατικό κράτος, ένα κράτος δικαίου το απαιτεί αυτό. Θεωρώ ότι και στη θέση μου αυτή θα έχω απάντηση».

Τέλος με δήλωσή του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση σχετικά με τις δημοσιεύσεις στον περιφερειακό τύπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου