Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του νέου δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη, την οποία παραχώρησε στη «δημοκρατική».
Ο νέος δήμαρχος Ρόδου δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την απόφασή του να ηγηθεί συνδυασμού και πώς ελήφθη, για την διαδρομή μέχρι την εκλογή του, για τις επιθέσεις που δέχθηκε προεκλογικά, για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον απερχόμενο δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, τη συνεργασία τους, τα αίτια της ρήξης αλλά και για τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής.
• Κύριε Κολιάδη, τρεις εβδομάδες μετά από τις εκλογές θα ήθελα να σας ρωτήσω τι έχετε κρατήσει από την προεκλογική περίοδο.
Θα σας έλεγα ότι η ένταση ήταν πάρα πολύ μεγάλη αλλά και η εμπειρία μοναδική. Αν ήξερα ωστόσο ότι θα έπρεπε να διαχειριστώ τόσο μεγάλη πίεση ίσως κάποια πράγματα να τα χειριζόμουν διαφορετικά.
• Σε ποια πράγματα αναφέρεστε;
Δεν θα έπαιρνα τόσο πολύ προσωπικά όσα εξαιρετικά ακραία γράφτηκαν και ακούστηκαν για μένα. Είδα να γράφονται μεγάλες αναλήθειες, τεράστια ψέματα. Πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου κυρία Φώτη για να αντέξω, για να μην με πονέσουν όσα άκουγα και διάβαζα. Επέλεξα όμως να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους γιατί δεν θα έκανε καλό στην κοινωνία να μπούμε σε αντιπαραθέσεις.
• Δεν αφήσατε πάντως να διαφανεί ότι σας πόνεσαν αυτές οι ακρότητες.
Όταν οι συνεργάτες μου ρωτούσαν αν είμαι καλά και τους απαντούσα ότι όλα είναι μια χαρά, μόνο εγώ ήξερα τι πραγματικά περνούσα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις δύσκολες νύχτες που περάσαμε με την σύζυγο, τους γονείς μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά πολλές φορές πεισμώναμε κιόλας και παίρναμε δύναμη. Αλλά αυτό που περισσότερο με πλήγωσε, είναι να ακούω από ανθρώπους που θεωρούσα “φίλους” • τη λέξη φίλους τη βάζω σε εισαγωγικά γιατί φίλοι δεν ήταν σίγουρα• να λένε πολύ σκληρά λόγια για εμένα. Βέβαια για να υπάρχει αυτή η κατάληξη προφανώς δεν ήταν πραγματικοί φίλοι.
• Δικαιωμένος νιώθετε για την απόφασή σας να διεκδικήσετε τον Δήμο Ρόδου;
Η νίκη της δεύτερης Κυριακής ήταν συντριπτική, απρόσμενη και μας δικαίωσε απολύτως.
• Να πάμε λίγο πιο πίσω, κύριε Κολιάδη, στην πρώτη Κυριακή.
Την πρώτη Κυριακή, όταν είδαμε το 48% του κ. Καμπουράκη και το 23% της δικής μας παράταξης απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Παρόλα αυτά ήμουν πεπεισμένος ότι το δικό μας ποσοστό θα ανέβει και η παράταξη του κ. Καμπουράκη θα είχε καθοδική πορεία. Βεβαίως γνώριζα ότι τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Ηταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.
• Και γίνεται η ανατροπή περίπου στις 3 το πρωί.
Ναι, η ζωή εξάλλου είναι γεμάτη από ανατροπές. Πολλές φορές λέμε ότι όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Και αυτό το ένιωσα εκείνο το βράδυ κυρία Φώτη. Παρόλα αυτά, κάτι μέσα μου μού έλεγε • ότι δεν θα χάναμε. Ακόμα και όταν είδα το 48% του κ. Καμπουράκη που στην αρχή μάς σόκαρε. Ελεγα στους συνεργάτες μου, περιμένετε θα έχουμε μεγάλη νύχτα… Και όσο κατέβαινε το ποσοστό της παράταξης του κυρίου Καμπουράκη και ανέβαινε το δικό μας, άρχισα να πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο νήμα όπως και έγινε. Εγώ ήθελα να υπάρχει μια δεύτερη Κυριακή γιατί πίστευα πραγματικά ότι οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ διαφορετικές. Και αυτό δεν το λέω τώρα γνωρίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πίστευα. Ο κ. Καμπουράκης είχε ένα πάρα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο με πολύ έμπειρους αυτοδιοικητικούς που ο κόσμος τους γνωρίζει. Ειδικά όταν κουβαλάς ένα όνομα όπως πάρα πολλά στελέχη από την παράταξη του κ. Καμπουράκη, ήταν αναμενόμενο το μεγάλο προβάδισμα. Εμείς ήμασταν μια ομάδα outsinder θα έλεγα. Αυτό που κάναμε εμείς το καλοκαίρι του 2023 θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Μέσα σε 2,5 μήνες καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας μια νέα γενιά πολιτών, μια νέα γενιά ανθρώπων που δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πίστεψαν στο εγχείρημα, πίστεψαν σε εμένα και αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη όχι μόνο απέναντι στον κόσμο που μας στήριξε αλλά και απέναντι σε όσους τάχθηκαν στο πλευρό μας και συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Το προσωπικό κόστος ήταν πολύ μεγάλο για τους 370 που επέλεξαν να κατέβουν μαζί μας και τους ευχαριστώ γι αυτό. Μαζί μας δεν ήρθε κανείς για προσωπικό όφελος. Και η αλήθεια είναι ότι δεν σηκώσαμε τηλέφωνα για να ζητήσουμε, να πιέσουμε κόσμο να έρθει μαζί μας. Ηρθαν από μόνοι τους. Ηταν σαν μια κίνηση, ένα ρεύμα πολιτών που πίστεψε πραγματικά σε αυτή την προσπάθεια. Ετσι ξεκίνησε η σκέψη και η ιδέα έγινε πράξη πολύ σύντομα.
• Προλάβατε να συνειδητοποιήσετε τι γινόταν;
Πολύ σωστό το ερώτημά σας. Η απάντηση είναι όχι, δεν πρόλαβα να το συνειδητοποιήσω. Ο χρόνος ήταν τόσο πιεστικός, οι ώρες δεν έφταναν. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη από την πλευρά του κ. Καμπουράκη από την άποψη ότι όλοι ήθελαν να πάνε με εκείνον που έχει τον αέρα του νικητή και είναι απολύτως λογικό. Εμείς ήμασταν μια καινούργια ομάδα, ένα ρεύμα ανθρώπων που δύσκολα κάποιος πίστευε ότι μπορεί να κερδίσει. Με εμάς συμπορεύτηκαν όσοι μας ένωναν οι αλήθειες μας και ο κοινός στόχος που δεν ήταν άλλος από την αλλαγή στον Δήμο Ρόδου.
• Άρα μπορούμε να πούμε ότι ήταν το ρεύμα αυτό των πολιτών που σας ώθησε, που σας έδωσε δύναμη.
Χωρίς αυτό το ρεύμα και χωρίς αυτή την αγάπη, αυτή τη στήριξη θα ήταν όλα διαφορετικά. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, σκληρές στιγμές. Σε κάθε μας απογοήτευση όμως πάντα κάτι καλό συνέβαινε μετά και παίρναμε μια ανάσα και ξανά. Ήθελε πολλή δύναμη και μεγάλη πίστη κι αυτά τα δύο στοιχεία τα είχαμε κι εγώ και οι συνεργάτες μου.
• Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;
Υπήρχαν στιγμές που η οικογένειά μου με ρώτησε αν υπήρχε λόγος να μπούμε σε αυτή τη δοκιμασία εξαιτίας της στοχοποίησης που δεχθήκαμε. Το κουβαλούσα ως πολύ μεγάλο βάρος. Υπήρχαν φορές κυρία Φώτη, που αναρωτιόμουν αν υπήρξα εγωιστής παίρνοντας την απόφαση να εκτεθώ ως υποψήφιος δήμαρχος εις βάρος της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου τους οποίους έβαλα σε μια διαδικασία να ξυπνάμε το πρωί και να μην ξέρουμε τι θα διαβάσουμε και τι θα ακούσουμε. Αλλά ήταν οι ίδιοι που μου λέγανε «προχώρα». Εμείς παίρναμε δύναμη από την αγάπη του κόσμου και από την πίστη των συμπολιτών μας. Το «προχώρα, είμαστε δίπλα σου» είναι μια κουβέντα που ακούσαμε τόσες φορές… Εκατοντάδες, δεν υπερβάλλω. Κι αυτό ήταν κάτι που δεν γινόταν να το εγκαταλείψουμε, δεν μπορούσαμε να απογοητεύσουμε τόσο κόσμο που μας πίστεψε.
• Πώς πέρασε το διάστημα από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη Κυριακή;
Πέρασε πολύ γρήγορα. Οι συνεργάτες μου, που ήμασταν μια καινούργια ομάδα ανθρώπων, ήταν πάρα πολύ καλοί και επαγγελματικά κινήθηκαν πάρα πολύ σωστά. Πάντα υπήρχε διάλογος για το πώς θα πορευθούμε αλλά είχα αναλάβει και την ευθύνη να είμαι αυτός που θα έπαιρνε την τελική απόφαση κι αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος.
• Μοναχική πορεία.
Ναι, απολύτως μοναχική. Δεν θα ξεχάσω το μήνυμα που έλαβα την Τρίτη δύο μέρες μετά από την πρώτη Κυριακή, που ένας συνάδελφος, ένας φίλος, μου έλεγε ότι αν δεν βγω πιο επιθετικά πιθανόν να χάσουμε τις εκλογές και η ευθύνη θα ήταν δική μου που επιθυμούσα να κρατήσω χαμηλά τους τόνους παρά τις επιθέσεις που δεχόμασταν. Κάποια στιγμή το έκανα και το μετάνιωσα πολύ γρήγορα και αναφέρομαι στο βίντεο με τη φωτιά.
• Είχε πράγματι συζητηθεί αρκετά.
Ναι, και είχε πάρει πάνω από 1.000• 1.200 like, κι αν με ρωτάτε αν παίζουν ρόλο, όλα παίζουν ρόλο. Αλλά δεν ήταν αυτός ο τρόπος που ήθελα εγώ να κάνω τον προεκλογικό μου αγώνα γι αυτό και δεν το συνέχισα. Εγώ ήθελα πολύ να γίνει ανοικτός διάλογος με τον δήμαρχο, με τους δημοσιογράφους, όπως είχα ζητήσει την τελευταία εβδομάδα. Αυτό θα ωφελούσε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω και ο κ. Καμπουράκης θα το επέλεγε τελικά γιατί θα ήταν μια συζήτηση που θα έκανε καλό και στην κοινωνία και σε όλους μας. Ηταν προσωπική μου επιλογή να κρατήσω χαμηλά τους τόνους και χρειάστηκα τεράστια αποθέματα υπομονής. Βέβαια, δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές μας, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται. Θεωρώ ότι ο κόσμος κατάλαβε πως το σχόλιο του κ. Καμπουράκη ότι η τοξικότητα έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Αλέξανδρος Κολιάδης, δεν έκανε καλό στον ίδιο. Καλό έκανε σε εμένα γιατί ο κόσμος ήξερε την πραγματικότητα, ήξερε την αλήθεια. Εγώ θήτευσα 3,5 χρόνια με την παράταξη του κυρίου Καμπουράκη, πρόσφερα αυτά που πίστευα ότι μπορούσα να προσφέρω. Νομίζω ότι ο κ. Καμπουράκης δεν είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που εργάστηκα στα 3,5 αυτά χρόνια. Μέχρι το σημείο της ρήξης έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να τιμήσω τους πολίτες που με ψήφισαν. Φτάνοντας σε ένα οριακό σημείο όπου τα πράγματα ξεπερνούσαν τις δικές μου κόκκινες γραμμές θεώρησα ότι έπρεπε να σταματήσω.
• Ήταν και παραμένει όμως αυτό ένα ερώτημα κύριε Κολιάδη, δηλαδή τι ακριβώς συνέβη και επήλθε η ρήξη στις σχέσεις σας.
Πράγματι κυρία Φώτη υπήρχε αυτό το ερώτημα, για το τι ακριβώς συνέβη. Η τελική ρήξη αφορούσε ξεκάθαρα τη ΔΕΡΜΑΕ και την απόφασή μου να αποχωρήσω από την προεδρία της. Αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν το γνωρίζει ή σκοπίμως δεν βγήκε προς τα έξω. Εγώ παραιτήθηκα από την ΔΕΡΜΑΕ στις 14 Ιουνίου, έπειτα από τη συνεδρίαση ενός διοικητικού συμβουλίου κατά το οποίο διαχώρισα τη θέση μου και είπα ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω κάποια πράγματα που αφορούσαν σε συγκεκριμένες συμβάσεις. Μετά από λίγες μόλις ώρες διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι με διώχνουν και από τον ΔΟΠΑΡ αλλά και από την παράταξη, πράγμα το οποίο με εξέπληξε, για τον τρόπο και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ανθρωπος «yes sir» δεν ήμουν ποτέ και ούτε θα γίνω, όπως δεν μου αρέσουν και οι άνθρωποι που είναι «yes sir», τους απεχθάνομαι. Η στάση μου λοιπόν ήταν πολύ ξεκάθαρη. Την επόμενη ημέρα, συνάδελφοί μου με κατηγορούσαν ότι είχα πολιτικές βλέψεις και ότι όλο αυτό ήταν στοχευμένο και μεθοδευμένο. Δεν υπήρχε σχεδιασμός από πλευράς μου για να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου. Αν αυτός ήταν ο σκοπός μου, θα είχα παραιτηθεί πολύ νωρίτερα. Αν πραγματικά το είχα σχεδιάσει, θα το είχα κάνει έξι μήνες πριν. Για ποιο λόγο να μπω στη διαδικασία τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να διεκδικήσω τον Δήμο;
• Αρα η απόφαση πότε ελήφθη;
Η απόφαση ελήφθη τέλος Ιουνίου, αφού τελείωσε όλη η ιστορία με την απομάκρυνση και την εκδίωξη. Δεν σας κρύβω ότι είχα αποφασίσει να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου.
• Αυτή ήταν η αρχική σας απόφαση;
Ναι, αυτή ήταν η απόφαση και είχα ήδη συζητήσει και με τον περιφερειάρχη.
• Και πώς από υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αποφασίζετε να είστε υποψήφιος δήμαρχος;
Μαζευτήκαμε 5• 6 άνθρωποι…
• Φίλοι;
Ναι, καθαρά φίλοι ούτε παράγοντες ούτε άνθρωποι της πολιτικής, που με προέτρεψαν λόγω και της προηγούμενης θητείας μου στον Δήμο Ρόδου και με δεδομένο ότι η κοινωνία ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε την αλλαγή, να ηγηθώ μιας προσπάθειας για τον Δήμο Ρόδου. Οι πέντε φίλοι έγιναν δέκα και ξαφνικά αυτοί οι άνθρωποι έγιναν και ο πρώτος πυρήνας της παράταξης.
• Πάμε στη δεύτερη Κυριακή. Ανοίγουν οι κάλπες και βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα γύρω στις 7 και αρχίζει να διαφαίνεται το προβάδισμά σας.
Ναι, εκεί σταματάει ο χρόνος, σταματάνε όλα…
• Περιμένατε αυτό το αποτέλεσμα;
Οχι. Περιμέναμε ένα ντέρμπι με την πίστη ότι θα είμαστε οι νικητές αλλά όχι με αυτή τη συντριπτική διαφορά. Το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών δεν ήταν σε αντιστοιχία με τα θετικά μηνύματα που είχαμε εισπράξει από την κοινωνία. Γι΄αυτό τη δεύτερη Κυριακή ήμασταν πιο συγκρατημένοι κι εγώ ακόμα περισσότερο. Οπότε λίγο μετά από τα πρώτα αποτελέσματα που μας έδιναν ξεκάθαρο προβάδισμα, η ηρεμία που επικρατούσε στο γραφείο μετατράπηκε σε πανηγυρικό κλίμα, μπήκαν μέσα οι συνεργάτες μου άρχισαν οι αγκαλιές, τα γέλια και τα κλάματα…
• Κι εκεί συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί.
Οχι, όχι! Νομίζω ότι πέρασαν μέρες για να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς συνέβη και τι πετύχαμε! Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι εκείνο το βράδυ ήρθαν πάρα πολλοί φίλοι, πολλοί γνωστοί και πολλοί άγνωστοι να μας συγχαρούν. Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ήταν μια χαρούμενη ημέρα αλλά δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι είχε συμβεί!
• Σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά πώς νιώθετε;
Εχουν περάσει τρεις εβδομάδες και τώρα αρχίζουμε σιγά σιγά και συνειδητοποιούμε το αποτέλεσμα και πόσο μεγάλη νίκη ήταν. Το σχεδόν 62% του ποσοστού της πόλης, όπως επίσης και η υπεροχή μας στα χωριά που γύρισε από την πρώτη Κυριακή στην δεύτερη, ήταν κάτι ανέλπιστο! Στη δεύτερη Κυριακή ο κόσμος ψήφισε χωρίς την υποχρέωση και την δέσμευση απέναντι σε υποψήφιους της παράταξης του κ. Καμπουράκη, οι πολίτες πήγαν να ψηφίσουν τη δημοτική αρχή που πραγματικά ήθελαν. Αν θέλουμε να διαβάσουμε πολιτικά αυτή την ανατροπή, θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν τα μηνύματα που προκύπτουν από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή. Η κοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί από αυτές τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, είτε είναι οικογενειακές είτε είναι φιλικές ή οποιεσδήποτε άλλες δεσμεύσεις. Αυτή η μεγάλη διαφορά μέσα σε μια εβδομάδα δηλώνει κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να μελετήσουμε.
• Θέλω το σχόλιό σας για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Δικαστήρια και την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον κ. Καμπουράκη.
Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτή τη διαδικασία προβλέπεται από τον νόμο και όπως κατέθεσε ένσταση ο κ. Καμπουράκης έτσι κι εμείς θα καταθέσουμε αντένσταση. Τώρα κατά πόσο αυτό που κάνει ο κ. Καμπουράκης είναι ηθικό ή όχι το αφήνω στην κρίση της κοινωνίας. Το ποσοστό της δεύτερης Κυριακής του 58% που λάβαμε εμείς με το 42% που έλαβε ο κ. Καμπουράκης ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Βεβαίως την πρώτη Κυριακή ήμασταν πολύ κοντά και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πικρία, αλλά επίσης το 43% δεν εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αυτός ο εκλογικός νόμος έχει τρωτά σημεία.
• Εσείς δεν θα κάνατε το ίδιο;
Θα είμαι ειλικρινής, αν η διαφορά τη δεύτερη Κυριακή ήταν μικρή θα ζητούσα επανακαταμέτρηση μια φορά και θα δεχόμουν το όποιο αποτέλεσμα. Ομως αν η διαφορά ήταν τόσο συντριπτικά μεγάλη, όπως συνέβη, με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι δεν θα το έκανα σεβόμενος την λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα η διαδικασία που ακολουθεί ο κ. Καμπουράκης έχει κουράσει τον κόσμο, έχει κουράσει ακόμα και υποστηρικτές του. Η κοινωνία εκφράστηκε, οι συμπολίτες μας επέλεξαν και ψήφισαν εμάς.
• Από την 1η Ιανουαρίου 2024 και έχοντας μια πενταετία μπροστά σας, εσείς ως δήμαρχος Ρόδου εκ του θεσμικού σας πλέον ρόλου αλλά και ως Αλέξανδρος Κολιάδης πολίτης αυτού του νησιού, σε ποιους τομείς θα δώσετε προτεραιότητα;
Θα ξεκινήσω από την καθημερινότητα γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος εκεί θέλει να στρέψουμε την προσοχή μας. Η Ρόδος γίνεται σταδιακά μια δύσκολη πόλη κι αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς μια άλλη καθημερινότητα, μια πόλη καθαρή κάτι που μας έλειψε στα τελευταία τρία• τέσσερα χρόνια και πιστεύω ότι το θέμα αυτό κόστισε στη δημοτική αρχή. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσουμε και στα χωριά. Μετά από την εκλογή μας πήγαμε στα χωριά και μου είπαν ότι είμαι ο πρώτος δήμαρχος που τους επισκέπτεται και μετά τις εκλογές. Οι κάτοικοι των χωριών μας θέλουν να ξέρουν ότι τους ακούει κάποιος, ότι το πρόβλημα ή το αίτημα που θα μεταφέρουν θα τύχει προσοχής και θα ασχοληθεί κάποιος με αυτό.
• Ερχεται ο κόσμος που σας συναντάει έξω να σας πει το πρόβλημά του;
Ναι βεβαίως, νομίζω ότι έλειψε από τον πολίτη η δυνατότητα, η ευκολία, το δικαίωμα αν θέλετε, να μπορεί να πει τα παράπονά του στον δήμαρχο. Και ο δήμαρχος βέβαια πρέπει να έχει και τη διάθεση αλλά και την υπομονή να μπορεί να τον ακούσει, διότι αυτός είναι ο τρόπος να υπηρετήσεις την κοινωνία, να μπορείς να την ακούς. Σε μια κοινωνία που έχει γίνει πολύ απρόσωπη, που εκφράζεται μέσα από ένα πληκτρολόγιο είναι σημαντικό να κάνουμε γέφυρες και να βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να έχουν ίση μεταχείριση, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισονομία και ίσες ευκαιρίες σε όλους, από τους μικρούς επιχειρηματίες μέχρι τους μεγαλύτερους. Δεν πρέπει να αποκλείουμε κανέναν όπως δεν πρέπει να ευνοούμε κανέναν εις βάρος άλλων. Ολοι είναι ίσοι απέναντι σε μια αρχή που θέλει και οφείλει να κάνει το καλύτερο για όλους. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους πάντες με τον πιο τίμιο και τον πιο καθαρό τρόπο, με ίσες ευκαιρίες για όλο τον κόσμο. Ενας επιτυχημένος δήμαρχος πρέπει να ξεκινάει βλέποντας στα μάτια όλους με τον ίδιο τρόπο, αλλιώς δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος και σοβαρός απέναντι στους πολίτες. Είμαστε μια δημοτική αρχή που Δόξα τω Θεώ ούτε δεσμεύσεις έχουμε, ούτε υποχρεώσεις σε κανέναν παρά μόνο στο σύνολο της κοινωνίας κι αυτή είναι η σημαία μας και θα την κρατήσουμε ψηλά και τα πέντε χρόνια και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι λέμε αλήθεια.