Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα κοκαΐνης του Κολωνακίου και οι λεπτομέρειες της δράσης του.
Παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα και επιχειρηματίες, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διακίνηση κοκαΐνης.
Πασίγνωστα ονόματα της ελληνικής σόουμπιζ ζητώντας μία «κράτηση για ένα άτομο» ή ένα «μπουκάλι» εμφανίζονται να διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε μία υπόθεση που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες την 11η Μαϊου 2018.
Πρόσθετη αίσθηση προκάλεσε στην Ρόδο το γεγονός ότι μεταξύ των 27 κατηγορούμενων που θα καθίσουν στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων συγκαταλέγεται και μια 38χρονη κάτοικος Ιαλυσού.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η 38χρονη ενεπλάκη στην υπόθεση εντελώς συμπτωματικά.
Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση χωρίζεται σε δυο σκέλη, με το ένα να τοποθετείται σε γνωστό κοσμικό στέκι του Κολωνακίου.
Σε αυτό βασικός διακινητής είναι ένας 53χρονος επιχειρηματίας ο οποίος έσπρωχνε τα ναρκωτικά σε γνωστούς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο, καθώς έκανε παραδόσεις στην περιοχή του Λυκαβηττού με το αυτοκίνητό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρεία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80’ και το 90’, αλλά και τον γιο της.
Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης. Ο 53χρονος στην επιχείρηση μπήκε το 2013 και τελικά η κατάληξη της συνεργασίας δεν ήταν καλή, περιλαμβάνοντας καβγάδες και εξώδικα.
Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος ακόμη και σήμερα διαφεύγει της σύλληψης.
Το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η Ροδίτισσα κινείται γύρω από την δράση ενός 31χρονου Αλβανού.
Η 38χρονη Ροδίτισσα, γνωστή στο νησί, φέρεται μαζί με τους επώνυμους συγκατηγορούμενους της:
«Στην Αθήνα κατά τους παρακάτω αναφερόμενους χρόνους έκαστος με μια ή περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος χωρίς να είναι τοξικομανείς, δηλαδή πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή αγοράς, από άλλα πρόσωπα, ποσοτήτων απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους κατά τα κατωτέρω, ειδικότερα αναφερόμενα, πράξη με την οποία συντελείται κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών».
Πιο συγκεκριμένα της αποδίδονται ότι:
-Την 11η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 17.23 αγόρασε από άγνωστο πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε γνωστό στις αρχές αριθμό κινητού τηλεφώνου με την διαμεσολάβηση του 31χρονου Αλβανού 3 γραμμάρια κοκαΐνης.
-Την 29η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 20.22 με τον ίδιο τρόπο προμηθεύτηκε 3,5 γραμμάρια κοκαΐνης.
-Την 30η Ιανουαρίου 2016 και περί ώραν 20.37 με το ίδιο τρόπο προμηθεύτηκε ακόμη 1,5 γραμμάριο.
Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε καταγραφή συνομιλιών από τον κοριό της αστυνομίας.
Από εκεί προκύπτουν και οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τους πελάτες για τις αγοραπωλησίες τους.
«Τσόκο»: Κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα».
«Κρεμούλα»: Μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA.
«Marlboro μαλακό»: Κοκαΐνη.
«Κοκορέτσι»: Κοκαΐνη.
«Λουλούδια», «Παπάδες», «20ευρη κάρτα», «CD»: Ήταν ακόμη μερικές κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά.
«Αλβανό»: Αν το ναρκωτικό που ήθελαν ήταν από την Αλβανία.
«Πατρίδα»: Αν το ναρκωτικό που ζητούσαν ήταν ελληνικό.
«Φου»: Οταν ο πελάτης δεν είχε ιδιαίτερη προτίμηση για την προέλευση του ναρκωτικού.
«Σκου»: Αν ο πελάτης ήθελε skunk.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί οκτώ ηγετικά στελέχη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία όμως πλέον κυκλοφορούν ελεύθερα, καθώς παρήλθε το 18μηνο της κράτησής τους (από την εισαγγελία διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση).
Το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών καλεί σε δίκη τους 27 κατηγορούμενους εκτείνεται σε πάνω από 120 σελίδες.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιανουάριο του 2015, όταν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσε το όνομα και δύο κινητά τηλέφωνα του “Σταύρου”, που πληροφορίες ήθελαν να είναι μέλος της σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη στο Κολωνάκι και τα “καλά” προάστια της Αθήνας. Με τη βοήθεια των υπερ-κοριών της ΕΥΠ διαπιστώθηκε ότι πράγματι έτσι ήταν και καταγράφηκαν συνομιλίες μέσα από τις οποίες αποκαλύπτονται πρόσωπα και πράγματα.
Με βάση το υλικό αυτό, τα οκτώ ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνελήφθησαν, ενώ από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν πολλά γνωστά ονόματα της κοσμικής ζωής της Αθήνας, που ήταν θαμώνες του εστιατορίου, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, με κάποιους εξ αυτών να παραδέχονται ότι περιστασιακά κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, και κάποιους άλλους να αρνούνται ότι έχουν την οποιαδήποτε σχέση και να υποστηρίζουν πως ήταν απλοί πελάτες.