Ειδήσεις

Αναγκαίος για τη Ρόδο είναι ο Δημοτικός φόρος και η κατάργηση του θα λειτουργήσει καταστροφικά

Για την εξεύρεση λύσης που θα συμβάλει στη διατήρηση του δημοτικού φόρου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ Γιάννης Πάππου ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και άλλοι φορείς.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος κ.Φώτης Χατζηδιάκος υπερασπίστηκε το δημοτικό φόρο και τόνισε πως την Τρίτη 7 Οκτωβρίου θα έχει συνάντηση στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΠΕΔ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ, Γεράσιμο Γιακουμάτο.
«Από αυτό το φόρο χρηματοδοτούνται δομές Πρόνοιας η προβολή του νησιού και άλλες δράσεις. Ο δημοτικός φόρος είναι ο κύριος αιμοδότης των δράσεων του δήμου μας αφού οι κρατικοί πόροι μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες. Μπορεί και μας δίνει τη δυνατότητα να ασκούμε πολιτική που να κρατά το Δήμο στην επιφάνεια και να είναι ανταγωνίσιμος με άλλες περιοχές.
Θα μπορούσαμε να έχουμε δομή προστασίας περιβάλλοντος χωρίς το Δημοτικό Φόρο; Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με τις όποιες ελλείψεις την ανάγκη να σπουδάσουν παιδιά του τόπου μας μέσα από το ΄Ιδρυμα Υποτροφιών ; Να καταλάβουν στην Αθήνα πως δεν αντέχει ο φτωχός να επιβαρυνθεί από το Δήμο. Θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών .
Ο Δήμαρχος υπερασπίζεται τα δίκαια του τόπου. Θα προτείνω ν συσταθεί επιτροπή για να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε να ισχύσει για τα Δωδεκάνησα ο δημοτικός φόρος. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις αντιδράσεις και επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης του ΔΗΦΟΔΩ θα τα βρούμε . Αν υπάρξουν φωνές κατάργησης του φόρου η ιστορία θα το καταγράψει. Φροντίστε να μην υπάρξουν νέοι εφιάλτες στα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος .

Να παραδώσει η δημοτική αρχή τα κλειδιά του Δήμου και να παραιτηθούν οι αιρετοί πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» κ. Στράτος Καρίκης. Τόνισε πως θα πρέπει να γίνει αναλυτική συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης των εσόδων του Δημοτικού Φόρου.
« Σήμερα εμείς θα ψηφίσουμε το ψήφισμα που θα προτείνει ο Δήμαρχος. Δεν θα δεχθώ συζήτηση για το δημοτικό φόρο αν στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν τηρήσουμε αυτά που συζητάμε με τους φορείς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία. Δεν θα ψηφίσουμε επίσης νόμο που θα αντικαθιστά το ΔΗΦΟΔΩ. Δεν μπορεί να βγαίνουμε και να φοβίζουμε τον κόσμο και να λέμε στον απλό πολίτη ότι θα την πληρώσει. Ουσιαστικά απειλούμε τους πάντες. Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την όποια επιβάρυνση των Ροδιτών γιατί δεν αντέχουν. Εγώ προτείνω να παραδώσουμε τα κλειδιά του Δήμου και να παραιτηθούμε», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και συμπλήρωσε πως για πολλά χρόνια οι δημοτικές αρχές κορόιδευαν τους επιχειρηματίες με το πρόσχημα της βελτίωσης του ΔΗΦΟΔΩ.

Την άποψη ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης στην ουσία στοχεύει και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του φΠΑ εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ. Χ Χατζηευθυμίου.
«Στα χρόνια της δημαρχίας μου δεν κορόιδεψα κανέναν . Η προσπάθεια κατάργησης του δημοτικού Φόρου ήταν οργανωμένη. Είδαμε τη φάκα που μας έβαλε ο υφυπουργός; Αυτή είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του φΠΑ. Θα πάμε σε εξομοίωση των συντελεστών. Αυτό το μετρήσατε; Η επιβάρυνση θα είναι τότε μεγάλη και δυσβάστακτη. Ζητήσαμε διάλογο με τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ που ήταν τότε ο σημερινός περιφερειάρχης. Ζητήσαμε και συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για βελτίωση των στρεβλώσεων. Ήταν μια προσπάθεια να κερδίσουμε εκλογές. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι καταστροφικό για το Δήμο Ρόδου. Δεν υπάρχει πηγή που να αναπληρώσει το κενό που θα δημιουργηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ. Χ. Χατζηευθυμίου και πρόσθεσε πως δεν είναι σωστό να επιβληθεί και νέος φόρος.
«Δεν θα έρθουμε να επιβάλουμε ένα νέο ΕΝΦΙΑ. Δεν αντέχουν οι πολίτες νέους φόρους και αύξηση δημοτικών τελών. Όταν τελειώσει το φράγμα και λειτουργήσει να μειωθούν τα τέλη ύδρευσης», δήλωσε ο κ. Χατζηευθυμίου και συμπλήρωσε πως η παράταξη του έχει επεξεργαστεί πρόταση για να βοηθηθεί ο Δήμος.

« Αντί να απολογούμαστε στα υποζύγια για αυτά που πληρώνουν τους απειλούμε κιόλας. Το 2008 τα εισπραχθέντα ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ από το Δημοτικό Φόρο. Αρκετά ήταν τα έσοδα και τα επόμενα χρόνια. Ας δοθούν τα στοιχεία για τη διαχείριση των χρημάτων. Δεν αναλήφθηκε πρωτοβουλία για την αλλαγή. Δεν τορπίλισαν το ΔΗΦΟΔΩ οι επιχειρηματίες αλλά οι αυτοδιοικητικοί. Είναι βέβαιη η κατάργηση του φόρου. Παρ το γεγονός ότι είναι πολύ αργά για τη ματαίωση των εξελίξεων συμφωνούμε στην αντίδραση στην πρωτοβουλία του κ Γιακουμάτου για κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ. Να δεσμευθεί το δημοτικό συμβούλιο με νομοθετική τακτοποίηση όλων των προτάσεων που είχαν κατατεθεί από την επιτροπή «, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ . Γιώργος Υψηλάντης.

«Εμείς βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Δεν δεχόμαστε το τσουβάλιασμα όλων των φορολογούμενων. Η επιβολή νέων φόρων και τελών σε ποιους θα απευθύνεται ; Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο που θα απαλλάσει από το φόρο επιτιδεύματος. Οι επιχειρηματίες πληρώνουν δύο φορές φόρο. Σημασία έχει να αναδείξουμε σε επόμενες συνεδριάσεις το ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάκης Πότσος και πρόσθεσε πως ανοίγει η κερκόπορτα για ιδιωτικοποιήσεις.
Ο κ. Πότσος πρότεινε να καταργηθεί ο δημοτικός φόρος και να επιβαρυνθούν οι επιχειρηματίες.

Οι απόψεις των φορέων

Υπέρ της επιβολής του ΔΗΦΟΔΩ αλλά με άρση των στρεβλώσεων του τάχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ .
«Απαιτούνται συνέργειες με την αυτοδιοίκηση. Εμείς θέλαμε να αρθούν οι τριβές με την τοπική κοινωνία με το Δημοτικό Φόρο. Οι στρεβλώσεις που παρουσιάστηκαν . Αν γίνονταν εφαρμογή των προτάσεων μας θα μειώνονταν τα έσοδα του Δήμου κατά 30%. Μαςπροβλημάτισε το γεγονός ότι φορολογεί . Διαπιστώσαμε πως το 60% των εσόδων προέρχεται από τράπεζες και ξενοδοχεία. Αν η φορολόγηση ήταν επί των καθαρών κερδών οι εισπράξεις δεν θα ήταν πάνω από 1.500.000. Το αρχείο του Δημοτικού Φόρου αποτελεί θησαυρό. Με αφορμή τη συζήτηση για το Δημοτικό Φόρο αυτό που με έχει προβληματίσει είναι πως αφήνουμε τα πράγματα να φθάσουν στο απροχώρητο. Να δημιουργηθεί ένας θεσμός μια ή δύο φορές το χρόνο να γίνεται συζήτηση φορέων και αρχών για το πως θέλουμε να διαμορφωθεί το νησί μας. Αυτό να γίνει όμως συντεταγμένα . Εμείς θεωρούμε αναγκαίο το Δημοτικό Φόρο αφού αρθούν οι στρεβλώσεις του . Στη συνείδηση των επιχειρηματιών αρχίζει να φθίνει ο θεσμός», δήλωσε ο κ. Μιχαήλ.

ΤΟ ΕΒΕΔ

Την άποψη ότι ο Δημοτικός Φόρος θα πρέπει να σταματήσει να επιβάλλεται με τη σημερινή του μορφή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου. Επεσήμανε πως ήταν ατυχής η δήλωση για επιβολή νέων φόρων.
«Σήμερα ήρθαμε εδώ για ένα θέμα που ταλανίζει την κοινωνία της Δωδεκανήσου από το 1994. Σε εκείνη την απόφαση που είχε παρθεί για την επιβολή του ΔΗΦΟΔΩ ήταν σύμφωνοι οι παραγωγικοί φορείς της Δωδεκανήσου . Σε καμία περίπτωση όμως με τη σημερινή του μορφή. Είχε ζητηθεί τα έσοδα του να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο κωδικό και να υπάρχει επιτροπή διαχείρισης για να αποφασίζονται οι δράσεις για την επένδυση των εσόδων . Αυτό το εργαλείο θα έπρεπε να οδηγήσει τα νησιά σε αναπτυξιακή τροχιά.Δεν θα βρείτε αντίθετο επιχειρηματία αν όμως ο ΔΗΦΟΔΩ έκανε τη διαφορά. Θέλουμε να λειτουργούμε σε πολιτισμένο περιβάλλον και να έχουμε τα όποια κέρδη που θα μας κάνει να είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις προς το Δήμο . Στην πορεία είδαμε πως λειτούργησε ως χαράτσι. Είναι ο μοναδικός που επιβάλλεται επί των ζημιών. Αυτό πλέον είναι απαγορευτικό αφού οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Τα επιχειρήματα για την διάθεση των εσόδων του Δημοτικού Φόρου μου θυμίζει το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία. Θα έχουμε το ΔΗΦΟΔΩ για να παρέχονται τα αυτονόητα; Φαίνεται πως ο Δημοτικός Φόρος εξυπηρετεί την καθημερινότητα και όχι τις ειδικές δράσεις που έχει ανάγκη η Ρόδος. Πρέπει να πούμε πως η Ρόδος είναι πίσω. Αντιδράσαμε γιατί δεν επενδύεται ο φόρος σε δράσεις και έργα υποδομές και επενδύσεις του προϊόντος μας. Ο ΔΗΦΟΔΩ λειτουργεί ως μηχανισμός τροχοπέδης της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

Η ΕΞΡ

« Στην σημερινή πρώτη παράσταση μου προσέρχομαι με συγκίνηση και ευθύνη. Εμείς εναποθέτουμε τις ελπίδες σε εσάς τις ελπίδες και τα όνειρα μας. Η φετινή σεζόν πήγε καλά και έδωσε το φιλί της ζωής στην τοπική οικονομία. Για μια φορά ακόμη ο τουρισμός έγινε ο αιμοδότης της οικονομίας. Δεν θα πρέπει να γίνουν τώρα πειραματισμοί. Να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Δεν θα πληρώσουμε το μάρμαρο. Πρέπει να υπάρχουν σωστές υποδομές στη Ρόδο και να γίνεται καλή προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος. Ο τουρισμός θέλει μια ΤΑ ζωντανή και ενεργά αντανακλαστικά παρέμβασης. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε το έργο της νέας δημοτικής αρχής . Εμείς λέμε όχι στον θάνατο της αυτοδιοίκησης. Η οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Ρόδου είναι πολύ σημαντική. Θα αναπτυχθεί διάλογος για τα οικονομικά του Δήμου . Διάλογος για λύση άμεση και βιώσιμη. Πρέπει όλα να ακουστούν και να αξιολογηθούν με συγκεκριμένο κωδικό και όχι τις πρόσκαιρες εντυπώσεις. Στο διάλογο προσερχόμαστε με δυο βασικές αρχές τη διαφάνεια και την ανταποδοτικότητα. » δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Γιάννης Περδίκης -Δεν θα σηκώσουν βάρη οι απλοί πολίτες

Την άποψη ότι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι απλοί πολίτες εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης.
Ο κ.Περδίκης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως τα περισσότερα χρήματα πληρώνουν στην υπηρεσία του Δημοτικού φόρου οι μεγάλες εταιρείες .
«Άκουσα με προσοχή τις τοποθετήσει όλων. Αυτό που εξάγω ως συμπέρασμα είναι ότι όλοι καταλήγουν στην αναγκαιότητα του φόρου και στη διατήρηση του. Όλοι συμφωνούμε πως ο δήμος θα πρέπει να παραμείνει βιώσιμα οικονομικός. Ο ΔΗΦΟΔΩ όταν θεσπίστηκε ήταν ένας φόρος που είχε αναπτυξιακή προοπτική. Οι πρώην δήμοι τον διαχειρίστηκαν ίσως λάθος. Δεν πρέπει η σημερινή δημοτική αρχή να χάσει αυτή την κατάκτηση. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία.Το 2013 οι εισπράξεις από το δημοτικό φόρο ήταν 9.826.000 ευρώ . Από τα ποσά αυτά το ένα τρίτο αποδίδεται από επιχειρήσεις εκτός Ρόδου. Να μην περάσει στην κοινή γνώμη πως η επιβάρυνση είναι τεράστια. Το 14% των επιχειρήσεων συνεισφέρει το 82% του φόρου. Το υπόλοιπο είναι μικρομεσαίες επιχειρήσει ς που δίνει το 18%. Δεν μπορεί να περνάμε στην κοινή γνώμη πως ο φόρος δημιουργεί θέμα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις. Δεν μας τιμά να κάνουμε ντόρο για ένα φόρο που έχει κατακτηθεί . Ουδείς διαμαρτύρεται για τον πλούτο που φεύγει από το νησί και δεν έρχεται αντισταθμιστικό όφελος για μας. παίρνει ποσοστό ο φόρος . Παίρνουμε κάτι από τα τα τέλη του αεροδρoμίου; «, δήλωσε ο κ.Γιάννης Περδίκης.
« Δεν δήλωσα πως τα έσοδα πηγαίνουν στη μισθοδοσία. Πάνε στον ΠΡΟΤΟΥΡ στο περιβάλλον σε δομές κοινωνικές σε ευπαθείς ομάδες και ουδόλως καλύπτει μισθοδοσία του Δήμου. Σαφώς και μια κατάργηση του εσόδου θα δημιουργήσει πρόβλημα στον προϋπολογισμό και θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να αναπληρώσουμε τα ποσά. Θα έχετε δει πως πολλές προσπάθειες που έγιναν για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Είναι και στόχος δικός μας.Το όφελος δεν θα είναι άμεσο αλλά μεσοπρόθεσμο. Δήλωσα πω ς καμία επιβάρυνση δεν θα γίνει στον απλό πολίτη. Θα καθίσουμε όλοι οι φορείς και θα βάλουμε κάτω τους αριθμούς. Ο καθένας από εσάς να καταθέσει προτάσεις», τόνισε ο κ Περδίκης .

Η τελική πρόταση

«Έγινε πολύ γόνιμη συζήτηση . Ο Δημοτικός φόρος είναι μείζον θέμα. Είχα ξεκινήσει την πρωτολογία μου ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα.Είπα πως η συζήτηση δεν προκλήθηκε με αφορμή την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ. Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.. Η υπόθεση στο ΣτΕ θα έχει θετική εξέλιξη για το Δήμο. Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου. Έχω ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα. Θα υποβάλλω και υπόμνημα για το θέμα αυτό. Πρέπει να γίνει η συμπλήρωση αντί να ψάχνουμε νέους φόρους. Θα διαβουλευθούμε για την άρση των στρεβλώσεων του ΔΗΦΟΔΩ. Θέλησα , να τρομοκρατήσω τους τρομοκράτες με τις δηλώσεις μου. Συμφωνούμε σε πάρα πολλά. Σε ελάχιστα διαφωνούμε. Να είμαστε δυνατοί έχουμε πεντατεία να σχεδιάσουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ζήτησε να εγκριθεί η επιστολή στον υφυπουργό κ Γεράσιμο Γιακουμάτο μαζί με τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

« Ακούστηκαν πολλά για την κατάληξη των χρημάτων του Δημοτικού Φόρου. Δεν φθάνει αυτό. Να ξεκαθαρίσουμε αυτό που είναι το ζητούμενο της κοινωνίας. Αν δεσμευθούμε στον εξορθολογισμό του να δηλώσουμε πως η αντιστοίχηση θα έχει στόχο στην ανάπτυξη», δήλωσε στη δευτερολογία του ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να προσδιοριστεί το διάστημα που η ομάδα εργασίας θα καταθέσει τις προτάσεις της .

«Φαίνεται από τη συζήτηση ότι ο καθένας βλέπει από διαφορετική ταξική σκοπιά το θέμα. Να ξεκαθαρίσει ο καθένας την έννοια της επιχείρησης. Είναι ένα μεγάλο πολυκατάστημα ή το μαγαζάκι της γειτονιάς;. Κάποιοι δεν έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης. Προκαλώ τον οποιονδήποτε και να πάμε στα χωριά να δούμε τι γίνεται», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση κ. Τάκης Πότσος.

«Χάνονται τα πάντα και δεν κουνιέται κανείς. Πέστε που πήγαν τα έσοδα του Δημοτικού Φόρου;. Δώσατε για την Ιαλυσό κάτι; Τοπικά δεν βλέπουμε επενδύσεις . Το κάθε νοικοκυριό έχει τεράστιες οφειλές. Η θέση μου είναι αρνητική όσο δεν υπάρχουν κωδικοί και λεπτομέρειες για τη διαχείριση. Δεν μπορεί στο παρά πέντε να κάνω παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο . Η ολομέλεια του ΣτΕ λέει όχι στο ΔΗΦΟΔΩ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργος Στάγκας.

« Σήμερα με λύπη μου άκουσα ανεδαφικές και ακραίες θέσεις. Μέχρι και πως είναι μηδαμινές οι χρεώσεις στις μικρές επιχειρήσεις. Δεν έχουν σχέση αυτά με την πραγματικότητα και με τους χιλιάδες επιχειρηματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι μηδαμινό το ποσό των 500 και 1000 ευρώ ; Πόσο ανεδαφικός να είναι κάποιος για να λέει αυτά; Σήμερα η δημοτική αρχή απειλεί με νέα τέλη. Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε πιο ανήθικο από αυτό. Έγινε πρόταση να συγκεκριμενοποιηθούν οι δαπάνες. Αν η δημοτική αρχή διακατέχεται από τάσεις αγωνιστικότητας να μην τις εξαντλεί στους πολίτες με τη διατήρηση του Δημοτικού Φόρου», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κυρία Ευαγγελία Παναή.

«Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ και της ΕΞΡ. Διαφωνώ κάθετα με όσους προσπαθούν να ερμηνεύσουν πω ς η θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι υπέρ της κατάργησης του Δημοτικού Φόρου. Η ΕΞΡ που είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι υπέρ της διατήρησης του φόρου. Αν ρωτήσετε τον εκάστοτε επιχειρηματία θα σας απαντήσει θετικά. Υπάρχουν και στρεβλώσεις. Αν διατηρηθεί να ληφθεί μέριμνα για να τακτοποιηθούν και να φανεί πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών Είμαι υπέρ της διατήρησης του ΔΗΦΟΔΩ», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ Τάσος Σπανός.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία που δείχνουν ποιες επιχειρήσεις πληρώνουν τα περισσότερα. Να μην λαϊκίζουμε τόσο εύκολα. Ο κ . Χατζής Χατζηευθυμίου δήλωσε πως η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ αδυνατεί τα επιχειρήματα μας για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Να δούμε τι γίνεται σε άλλα νησιά . Εκεί είναι πολύ αυξημένα τα δημοτικά τέλη. Ακούστηκε πως έχουμε και την επιστροφή από τον φόρο εισοδήματος. Είναι περίπου 11 εκατομμύρια το ποσό που επιστρέφει. Αν δεν υπολογίσουμε το ΔΗΦΟΔΩ στις εταιρίες που έχουν κέρδος . Μη συγκρίνουμε τη Ρόδο με άλλες περιοχές. Να μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργος Πόκκιας.

«Θα ήθελα να ακούσω τους νέους δημοτικούς συμβούλους και όχι ένα πρώην Δήμαρχο που σήμερα είναι σαν αθώα περιστερά. Θεωρείτε πως ο ΔΗΦΟΔΩ φταίει για όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων; Θα ήταν εύρωστες οικονομικά ; Ας μην κρυβόμαστε . Έγινε εποικοδομητική συζήτηση . Επειδή μιλάμε για ξεχωριστό κωδικό στα έσοδα και τα έξοδα και ανταποδοτικού χαρακτήρα φόρο να του αλλάξουμε όνομα και να λέγεται τέλος. Θα εισπράττεται από τις επιχειρήσεις και θα αποδίδεται στο Δήμο. Εύχομαι η ολομέλεια του ΣτΕ να βγάλει μια θετική άποψη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης.

«Χαίρομαι για την αυτοκριτική κάποιων αιρετών. Είχατε και εσείς διχόνοιες. Η έλλειψη συνεννόησης στοίχισε. Το βασικό ερώτημα έχει απαντηθεί. Είναι πιο εύκολο να θεσπίσεις νέο φόρο ή να τον διορθώσεις; Να πάμε σε μια μάχη με μια δυνατή φωνή .Ιδού η Ρόδος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου