• Η συνεδρίαση έγινε χτες, εκτάκτως και διά περιφοράς • Τα 300 περίπου παιδιά κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση • Κολιάδης: «Εκτιμούμε ότι το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές και θα έχει αφαιρεθεί όλος ο αμίαντος»
Ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ενέκρινε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο δάπεδο του 15ου Δημοτικού Σχολείου. Η συνεδρίαση έγινε χτες, εκτάκτως και διά περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος.
Συγκεκριμένα, το Σώμα ενέκρινε με τη μορφή του κατεπείγοντος, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2025.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη δέσμευση της δημοτικής αρχής απέναντι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στους εκπαιδευτικούς, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο, ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου το σχολείο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν για να επανέλθουν τα παιδιά στα μαθήματά τους, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν βοηθάει καθόλου –και κυρίως, τους γονείς που εργάζονται.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη ‘Με Δύναμη για τη Ρόδο’ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αντώνη Καμπουράκη αναφέρει τα εξής για το θέμα:
Ναι στην αποκατάσταση του δαπέδου του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου – Όχι στην προχειρότητα και την επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής
«Η έγκαιρη και ταχεία υλοποίηση των απαραίτητων έργων στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας, απαιτεί αυτονόητη προτεραιότητα κάθε Δημοτικής Αρχής. Που οφείλει να τα εντάξει έγκαιρα και νοικοκυρεμένα στον αντίστοιχο προϋπολογισμό της.
Γιατί μόνο έτσι υπάρχει σωστός προγραμματισμός, που διασφαλίζει την ουσιαστική αναβάθμιση / βελτίωση / αποκατάσταση των σχολικών μας υποδομών.
Σήμερα καλούμαστε σε έκτακτη συνεδρίαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με σκοπό την αποκατάσταση δαπέδου του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, με ποσό περίπου 75.000€.
Είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε απόλυτα, με την αναγκαιότητα του έργου, σε ένα σχολείο με 300 παιδιά. Με 300 οικογένειες.
Σε αυτό όμως που διαφωνούμε και μάλιστα απόλυτα, είναι οι καθυστερήσεις και η προχειρότητα της σημερινής Δημοτικής αρχής, που όφειλε έγκαιρα να είχε διαγνώσει τις ανάγκες και να είχε εντάξει, εδώ και μήνες στον προϋπολογισμό, τα συγκεκριμένα έργα.
Και αυτό θα έπρεπε να είναι το αποκλειστικό μέλημα του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών, που εκτός από αναπληρωτής δήμαρχος, έχει αναγορευτεί σε «εισαγγελέα ηθών, τάξης, γνώσης, αλήθειας, σοφίας και νοικοκυριού», αλλά δυστυχώς έχει αποτύχει να κάνει τη δουλειά του. Να συντάξει δηλαδή έναν προϋπολογισμό, που να αντιπροσωπεύει τις προτεραιότητες και τις άμεσες παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη το νησί μας και οι Ροδίτες.
Με τις αυξήσεις δε, των υπέρογκων Δημοτικών Τελών που έχει επιβάλει, και με τον αλόγιστο δανεισμό που μας έχει επιβαρύνει, το έργο του θα ήταν απλό και εύκολο.
Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την αποδοκιμασία αυτής της πρακτικής, της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού, επιλέγουμε σήμερα την αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων, που έχει ανάγκη το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς και όλα τα σχολεία της Ρόδου μας.
Απαιτούμε σοβαρό, τακτικό, ρεαλιστικό και έγκαιρο προγραμματισμό, όλων των αναγκαίων έργων. Επαναλαμβάνουμε ότι, ανεξάρτητα από την αντίθεση και την κριτική σε πρακτικές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είμαστε πάντα δίπλα της, σε οποιαδήποτε διεκδίκηση οικονομικών πόρων, για την πραγματοποίηση των έργων που έχει ανάγκη το νησί μας».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΚΟΛΙΑΔΗ
Σημειώνεται πως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, αναφερόμενος στο θέμα, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Έχουμε δεσμευτεί σαν Δημοτική Αρχή, ότι μετά το Πάσχα (εκτιμούμε ότι θα είναι το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου) να έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές αλλά, κυρίως να έχει αφαιρεθεί όλος ο αμίαντος.
Είναι πολλές οι αίθουσες και οι εργασίες θα είναι εκτεταμένες.
Τα περίπου 300 παιδιά, αντιμετωπίζουν τη δυσκολία να πάνε στο σχολείο απογευματινές ώρες για τα μαθήματά τους αφού δεν εξυπηρετεί τους γονείς. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να μοιραστούν τα παιδιά σε τουλάχιστον δέκα σχολεία για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Ενώ ο σχεδιασμός ήταν για τον Σεπτέμβριο, άλλαξε ο προγραμματισμός για τον Μάιο. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς ο εργολάβος πρέπει να έχει εξειδίκευση στην αφαίρεση του αμιάντου».