Ειδήσεις

“Περιοχή κινδύνου” η Ελλάδα σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, από αύριο

“Νέες περιοχές κινδύνου – περιοχές με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης SARS-CoV-2:
– Ελλάδα – το σύνολο της χώρας Ελλάδα θεωρείται πλέον μια περιοχή κινδύνου
– 
Νορβηγία – η επαρχία του Agder είναι πλέον επίσης περιοχή κινδύνου.
– 
ΗΠΑ – το σύνολο της χώρας ΗΠΑ θεωρείται σήμερα μια περιοχή κινδύνου (ΟΧΙ περιοχή υψηλής συχνότητας πια)”.
Με αυτή την αναφορά, το Robert Koch Institute, δημοσιεύει την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές, αναφορικά με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον Covid, οι οποίες ισχύουν από αύριο.

«Από την Κυριακή ολόκληρη η Ελλάδα θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό» επισημαίνει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung, όπως αναφέρει η DW. H εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ότι «μέχρι σήμερα η Ελλάδα ανήκε στις ελάχιστες χώρες που ποτέ δεν είχαν χαρακτηριστεί εξ ολοκλήρου ‘ζώνη υψηλού κινδύνου’. Μέχρι πρότινος είχαν εξαιρεθεί τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, καθώς και τα Ιόνια Νησιά στις δυτικές ακτές της Ελλάδας, όπως η Κέρκυρα. Από την Κυριακή ωστόσο όσοι επιστρέφουν (στη Γερμανία) από τις περιοχές αυτές θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό εντός 48 ωρών. Επιπλέον, υποχρεούνται σε καραντίνα δέκα ημερών, την οποία μπορούν να τερματίσουν μετά από πέντε ημέρες, παρουσιάζοντας εκ νέου ένα αρνητικό τεστ. Περιοχές υψηλού κινδύνου θεωρούνται χώρες και περιφέρειες, στις οποίες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπερνά τα 50 ανά 100.000 κατοίκους επί επτά συνεχείς ημέρες».

Για το ίδιο θέμα το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) σημειώνει στην ιστοσελίδα του Tagesschau.de ότι «στην Ελλάδα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί εδώ και μήνες. Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ζητούν άδεια με SMS για να βγουν από το σπίτι τους, αλλά και πάλι μπορούν να κινούνται σε περιορισμένη ακτίνα. Παρά ταύτα στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η Ελλάδα κατέγραψε 2.700 κρούσματα εντός 24 ωρών, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τις αρχές της χρονιάς. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς η χώρα καταγράφει από την έναρξη της πανδημίας σχεδόν 199.500 κρούσματα και πάνω από 6.600 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Πάντως την Πέμπτη οι ελληνικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν για πρώτη φορά μία πτωτική τάση. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα έφτασε την Πέμπτη τα 121,6 κατά μέσο όρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γερμανικών αρχών περιοχές που δεν θεωρούνται πλέον περιοχές κινδύνου είναι:

  • Φινλανδία – η περιοχή της Κεντρικής Φινλανδίας , δεν έχουμε ως περιοχή κινδύνου.
  • Κροατία – οι κομητείες Bjelovar-Bilogora, Istria, Krapina-Zagorje και Požega-Slavonia δεν ισχύουν πλέον παρά περιοχές κινδύνου.

Σημειώνεται ότι η ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου στη Γερμανία, βασίζεται σε κοινή ανάλυση και απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Κτιρίων και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου