Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος εκπροσώπου εταιρείας, που διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια, για απόπειρα απάτης από κοινού με συνάδελφό του καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν τα καταγγελλόμενα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», πρόκειται για μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση «διακανονισμού» της αποπληρωμής μη εξυπηρετούμενου δανείου συστημικής τράπεζας μετά από διαπραγματεύσεις σε… καφετέρια με δύο ημεδαπούς, που συστήθηκαν ως εκπρόσωποι εταιρείας, που πράγματι διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συνέλαβαν τον Ιούνιο του 2019, έναν 49χρονο κάτοικο Πειραιά, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ακόμη ένας ημεδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου.
Πιο συγκεκριμένα την 21η Ιουνίου 2019 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 58χρονο επιχειρηματία, γνωστό στις αρχές από την συνδρομή του στην εξάρθρωση κυκλώματος που δήθεν διέγραφε οφειλές της ΔΕΗ από ανυποψίαστους πολίτες και κατήγγειλε ότι την 10η Ιουνίου 2019 το πρωί έλαβε μια κλήση από ένα άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο, που του συστήθηκε ως εκπρόσωπος εισπρακτικής εταιρείας.
Το άτομο αυτό, όπως υποστήριξε ο 58χρονος, του είπε ότι έχει τη δυνατότητα να «κουρέψει» οφειλές και να συνάψει ευνοϊκή ρύθμιση για την τακτοποίηση δανείου.
Φέρεται να πρότεινε στον Ροδίτη να συναντηθούν την 14η Ιουνίου 2019 σε κεντρική καφετέρια του νησιού, όπως και έγινε. Εκεί ο πρώτος του συστήθηκε ως προϊστάμενος γνωστής εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, ενώ μαζί του ήταν και ο δεύτερος.
Στην συνάντηση αυτή, όπως κατέθεσε ο Ροδίτης, του παρουσιάστηκαν διάφοροι τρόποι αποπληρωμής του χρέους του και συγκεκριμένα είτε η εφάπαξ καταβολή του ποσού, είτε η καταβολή ενός μέρους των οφειλών και κατόπιν η ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού με δόσεις.
Ο Ροδίτης έχει συγκεκριμένα οφειλή από την λειτουργία αλληλόχρεου λογαριασμού, στον οποίο είχαν ενεχυριαστεί ακάλυπτες επιταγές τρίτων ύψους 45.000 ευρώ περίπου.
Ο πρώτος φέρεται να διαπραγματεύθηκε την αποπληρωμή της οφειλής του με εφάπαξ καταβολή ποσού 47.000 ευρώ έναντι της συνολικής οφειλής των 110.000 ευρώ περίπου, που το είπε ότι είχε, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.
Εν πάση περιπτώσει στο συγκεκριμένο ραντεβού φέρεται να συμφωνήθηκε ο τρόπος αποπληρωμής, ενώ συμφωνήθηκε και επόμενη συνάντηση.
Την 20η Ιουνίου 2019 επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά με τον Ροδίτη και συμφωνήθηκε συνάντηση την επόμενη ημέρα στην ίδια κεντρική καφετερία.
Όπως υποστηρίζει του πρότειναν να τους καταβάλει το ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο μπόρεσε να βρεί και το υπόλοιπο σε δόσεις των 1.500 ευρώ πετυχαίνοντας και «κούρεμα» των τόκων.
Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ σε είκοσι χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία τοποθετήθηκαν σε βαλίτσα.
Ο πρώτος κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην καφετέρια και παρουσίασε στον Ροδίτη συμφωνητικά συνεργαζόμενης εισπρακτικής εταιρείας με την εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, που ο ίδιος εργάζεται.
Τα έγγραφα αυτά περιελάμβαναν πέραν της ευνοϊκής συμφωνίας και «κούρεμα» της οφειλής και πίνακα χρεών.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κατηγορούμενος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με ξένες εταιρείες, για να πετύχει καλύτερη συμφωνία και να πείσει τον Ροδίτη ότι έχει την δυνατότητα να διαγράψει μεγάλο μέρος των οφειλών του.
Σημειώνεται ότι πέραν του γεγονότος ότι όλες οι συναντήσεις έγιναν σε καφετέρια, ο Ροδίτης ουδέποτε υπέγραψε κάποιο έγγραφο, αλλά ούτε του ζητήθηκαν ή έδωσε παραστατικά δανείου, οφειλών ή της περιουσιακής του κατάστασης, γεγονός που δημιούργησε την πεποίθηση ότι πρόκειται για απάτη.
Ο Ροδίτης παρέδωσε την βαλίτσα που περιείχε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατά την μετάβασή τους σε παρακείμενη τράπεζα συνελήφθη από τους αστυνομικούς που τους παρακολουθούσαν.
Σε έρευνα που έγινε στον κατηγορούμενο βρέθηκαν πέραν των χαρτονομισμάτων και έγγραφα που αφορούσαν άλλους 4 Ροδίτες και οφειλές σε δάνεια.
Δύο εξ’ αυτών εντοπίστηκαν και κατέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι είχε επικοινωνήσει μαζί τους ο δεύτερος που τους πρότεινε να συναντηθούν στη Ρόδο, προκειμένου ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμα δάνειά τους.
Ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι εργάζεται στην εταιρεία που εξειδικεύεται στην διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιεί συναντήσεις με δανειολήπτες, χειρίζεται υποθέσεις δανείων και βρίσκει βιώσιμες λύσεις ενώ έρχεται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για την διεκπεραίωση συμφωνιών.
Υποστήριξε ότι ο Ροδίτης επιχειρηματίας, αφού ενημερώθηκε σχετικά με τις δυνατότητες που είχε, τον ενημέρωσε πως είχε δανειστεί 20.000 ευρώ από έναν θείο του και του πρότεινε να συναντηθούν για να τα καταθέσει υπέρ της αποπληρωμής μέρους της οφειλής.
Ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι τον ενημέρωσε ότι η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει έτσι καθώς πρώτα θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα προς το fund που χειρίζεται το δάνειο ενώ εξέφρασε την απορία του πώς ενώ στις επικοινωνίες τους ήταν εγκάρδιος και φιλικός τελικά τον κατήγγειλε για ποινικό αδίκημα.
https://www.dimokratiki.gr/06-03-2020/archeiothetithike-kataggelia-gia-apopeira-apatis-eis-varos-kokkinoy-ofeileti/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.