Συνάντηση με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο είχε χθές, συνοδευόμενος από συνεργάτες του ο διακεκριμένος Σεφ Emeril Lagasse, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
Όπως εξήγησε ο κ. Lagasse στον κ. Χατζηδιάκο στα σχέδια του είναι να δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη ένα εστιατόριο. Οι θαμώνες του θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν γεύσεις από τη Μεσόγειο . Θα υπάρχουν όμως στο μενού και Ροδίτικα φαγητά.
Για να συγκεντρώσει τις παραδοσιακές συνταγές που θα αποτελέσουν τη βάση για τις δημιουργίες του, ο διάσημος σεφ επισκέφθηκε αρκετές κοινότητες του νησιού μας.
Στην επιθυμία του να περιλάβει παραδοσιακά φαγητά από τη Ρόδο στο μενού του συνέβαλε και ο συνέταιρος του επιχειρηματίας κ. Γιάννης Χαρίσης.
Νομικός εκπρόσωπος του κ. Lagasse είναι ο κ. Bryan – Bu- Folkes που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη και ήρθε επίσης στη Ρόδο .
«Είχα συνάντηση με τον διεθνούς φήμης σεφ κ. κ. Lagasse. Αρκεί να αναφέρω πως την ιστοσελίδα του επισκέπτονται εκατομμύρια άτομα Συζητήσαμε διάφορα θέματα », δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Στη συνάντηση με τον διεθνούς φήμης Σεφ συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Βεατρίκη Σέρβου, η δικηγόρος κ. Ανδριάνα Μπαφίτη, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου .
Ως έφηβος ο κ. Emeril Lagasse εργάστηκε σε μια πορτογαλική εταιρεία παρασκευής ψωμιού και ειδών ζαχαροπλαστικής. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, του προσφέρθηκε υποτροφία. Εκείνος όμως θέλησε να γίνει Σεφ. Πήρε πτυχίο από το Johnson and Wales University . Στη συνέχεια μετέβη στο Παρίσι. Εκεί έμαθε τα μυστικά της Γαλλικής Κουζίνας.
Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ και εργάστηκε σε αρκετά εστιατόρια. Η θητεία του επί επτά έτη στο θρυλικό εστιατόριο «Commaders Palace» τον καθιέρωσε στο καταναλωτικό κοινό. Τώρα πλέον έχει στην ιδιοκτησία του δώδεκα εστιατόρια στη Νέα Ορλεάνη, στο Λάς Βέγκας, στο Ορλάντο και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.
Η αναγνώριση και τα βραβεία που έχει λάβει για τις ικανότητες του στη μαγειρική τον καθιέρωσαν σε όλη την Αμερική. Τα εστιατόρια του έχουν βραβευθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και για τις εξαιρετικές τους γεύσεις . Έχει τιμηθεί όμως και ο ίδιος. Το 1998 επιλέχθηκε ως Σεφ της χρονιάς από το περιοδικό GQ. Το 1999 περιελήφθη από το συντακτικό προσωπικό του ίδιου εντύπου στις «25 πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της χρονιάς». Το 2004 τιμήθηκε από το περιοδικό Restaurant and Institution Magazine. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο «Διακεκριμένης Υπηρεσίας και Προσφοράς». Το 2007 εξελέγη εστιάτορας της χρονιάς . Το 2009 τιμήθηκε με το «Lifetime Achievement Award» . Για τη συνεισφορά του στην αμερικανική βιομηχανία μαγειρικής του έκαναν αφιέρωμα το έτος 2012.
Τιμήθηκε και το 2013 για τις άοκνες προσπάθειες του για την προώθηση της μαγειρικής τέχνης στην Αμερική αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο και την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω του ιδρύματος «Emeril Lagasse».