Tην πόρτα ενδεχόμενης συνεργασίας της με τη Νέα Δημοκρατία κλείνει γι’ ακόμη μια φορά η ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μίκα Ιατρίδη, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές!
Η κ. Ιατρίδη κατέστησε σαφές ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τις μέχρι τώρα δημόσιες θέσεις της και προσθέτοντας ότι δεν έχει λάβει ακόμη αποφάσεις για τυχόν συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού κατέστησε σαφές ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καμία συζήτηση, τόνισε ότι γνωρίζει ότι η απόφασή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… «σίγουρα δυσκολεύει να ανοίξει πόρτα συνεργασίας».
Ψήφο εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να δώσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέστησε χθες σαφές ότι θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης.
«Μια οποιαδήποτε άλλη απόφαση στην παρούσα φάση, που διανύει η χώρα, θα οδηγούσε σε ακυβερνησία» δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σίγουρο θεωρείται ότι θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μόνο η αρχή του σχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει μια σειρά κινήσεων ενδυνάμωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ολόκληρο σχέδιο του ίδιου του Α. Σαμαρά που λέγεται ότι έχει αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια διεύρυνσης της παράταξης.
Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, όχι μόνο τα τελευταία, που δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χτυπήσει καμπανάκι.
Ωστόσο η ηγεσία του κόμματος δεν διαβάζει μόνο αρνητικά το… γράμμα των δημοσκόπων και το μήνυμα της εκλογικής βάσης.
Αντίθετα διαφαίνεται και μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε μια περίοδο μάλιστα που μόνο λόγω του ΕΝΦΙΑ η κυβερνητική πλευρά θα έπρεπε να έχει … γονατίσει.
Κάπως έτσι η Συγγρού εκτιμά ότι στοχευμένες κινήσεις προς στελέχη που απομακρύνθηκαν και πρόσφατα αλλά και πριν χρόνια απ’ την παράταξη, αλλά που βρίσκονται πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με το κόμμα και τη βάση του μπορεί να δώσει λύσεις.
Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός. Η σταθερότητα της χώρας και η αποφυγή περιπετειών μέσω αλλαγής πολιτικής.
Στη βάση της λογικής “μας ενώνει ο κοινός εχθρός” στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ είτε με την επάνοδό τους, είτε με τη ρητορική τους και τη δράση τους μπορούν να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης της βάσης.
Παράλληλα δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει τις λεγόμενες “χρυσές εφεδρείες” εντός της Βουλής. Εδώ μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε με νόημα ότι δεν μιλάμε απαραίτητα για βουλευτές που έφυγαν απ’ το μαντρί της ΝΔ και ανεξαρτητοποιήθηκαν, αλλά και για βουλευτές άλλων κομμάτων.
Αν και αποφεύγουν την ονοματολογία κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι όσο η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος διάσπασης άλλων μικρότερων κομμάτων και συμπληρώνουν με νόημα ότι δεν αναφέρονται στην περίπτωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά σε άλλο κόμμα.
Προσθέτουν δε πως όπως στην περίπτωση των βουλευτών της κυβέρνησης που δεν θα ήθελαν την προκήρυξη εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και βουλευτές μικρότερων κομμάτων δεν θα ήθελαν να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια.
Κάπως έτσι και στη βάση της … κοινής πολιτικής λογικής η Συγγρού μετράει διαφορετικά και τα κουκιά ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση περιλαμβάνει και προσκλητήριο προς παλιά στελέχη, αλλά και προσκλητήριο συστράτευσης απέναντι στις… περιπέτειες που επιφυλάσσει στη χώρα η αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας.
οι ιδιοι που την εβγαλαν στη ΝΔ, την έβγαλαν μετα στους ΑΝΕΛ, θα την βγαλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν παει βεβαια, αλλα επειδή μιλαμε για πολιτικούς, κράτα μικρό καλάθι
Δεν έχει κανείς τους ψήφους προίκα, δεν ισχύουν οι προσθέσεις εδώ. Ένας καραδεξιός που πάει στο ΣΥΡΙΖΑ από ποιον θα πάρει ψήφο?
Θα σου απαντήσω και στα δύο σου σχόλια. Και θα ξαναβγεί βουλευτής και στον ΣΥΡΙΖΑ θα την καλοδεχτούν, αφού θα φέρει μαζί της χιλιάδες ψήφους. Εδώ προσεύχεται στο Άγιο Όρος ο δηλωμένος άθεος Τσίπρας και θα κολλήσει στο να φέρει την Ιατρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ? Μην ξεχνάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ φλερτάρουν καιρό τώρα, απλά ο Καμμένος την έχει δει λίγο εθνικοπατριώτης και δεν γίνεται ο αρραβώνας.
Σοβαρά πιστεύεις ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα την καλοδεχτούν?
Αν πάει στον Σύριζα μπορεί να βγει, εφόσον τα ποσοστά του Σύριζα στην Δωδεκάνησο είναι υψηλά.
Ωραίοι οι πολιτικοί εκβιασμοί, αλλά πραγματικά πιστεύει η κυρία ότι θα ξαναβγεί βουλευτής;
Αμ δε.