Ειδήσεις

Πανηγύρια και λαϊκές αγορές στο στόχαστρο του Δήμου Ρόδου

Σειρά από θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποία άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη σκοπεύει να προωθήσει για το νέο έτος ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας. Πέραν του πρωτογενή τομέα, ο κ. Πόκκιας μίλησε στην «δ» για τις προτεραιότητές του, οι οποίες έχουν να κάνουν με την συνέχιση των δραστηριοτήτων του περασμένου έτους, το οποίο χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα δύσκολο για την συγκεκριμένη αντιδημαρχία.
«Είχαμε σε αρκετούς τομείς σημαντική βελτίωση όπως π.χ. τα πανηγύρια. Μπορεί να μην φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα, όμως το 2017, καταφέραμε και αδειοδοτήσαμε δύο πανηγύρια. Με αυτό το δεδομένο, είναι πιο εύκολο να αδειοδοτήσουμε όλες αυτές τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Ρόδου τόσο στα πανηγύρια όσο και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, εκδηλώσεις κ.λπ. αφού θα γίνονται εφεξής με ηλεκτρονική ‘τακτοποίηση’ και με ακριβή στοιχεία ώστε να μην υπάρχει κανένας παράνομος ενώ ο Δήμος Ρόδου θα έχει και έσοδα. Υπάρχει σημαντικός τζίρος από τέτοιες δραστηριότητες που χανόταν εδώ και χρόνια. Στα πανηγύρια διακινείται πολύς κόσμος αλλά και χρήματα ενώ έχουμε ευθύνη και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας» όπως ανέφερε.
Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε και με τις λαϊκές αγορές: «Στο κομμάτι με τις λαϊκές αγορές, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τις αδειοδοτήσεις, δεν υπάρχει κανένας παράνομος και απομένει να δούμε φέτος το θέμα των υποδομών. Επίσης, θα εξετάσουμε την δημιουργία μιας ακόμη μόνιμης θέσης για να αποσυμφορήσουμε τις λαϊκές αγορές της Ανάληψης και του σταδίου Διαγόρας» λέει ο αντιδήμαρχος.
Για το κομμάτι που αφορά τα περίπτερα ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διαδικασίες που προχωρούν και δίδονται σε συμπολίτες μας για αξιοποίηση. Τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ακόμη εφτά θέσεις περιπτέρων. Παράλληλα, ενώ υπήρχαν και περίπτερα ανενεργά σε 10 σημεία της πόλης, τώρα έχουν εντοπιστεί, έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες και είναι έτοιμα για δημοπράτηση. «Ολοκληρώθηκε και ο κανονισμός λειτουργίας των περιπτέρων κι εφέτος θα υπάρχει ενιαία λειτουργία και αισθητικά αναβαθμισμένη εικόνα» όπως είπε.
Τα ανεπιτήρητα ζώα
και τα οικόπεδα σε Βάρη
και Καλαμώνα
Στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Πόκκιας εκτίμησε ότι ‘κλείνει με θετικό ισοζύγιο’ και ειδικότερα όσον αφορά το μείζον ζήτημα που έχει να κάνει με τα ανεπιτήρητα ζώα (αιγοπρόβατα, κατσίκια κ.λπ.) που εδώ και χρόνια προκαλούν προβλήματα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είναι η αιτία τροχαίων ατυχημάτων, ήταν κατηγορηματικός: «Η κατάσταση το 2017 βελτιώθηκε πάρα πολύ. Το φαινόμενο δεν το έχουμε πατάξει πλήρως, αλλά η εικόνα έχει αλλάξει. Και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι που έδειχναν τόσα χρόνια αδιαφορία, κατάλαβαν ότι υπάρχουν ευθύνες σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα». Η δημοτική αρχή Ρόδου, επιθυμεί ωστόσο να δώσει λύση για να προωθηθεί η αξιοποίηση των δύο μεγάλων εκτάσεων στην Βάρη και στον Καλαμώνα ώστε να παραχωρηθούν και να δοθούν προς αξιοποίηση για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα:
«Βρισκόμαστε σε προετοιμασία για τις διαδικασίες παραχώρησης αυτών των εκτάσεων, ώστε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που περιλαμβάνει την αξιοποίηση τους για τον πρωτογενή τομέα. Σχεδιάζουμε μια μικτή χρήση (με καλλιέργειες που θα δοθούν σε νέους αγρότες). Όλα αυτά, προϋποθέτουν την παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον Δήμο Ρόδου. Κατόπιν, θα διεκδικήσουμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα» όπως είπε ο κ. Πόκκιας.

Το δημοτικό κυνοκομείο
Μεγάλο ‘αγκάθι’ παραμένει για την δημοτική αρχή η εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, που φιλοξενεί πολλά περισσότερα σκυλιά από όσα μπορεί. Αυτό σημαίνει ότι όσο και αν γίνονται προσπάθειες για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, κάποιοι δεν… βάζουν μυαλό και αντί να φροντίζουν τα ζώα, τα εγκαταλείπουν. «Το δημοτικό κυνοκομείο, ξεκίνησε με περιορισμένες δυνατότητες και η κατάσταση συνεχίζεται. Όσες υιοθεσίες κι αν κάνουμε, ο αριθμός ξεπερνά πάντα τα 400 ζώα. Γίνονται προσπάθειες για ένα δεύτερο κυνοκομείο κι ελπίζουμε να το προωθήσουμε στην θητεία μας. Υπάρχει ευαισθητοποίηση βέβαια από την κοινωνία, αλλά υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις, ανάγκες και προσφορά. Πρέπει να αποσυμφορηθεί γιατί δεν μπορεί να είναι μια ‘φυλακή’ για τα σκυλιά. Μόνον αν αλλάξουν νοοτροπία κάποιοι, θα αλλάξει η κατάσταση. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται υιοθεσίες και να προωθούνται σε οικογένειες ή ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα. Με την συνδρομή εθελοντών και της φιλοζωικής, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων» όπως είπε ο κ. Πόκκιας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου