Η πρώτη ένσταση γύρω από την επάρκεια των αποδεικτικών στοιχείων για την εμπλοκή 278 κατηγορούμενων στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου, μετά από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, σε επιχείρηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Web of Drugs», υποβλήθηκε χθες ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου από έναν 42χρονο, κάτοικο Αρχαγγέλου.
Ο 42χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, δια του συνηγόρου υπεράσπισής του κ. Κώστα Σαρή, υποστήριξε ότι με τον τρόπο που έχει σχηματιστεί η δικογραφία δεν πληρούται η νομοτυπική μορφή του αδικήματος της πωλήσεως ναρκωτικών αφού αναφέρεται σε «αμφίβολη απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποίαν καταγράφεται υπόσχεση περί πωλήσεως ναρκωτικών ουσιών, χωρίς όμως να βεβαιώνεται ότι έγινε πράγματι η πώληση, δηλαδή παραδόθηκε η αναφερόμενη ποσότητα και καταβλήθηκε το συμφωνηθέν τίμημα».
Επεσήμανε εξάλλου ότι αναφέρεται στο κατηγορητήριο πως χρησιμοποιούσε συνθηματικές λέξεις για το συμφωνημένο τίμημα πώλησης ναρκωτικών ουσιών, σε πολλές δε των περιπτώσεων αναγράφεται με άγνωστο τίμημα.
Παρατήρησε ότι στο επάγγελμα τυγχάνει και ψαράς, ως εκ τούτου οι ονομασίες ψαριών αναφέρονται στην πώλησή τους και όχι σε ναρκωτικές ουσίες.
Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε κατ’ αρχήν παράνομα ως αντικείμενη σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ και χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου αφού η υποτιθέμενη διακίνηση διαπιστώθηκε αποκλειστικά και μόνο δια της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Επεσήμανε επίσης ότι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών έγινε παράνομα διότι δεν υπήρχε διακίνηση αλλά μόνο χρήση ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή πλημμεληματικής μορφής αδικήματα για τα οποία δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Υποστήριξε ότι από τις Αστυνομικές Αρχές στήθηκε μια επιχείρηση εξιχνίασης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών η οποία έλαβε τεράστιες διαστάσεις και με Αστυνομικούς από την Αθήνα, για να καταλήξει στο ότι ο X ή ο Ψ πώλησε μερικά γραμμάρια με άγνωστο τίμημα σε άλλο χρήστη ναρκωτικών ουσιών και σε μερικές περιπτώσεις στον άγνωστο χρήστη της X τηλεφωνικής σύνδεσης.
«Πιστεύω ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που σχετίζεται με το καράβι NOOR έγινε λιγότερο γνωστή στο πανελλήνιο από την συγκεκριμένη υπόθεση πλημμεληματικής μορφής στην οποία εμπλέκομαι διότι σαν χρήστης ινδικής κάνναβης έδωσα και επήρα ποσότητες για ατομική αποκλειστική χρήση» είπε απολογούμενος.
Eλεύθερος με τους ίδιους, ως άνω, περιοριστικούς όρους αφέθηκε κι ένας 45χρονος κάτοικος Ασκληπειού, που ενεπλάκη στην υπόθεση.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι είναι περιστασιακός χρήστης ινδικής κάνναβης εδώ και είκοσι χρόνια περίπου. Τόνισε επίσης ότι ουδέποτε αγόρασε κάνναβη και η χρήση που έκανε περιορίζεται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης-κεράσματος μεταξύ χρηστών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.