Ειδήσεις

«Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση αποτελεί επιστροφή στη δεκαετία του ’80»

Την έντονη αντίθεσή του στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν και αποδομούν ό, τι θετικό χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Τόνισε ότι η κλήρωση για την είσοδο των μαθητών στα πειραματικά σχολεία απαξιώνει την έννοια της αριστείας και αφαιρεί τη δυνατότητα από χιλιάδες παιδιά να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πειραματικά σχολεία με εξετάσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιλογή των διευθυντικών στελεχών στην εκπαίδευση, αναφέροντας, μάλιστα, συγκεκριμένες διατάξεις που συνιστούν κραυγαλέα αντίφαση.
Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Είναι δυνατόν το σύνολο των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών να αξιολογούνται με τέσσερις το πολύ μονάδες, ενώ το δεύτερο πτυχίο να παίρνει αυτοτελώς δύο μονάδες και η διδακτική υπηρεσία πέραν των οκτώ ετών για τους υποψηφίους διευθυντές σχολείων ή πέραν των δέκα ετών για τους υποψηφίους διευθυντές εκπαίδευσης να αποτιμάται έως 11 συνολικά μονάδες;
Θέλω να επισημάνω και μια άλλη στρέβλωση: ένας υποψήφιος διευθυντής που έχει διδακτορικό δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παίρνει τέσσερις μονάδες, ενώ ένας άλλος υποψήφιος με μεταπτυχιακό τίτλο και δεύτερο πτυχίο παίρνει πέντε μονάδες. Αν είναι δυνατόν!».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτήρισε παραβίαση της ισονομίας τη διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν περιλαμβάνεται στη μοριοδότηση ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός έτους, αποκλείοντας έτσι χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διάταξη που ο κ. Κουράκης δεσμεύθηκε να την αποσύρει από το νομοσχέδιο.
Ο Βουλευτής επισήμανε τη χαμηλή μοριοδότηση για την επιμόρφωση των στελεχών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μόλις μισή μονάδα, και την ανύπαρκτη μοριοδότηση για την ετήσια επιμόρφωση στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε:
«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, αποτελεί επιστροφή στη δεκαετία του ’80.
Είναι μία αντιμεταρρυθμιστική κίνηση, κατεδαφίζει ό, τι θετικό χτίστηκε και καταργεί τις έννοιες της αριστείας και της αξιολόγησης.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η παιδεία και η εκπαίδευση είναι εθνική μας υπόθεση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος    14.05.2015 05:32

    Δεν φτανει που τα εχουν κανει μανταρα στα οικονομικα μεσα σε 100 ημερες, θελουν να καταστρεψουν και την νεολαια της Ελλαδος με παιδεια του μεσσαιωνα και την ευκολη προσβασι στα ναρκωτικα. Ο κουμμουνισμος στο μεγαλειο του, να τον χαιρομαστε. Καλα τα πας Αλεξη .

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ    11.05.2015 18:17

    Αφιερωμένο εξαιρετικά!
    ….. Λεβεντόπαιδο Αρίστο, μπες στο μαγαζί και κλείστο ……

  • Mathemagenesis e-learning    07.05.2015 11:13

    Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για αυτή στο οποίο θα συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις και το οποίο θα τηρείται με συνέπεια ανεξάρτητα από τις αλλαγές στο υπουργείο παιδείας.

Σχολιασμός άρθρου