Ειδήσεις

Οι πρώτοι στόχοι του αντ/ρχη Υγείας – Πρόνοιας Θ. Σωτρίλλη

Τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ως αντιπεριφερειάρχης στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ανέπτυξε χτες, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
«Καινούργιο κεφάλαιο στην δικαιοδοσία μου ως περιφερειακός σύμβουλος, αποτελεί η ανάληψη των καθηκόντων του Τομέα Υγείας στο Νότιο Αιγαίο –συνεπικουρούμενος από συναδέλφους τόσο από τις Κυκλάδες όσο και από τα Δωδεκάνησα. Τα καθήκοντά μου είναι λίγο διαφορετικά καθώς η δική μου δραστηριότητα έχει να κάνει και με το κοινωνικό σύνολο. Συνεπώς, οποιαδήποτε κίνηση και έλεγχος γίνεται, θα πρέπει να είναι μέσα στο πλαίσιο εκείνο –με χαμηλούς τόνους- ώστε να μην δημιουργείται πανικός ή αναστάτωση στο κοινό αλλά και στους επαγγελματίες», τόνισε ο κ. Σωτρίλλης. Από τις πρώτες προτεραιότητες που θέτει, είναι οι εμβολιασμοί των παιδιών για το ‘μαντού’, που έχουν σταματήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια.
«Υπάρχει μια γενιά παιδιών μεταξύ 3 και 5 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί για το ‘μαντού’ ή για κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου και με την δική μας, ώστε να οργανώσουμε κλιμάκια που θα επισκεφτούν τα σχολεία για να κάνουν εμβολιασμούς σε αυτές τις ομάδες παιδιών. Έχουμε στην διάθεσή μας, 3.000 περίπου εμβόλια τα οποία πρέπει να γίνουν στα παιδιά».  Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.
Δεύτερος στόχος είναι ο ετήσιος έλεγχος της υγιεινής των ατόμων που ασχολούνται με την διατροφή, τις δημόσιες υπηρεσίες, την εστίαση κ.λπ. και αφορά πνευμονοπάθειες, μεταδοτικά νοσήματα και άλλα.
«Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε τόσο…. απότομα αυτούς τους ελέγχους καθώς βρισκόμαστε ακριβώς ένα βήμα πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν και ίσως δημιουργηθεί αναστάτωση. Ωστόσο, πρέπει να προστατέψουμε όλο τον πληθυσμό και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν γίνει σωστή ενημέρωση και συστηματικός έλεγχος. Παλαιότερα έβλεπα στο νοσοκομείο ‘ουρές’ ατόμων που έρχονταν για να κάνουν έλεγχο (ακτινογραφίες, εξετάσεις κ.λπ.) πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια, παρατήρησα ότι έχει ατονίσει αυτό. Βέβαια, έχει αλλάξει και η νομοθεσία καθώς είναι πλέον πιο ελαστική. Ωστόσο, η προφύλαξη και η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο –από την θεραπεία», υπογράμμισε ο κ. Σωτρίλλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου