Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, παραπέμπεται ιατρός που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, ο οποίος φέρεται κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών να είχε χρηματιστεί από αλλοδαπή με το ποσό των 300 ευρώ για να της παρέχει ιατρικές υπηρεσίες.
Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου κοινοποιήθηκε αρμοδίως απόφαση Εφετείου με την οποία ο συγκεκριμένος ιατρός, που τελεί σε διαθεσιμότητα, καταδικάστηκε τελεσιδίκως σε ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της δωροληψίας.
-Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου κοινοποιήθηκε εξάλλου απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία επικυρώθηκε απόφασή του με την οποία επιβλήθηκε ποινή 6μηνης παύσης ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος σε ιατρό ο οποίος φέρεται να επέδειξε αμέλεια στα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα τον θλιβερό και απρόσµενο θάνατο ενός πατέρα δύο παιδιών µετά την υποβολή του σε λαπαροσκοπική επέµβαση στο στοµάχι.
Για την υπόθεση έχουν προσφύγει ενώπιον του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Ρόδου µε αγωγή αποζηµίωσης για ηθικές βλάβες που υπέστησαν, η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα τρία αδέλφια του Ροδίτη, που απεβίωσε την 17η Μαρτίου 2011 µετά από ταυτόχρονη ιατρική επέµβαση αφαίρεσης δακτυλίου στοµάχου και γαστροπλαστικής.
Ο εκλιπών, που είχε δημιουργήσει δικό του εργοστάσιο επεξεργασίας µαρµάρων στο νησί, υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος επιχειρηµατικά και ένας καλός οικογενειάρχης µε σχέδια και όνειρα για το µέλλον, έχασε άδικα τη ζωή του σε ηλικία 60 ετών. Υπήρξε υπέρβαρος και αντιµετώπιζε προβλήµατα στην υγεία του, έχοντας προβλήµατα σακχαρώδους διαβήτη και στεφανιαίας νόσου και πριν από 4 έτη είχε πραγµατοποιήσει λαπαροσκοπική επέµβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου σε κλινική των Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε να προχωρήσει σε επέµβαση αφαίρεσης του δακτυλίου και ο ιατρός στον οποίο απευθύνθηκε του πρότεινε να πραγµατοποιήσει ταυτόχρονα λαπαροσκοπική-γαστροπλαστική επέµβαση, γνωστή και ως “µανίκι”.
Αφού διενεργήθηκαν όλες οι προβλεπόµενες προεγχειρητικές εξετάσεις υποβλήθηκε στην επέµβαση την 2α Μαρτίου 2011 και όπως διατείνονται οι οικείοι του, ο ιατρός τους ενηµέρωσε µε το πέρας αυτής ότι υπήρχε µια µικρή τρυπίτσα διαφυγής στο στοµάχι του, µετά την αφαίρεση του δακτυλίου, διότι είχε προκαλέσει συµφύσεις. Φέρεται σύµφωνα µε την αγωγή να είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε ράψει την “τρυπίτσα” διαφυγής γιατί το στοµάχι ήταν λεπτό και αδύνατο.
Στην πορεία ο 60χρονος αντιµετώπιζε πόνους και όπως διατείνονται οι συγγενείς του, ο ιατρός εµφανιζόταν καθησυχαστικός. Ανέβασε πυρετό, δεν µπορούσε να κοιµηθεί και αισθανόταν καταβεβληµένος.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε σταδιακά και την 12η Μαρτίου 2011 του χορηγήθηκαν παυσίπονα και στη συνέχεια µορφίνη. Την 13η Μαρτίου 2011 πραγµατοποιήθηκε χειρουργείο για να κλειστεί η τρύπα στο στοµάχι του, αλλά κατά τη διάρκεια του ραψίµατος της τοµής φέρεται να υπέστη ισχαιµικό επεισόδιο µε αποτέλεσµα να διακοπεί η επέµβαση.
Ο ιατρός φέρεται να είχε πει σε οικείους του ότι η όλη “βλάβη” οφείλεται σε έναν µύκητα προερχόµενο από τον φάρυγγά του. Η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε και υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην εντατική µονάδα, όπου νοσηλευόταν. Το απόγευµα της 16ης Μαρτίου 2011 έπεσε σε βυθιότητα και κατέληξε την επόµενη ηµέρα. Σύµφωνα µε έκθεση ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε συνεπεία περιτονίτιδας – σηψαιµίας που αποδόθηκε στην οπή που διαπιστώθηκε στο στοµάχι του.
-Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου εξέδωσε εξάλλου δύο αποφάσεις με τις οποίες επέβαλε πρόστιμα ύψους 2.500 και 5.000 ευρώ σε δύο ιατρούς, έναν παιδίατρο και έναν καρδιολόγο για αντιποίηση ειδικότητας.
Οι δύο ιατροί φέρονται να παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες σε αλλοδαπούς πέραν της ειδικότητάς τους.