Ρεπορτάζ

Αθώος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της Δ.Κ. Κοσκινού που κατηγορήθηκε για εξακολουθητική παράβαση καθήκοντος

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού κ. Νικόλαος Μανωλάγκας κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Εφέρετο συγκεκριμένα ότι στα Κόσκινού Ρόδου, τόσο κατά το θέρος του έτους 2015 όσο και κατά το θέρος του έτους 2016, με περισσότερες πράξεις του (και δη παραλείψεις) που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος έχοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου με πρόθεση να παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του προκειμένου να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος.
Συγκεκριμένα, ενώ ήταν πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κόσκινού και αρμόδιος κατά νόμο κατόπιν αναθέσεως δυνάμει απόφασης του δημάρχου Ρόδου για την επανασφράγιση καντινών (ΚΥΕ) που λειτουργούσαν άνευ αδείας στην περιοχή της Καλλιθέας, δηλαδή στην περιοχή αρμοδιότητάς του, με πρόθεση παρέλειψε να προβεί στην επανασφράγιση 4 καντινών, οι οποίες λειτουργούσαν άνευ αδείας της αρχής.
Ο ίδιος εξέθεσε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του το έτος 2014 του ζητήθηκε αρμοδίως και εγγράφως να προχωρήσει σε σφράγιση των καντίνων πράγμα που έπραξε κι ότι δεν προχώρησε σε επανασφράγιση αυτών όταν του κοινοποιήθηκαν έγγραφα προς τούτο διότι δεν προβλέπεται τέτοια διοικητική πράξη παρά μόνο να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος των παραβατών για παραβίαση σφραγίδων.
Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για «βιασμό της λογικής» τονίζοντας ότι δε νοείται όταν ένα κατάστημα σφραγίζεται και παραβιάζει την σφράγιση να μην επανασφραγίζεται, τονίζοντας παραπέρα ότι οι αρμόδιοι έκαναν την ευθύνη «μπαλάκι ο ένας στον άλλον» και παραπέρα ότι ο κατηγορούμενος ενώ έλαβε έγγραφα για να ενεργήσει δεν έδωσε καν απάντηση υπηρεσιακά. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι «βοά το σύμπαν» για το τι συμβαίνει με τις καντίνες, προσθέτοντας ότι κάποιοι εκεί είναι υπεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν ενώ πρόσθεσε ότι από την παράνομη αυτή δραστηριότητα πολλοί κερδίζουν πολλά χρήματα και με παράνομο τρόπο.
Στον αντίποδα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρος κ. Κώστας Χαλκιάς επεσήμανε ότι η κατάσταση με τις καντίνες στην Καλλιθέα υφίσταται τουλάχιστον επί 35ετίας και ο εντολέας του ήταν ο μόνος που κίνησε την διαδικασία σφράγισης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο διοικητικό το οποίο επιβάλλεται άπαξ και με συγκεκριμένο τρόπο αναγκαστικής εκτέλεσης τονίζοντας ότι δεν χωρεί και δεν επιτρέπεται να υπάρξει απόφαση επανασφράγισης σφραγισμένης επιχείρησης ούτε νοείται στο δίκαιο διπλή σφράγιση ή πολλαπλή σφράγιση αφού απαιτείται πρώτα να υφίσταται απόφαση αποσφράγισης.
Τόνισε παραπέρα ότι η σφράγιση γίνεται από την ΕΛΑΣ και αν υποτεθεί ότι απαιτείται επανασφράγιση τότε αυτή θα έπρεπε να διενεργηθεί από την υπηρεσία που εφήρμοσε την σφράγιση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου