Εν έτει 2019, εξακολουθούμε να μιλάμε για το εντελώς αναχρονιστικό μέτρο της ποσόστωσης γυναικών στα ψηφοδέλτια. Και όχι μόνον αναχρονιστικό, αλλά και υποτιμητικό. Και κάθε φορά που ανακοινώνεται η αύξηση του ποσοστού, (40% λέει η καινούργια) καμία Γραμματεία Ισότητας, καμία Ελληνίδα βουλευτής, δεν βγαίνει να πει πως το γυναικείο φύλο δεν είναι προβληματικό, δεν είναι ενταγμένο σε μια κατηγορία πολιτών με ειδικές ανάγκες, η οποία αδυνατεί να πολιτευτεί λόγω αδυναμίας. Η γυναίκα δεν είναι ένα αδύναμο ον που δυσκολεύεται να πολιτευτεί και περιμένει να την πάρει κάποιος από το χέρι και να την οδηγήσει στην πολιτική σκηνή. Μπορούμε να το κάνουμε και μόνες μας Άλλο είναι το πρόβλημα. Ενα σοβαρό κράτος, αν θα ήθελε να ενισχύσει τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτια, θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής μας και θα μας ελευθέρωνε χρόνο. Κι εκεί που τρώμε το πακέτο δουλειά-οικογένεια, θα μας προσέφερε κοινωνικές υπηρεσίες, που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά μας. Γιατί, πώς ν’ ασχοληθούμε με την πολιτική, όταν δεν ξέρουμε πού ν’ αφήσουμε το παιδί μας; Εδώ υπάρχουν στον 21ο αιώνα γυναίκες , που δεν μπορούν να δουλέψουν, γιατί δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Γιατί δυστυχώς, δεν έχουν όλες οι εργασίες ωράρια παιδικών σταθμών και σχολείων, ούτε την οικονομική δυνατότητα για νταντάδες. Σε έρευνα της ΕΕ οι Ελληνίδες απάντησαν σε ποσοστό 60% ότι απέχουν από τον επαγγελματικό στίβο όχι επειδή το έχουν επιλέξει, αλλά επειδή δεν υπάρχουν στη χώρα μας αρκετές δομές υποστήριξης και φροντίδας των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων. Βέβαια οι κοινωνικές υπηρεσίες οι διευκολύνσεις και τα τοιαύτα, κοστίζουν. Μια ποσόστωση γυναικών στα ψηφοδέλτια είναι τζάμπα και μπορεί να εντυπωσιάσει παρουσιάζοντάς την ως σημαντικό βήμα προς την ισότητα των δύο φύλων. Ετσι την παρουσίασε εξάλλου ο «αριστερός’ πρωθυπουργός πέρσι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα Κοντά είναι και η φετινή -και μάλιστα προεκλογική- να μας πλασάρει μετά βαϊων και κλάδων το 40% της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια, ως άλλο ένα βήμα προόδου. Υ.Γ. Στην Σουηδία προ ημερών δεν «πέρασε» νομοσχέδιο για ποσόστωση υπέρ των γυναικών στα ΔΣ. Και δεν πέρασε γιατί το μπλόκαραν γυναίκες, ως απαράδεκτη και ρατσιστική λογική. Σε σοβαρές χώρες αυτά.
Πάλι η ποσόστωση
Από:
news room
Σχετικά
- Aνώτατες Διακρίσεις και πάλι για το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία):Τώρα στο Rhodes MRC 202 Με διακρίσεις και πολλά χαμόγελα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που…
- «…βρίσκεται πάλι έξω από το σπίτι μου και περιμένει να βγω για να με χτυπήσει» Γυναίκα στη Ρόδο προσέφυγε 18 φορές με μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα κατά…
- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και πάλι ο Μιχάλης Σοκορέλος Ο κ. Μιχάλης Σοκορέλος εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου…
- Ανέβηκαν οι πάλι οι τόνοι στο Περιφερειακό, «άνευ λόγου και αιτίας»! Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με…