Σήμερα πρόκειται να εξεταστούν δύο σοβαρές ποινικές υποθέσεις ενώπιον του Επικούρου Ανακριτή, αμφότερες σχετιζόμενες με καταγγελίες βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας.
Οι δύο αυτές περιπτώσεις, που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, αφορούν καταγγελίες πρώην συντρόφων για πράξεις σεξουαλικής και σωματικής βίας, με τις καταθέσεις των θυμάτων να περιγράφουν σοκαριστικές σκηνές.
Υπόθεση βιασμού 32χρονης από τον πρώην σύντροφό της
Η πρώτη υπόθεση αφορά μια γυναίκα 32 ετών, πορτογαλικής υπηκοότητας, η οποία κατήγγειλε τον 33χρονο πρώην σύντροφό της, βουλγαρικής υπηκοότητας, για βιασμό που φέρεται να έλαβε χώρα τη νύχτα της 24ης προς 25η Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με την καταγγελία της, η ίδια τον προσέγγισε εκείνο το βράδυ σε νυχτερινό κατάστημα της Ρόδου προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το παιδί που είχαν αποκτήσει μαζί. Αφού αρχικά αρνήθηκε να συζητήσει, αργότερα συμφώνησε να τη μεταφέρει με το όχημά του. Ωστόσο, αντί να την επιστρέψει στο σπίτι της, την οδήγησε σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, τη χτύπησε και την εξανάγκασε σε ερωτική επαφή.
Η 32χρονη δήλωσε ότι το επόμενο πρωί επισκέφθηκε ιατρική μονάδα για ιατροδικαστική εξέταση και δύο ημέρες αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές.
Από την πλευρά του, ο 33χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η καταγγελία έγινε από εκδικητική διάθεση λόγω της δικαστικής διαμάχης που είχαν για την επιμέλεια του παιδιού τους. Σύμφωνα με την απολογία του στις αρχές, υποστηρίζει ότι η 32χρονη είχε καταναλώσει αλκοόλ εκείνο το βράδυ και επιχείρησε επανειλημμένα να τον προσεγγίσει ερωτικά, κάτι που εκείνος απέρριψε. Αναφέρει επίσης ότι το βράδυ της 24ης Ιουνίου δεν απομακρύνθηκε ποτέ από την παρέα του και πως υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του παρίστανται οι κκ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη.
Υπόθεση βιασμού 48χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της
Η δεύτερη υπόθεση αφορά μια 48χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία κατήγγειλε τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της για δύο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.
Το πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να σημειώθηκε τη νύχτα της 6ης Ιουλίου 2022, όταν ο κατηγορούμενος την επισκέφθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε προσωρινά. Η 48χρονη ανέφερε ότι εκείνος την ακολούθησε ισχυριζόμενος πως περίμεναν έναν συγγενή της για να φύγουν όλοι μαζί. Η ίδια τον πίστεψε και μπήκε στο μπάνιο για να ετοιμαστεί, όμως, όταν βγήκε, διαπίστωσε πως εκείνος είχε εισέλθει στο δωμάτιο και αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική πράξη. Η 48χρονη άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να απομακρυνθεί.
Το δεύτερο και πιο σοβαρό περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της, έλαβε χώρα λίγες ημέρες αργότερα, τη νύχτα της 8ης προς 9η Ιουλίου 2022, στην πρώην κοινή τους οικία. Ο 50χρονος, σύμφωνα με την 48χρονη, την παρέλαβε από την εργασία της, υποσχόμενος ότι θα τη μετέφερε στο σπίτι τους προκειμένου να δει το ένα από τα παιδιά τους. Όταν έφτασαν, το παιδί απουσίαζε, και τότε εκείνος της πρότεινε να παραμείνει εκεί για τη νύχτα. Αρχικά τη διαβεβαίωσε ότι θα κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο, όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, φέρεται να εισήλθε στον χώρο όπου κοιμόταν η 48χρονη και να τη βίασε, χρησιμοποιώντας σωματική βία για να την ακινητοποιήσει.
Η 48χρονη ανέφερε επίσης ότι, μετά την επίθεση, προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, αλλά ο 50χρονος της απέσπασε το κινητό τηλέφωνο και την κλείδωσε στο δωμάτιο. Το επόμενο πρωί, σύμφωνα με την ίδια, ο κατηγορούμενος συμπεριφερόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και την οδήγησε στην εργασία της.
Μετά το περιστατικό, η γυναίκα μετέβη σε νοσοκομείο για ιατρική εξέταση και ακολούθως κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές. Αν και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του πρώην συζύγου της για χάρη των παιδιών τους, οι αρχές προχώρησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών.
Ο 50χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι οι ερωτικές επαφές με την πρώην σύζυγό του ήταν συναινετικές. Υποστηρίζει ότι η καταγγελία προέκυψε ως εκδικητική κίνηση λόγω της άρνησής του να επανασυνδεθούν. Αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία και μάρτυρες που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν τη δική του εκδοχή των γεγονότων.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται η κ. Βάσια Παπαγεωργίου.
https://www.dimokratiki.gr/04-02-2025/apologounte-dyo-katigoroumeni-se-isarithmes-ypothesis-viasmou-ke-endoikogeniakis-vias/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.