Συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ (31 Ιανουαρίου 2025), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, δύο ημεδαποί ηλικίας 15 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρείς συνεργούς τους ηλικίας 17, 18 και 28 ετών.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 25-10-2024 έως 31-01-2025 οι δράστες έχοντας διαφορετική σύνθεση κάθε φορά παραβίασαν τρεις φορές περιφραγμένο χώρο ατμοηλεκτρικού σταθμού και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού που προορίζονταν για εκποίηση, εκτιμώμενης αξίας 42.000€.
Μέρος των αναιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος συλληφθείς και δύο ακόμη από τους δράστες εμπλέκονται στην υπόθεση των κλοπών σε Ιερούς Ναούς που εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου (σχετικό το από 01-02-2025 Δελτίο Τύπου).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.