Ταξιδιώτες υψηλότερου εισοδηματικού προφίλ, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν μεγαλύτερα ποσά για τις διακοπές τους, ενδεχομένως λόγω της αποταμίευσης που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, καταφέρνει να προσελκύσει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας GBR Consulting.
Είναι ενδεικτικό ότι τα συνολικά έσοδα ανά κατειλημμένο δωμάτιο στα resorts τον περασμένο Ιούνιο ήταν σημαντικά υψηλότερο όχι μόνο έναντι του Ιουνίου του 2020, αλλά και έναντι του Ιουνίου του 2019.
Πώς κινήθηκαν τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο
Την ίδια στιγμή, σε χαμηλά επίπεδα -αντίστοιχα με εκείνα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων- κινούνται οι επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων 1,5 περίπου χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας της κορωνοϊού, με τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο να αντιπροσωπεύουν το 38% του αντίστοιχου αριθμού του 2019,
O αριθμός των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κινήθηκε στο 43% των επιπέδων του 2019, ωστόσο, χαμηλότερες ήταν οι επιδόσεις των resorts, οι διανυκτερεύσεις των οποίων άγγιξαν το 35% του 2019.
Τον Ιούνιο στην Αθήνα ήταν διαθέσιμο το 87% των δωματίων στα ξενοδοχεία, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα επίπεδα του 39% του αντίστοιχου μήνα του 2019. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτούργησε το 88% των δωματίων τον Ιούνιο, τα έσοδα κυμάνθηκαν στο 44% των επιπέδων του Ιουνίου του 2019.
Αναφορικά με τα resorts, περίπου το 72% από αυτά που συμμετείχαν στην έρευνα λειτούργησαν τον περασμένο Ιούνιο και οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 48% του Ιουνίου του 2019.
Πηγή tourismtoday.gr