Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των επισκεπτών του ενυδρείου Ρόδου κατά το έτος 2022. Το Ενυδρείο ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο συνδυάζει την έρευνα, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της θαλάσσιας ζωής και συγκαταλέγεται στα βασικά αξιοθέατα του νησιού μας.
«Σε σύγκριση με την τριετία 2017-2019 (προ κορωνοϊού), η επισκεψιμόητα του Ενυδρείου ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 2022. Δέχθηκε 85.679 επισκέπτες εκ των οποίων οι 4.030 ήταν μαθητές. Κατά μέσο όρο οι επισκέπτες στην τριετία 2017-2019 ανήλθαν σε 80.747. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 6%», δήλωσε ο επικεφαλής του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου κ. Γιώργος Χατίρης και πρόσθεσε:
«Ο σταθμός δεν περιλαμβάνει μόνο το Ενυδρείο. Αποτελεί μία πλήρη ερευνητική μονάδα που συντονίζει τρία ερευνητικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ σε συνεργασία με τα ινστιτούτα του ΕΛΚΕΘΕ. Το 2022 καταφέραμε να ενισχύσουμε το επιστημονικό μας προσωπικό με επτά νέους επιστήμονες οι οποίοι είναι ντόπιοι. Είναι η πρώτη φορά που διαθέτουμε τόσο πολύ επιστημονικό προσωπικό. Αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία και ελπίζουμε να καταφέρουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των συνεργατών μας στη νέα χρονιά».
Στους άμεσους στόχους, σύμφωνα με τον κ. Χατίρη περιλαμβάνονται επίσης η αύξηση των εκπαιδευτικών περιηγήσεων των μαθητών έναντι συμβολικού αντίτιμου, η ολοκλήρωση των τριών ερευνητικών προγραμμάτων και η υποβολή προτάσεων με στόχο την ένταξη του Υδροβιολογικού Σταθμού σε νέα προγράμματα και αναπτυξιακές δράσεις ώστε να αναδειχθούν τα εκθέματα του μουσείου και να συμπεριληφθεί στην μουσειακή εμπειρία η ψηφιακή τεχνολογία. Παράλληλα, η ψηφιοποίηση και συντήρηση των σπάνιων τόμων της βιβλιοθήκης του ΥΣΡ, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες, καθώς επίσης η λειτουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για τα είδη της άγριας πανίδας, η ανανέωση του επιστημονικού εξοπλισμού και η υλοποίηση έργων συντήρησης και ανακαίνισης του κτηρίου με την τεχνική υποστήριξη της ΠΝΑι και του Δήμου Ρόδου.
«Θέλουμε ο Σταθμός να έρθει πιο κοντά στο ροδιακό κοινό. Και θέλουμε να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας ότι πρόκειται για μία ολοκληρωμένη επιστημονική μονάδα, όχι απλά ένα ενυδρείο», τόνισε ο κ. Χατίρης. Ανέφερε επίσης ότι το ερευνητικό σκάφος «Αλκυών» του ΕΛΚΕΘΕ αναβαθμίζει συνεχώς τις ερευνητικές και επιχειρησιακές του δυνατότητες με εξοπλισμό σύγχρονο που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Το 2023, όπως ανέφερε ο κ. Χατίρης, προβλέπεται μία ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ροδιακό τουρισμό και συνεπώς και για το ενυδρείο που …επενδύει στην εξωστρέφεια και στην μεγαλύτερη προβολή μέσα από ψηφιακά κανάλια. «Πιστεύω ότι το 2023 θα είναι μία ακόμη καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με το 2022. Η προβολή του ενυδρείου και του μουσείου γίνεται μέσα από φυλλάδια που διανέμονται στα ξενοδοχεία. Επιπλέον έχουμε επενδύσει στη διαφήμιση σε ψηφιακά κανάλια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πλατφόρμες όπως το Trip Advisor όπου δεχόμαστε πολλά θετικά σχόλια. Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά τα οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και στα οποία απαντάμε. Εκείνο που δεν κατανοεί ο κόσμος, είναι ότι το κτήριο είναι 90 ετών και βρίσκεται στην ουσία μέσα στη θάλασσα… Υπάρχουν ζημιές και η συντήρησή του είναι δύσκολη και απαιτητική. Προσπαθούμε παρόλα αυτά να βελτιωνόμαστε διαρκώς, όσο απαιτητικές και αν είναι οι συνθήκες», είπε ο κ. Χατίρης.
https://www.dimokratiki.gr/04-02-2023/simantiki-ayxisi-paroysiazei-o-arithmos-episkepton-sto-enydreio-rodoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.