Εξαπάτησε μέχρι και στενά
συγγενικά του πρόσωπα!!
Συγγενείς πρώτου βαθμού συγκαταλέγονται σύμφωνα με τις ενδείξεις μεταξύ των θυμάτων του τραπεζικού διευθυντή, που ελέγχεται ήδη από τη δικαιοσύνη, μετά την υποβολή 4 μηνύσεων, για σωρεία αδικημάτων, που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος 12 πελατών κεντρικής τράπεζας του νησιού.
Ο τραπεζικός διευθυντής φέρεται συγκεκριμένα να έχει υπεξαιρέσει χρήματα από το εφάπαξ δύο συγγενών του, ενώ η αποκάλυψη της συγκεκριμένης δράσεώς του έγινε μετά από δημοσίευμα της «δημοκρατικής», που τους κίνησε υποψίες.
Οι συγγενείς του φέρονται συγκεκριμένα να έχουν πέσει θύματα υπεξαίρεσης ποσού 138.000 ευρώ, που αποταμίευσαν, αφού βγήκαν στη σύνταξη.
Το θέμα ερευνούν ήδη επιθεωρητές της τράπεζας καθώς οι συγγενείς του έχουν υποβάλει αίτημα για να τους χορηγηθούν κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών τόσο στην τράπεζα, που εργαζόταν ο καταγγελλόμενος όσο και σε προηγούμενη, η οποία απορροφήθηκε από την πρώτη, στην οποία κατείχε την ίδια θέση.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», μεταξύ των θυμάτων του τραπεζικού διευθυντή συγκαταλέγεται και ένας 67χρονος διακεκριμένος ομογενής, καθηγητής οικονομικών, που διαμένει μονίμως στο Λονδίνο.
Ο 67χρονος ομογενής έχει αναθέσει τη διεκπεραίωση των υποθέσεών του στο νησί σε δύο στενούς φίλους του, έναν πολιτικό μηχανικό, που εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία κι έναν δημοτικό υπάλληλο, που επί σειράν ετών ήταν προϊστάμενος σε νευραλγική θέση υπηρεσίας στον Δήμο Ρόδου.
Με το που ξέσπασε το σκάνδαλο, οι τελευταίοι ενημερώθηκαν ότι έχουν απολεσθεί περίπου 368.000 Στερλίνες Αγγλίας από προθεσμιακή του κατάθεση, ο τίτλος της οποίας, όπως φέρεται να έχει προκύψει, είναι πλαστός.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες φέρεται ακόμη να έχει προκύψει ότι έχουν απωλεσθεί σε χρόνο πρίν το 2013 ακόμη 238.000 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, πρέπει να έχουν «επενδυθεί» από τον καταγγελλόμενο σε αγορά ακινήτου!
Από τον ίδιο λογαριασμό έγιναν και κινήσεις μέσω web banking, τις οποίες, όπως υποστηρίζει ο 67χρονος, δενδιενήργησε.
Οι συγγενείς του θορυβήθηκαν από την καταγγελία του 67χρονου, που αφορούσε στην αγορά ακινήτου και ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσαν ότι τον Ιανουάριο του 2011, ενώ είχε υπεξαιρέσει ποσό 138.000 ευρώ, που είχαν αποταμιεύσει, το συμπλήρωσε, όταν χρειάστηκαν τα χρήματα, για την αγορά ακινήτου, από χρήματα που είχε υπεξαιρέσει από τον 67χρονο!
Το ποσό, που είχε υπεξαιρέσει, σύμφωνα με τις ενδείξεις με παραστατικά αναλήψεων, που έφεραν πλαστογραφημένες τις υπογραφές τους, χρησιμοποίησε με ακόμη 100.000 ευρώ περίπου, που του δόθηκαν από τους συγγενείς του για την έκδοση επιταγής, προς εξόφληση της αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας τους.
Το ζήτημα έχει ξεσηκώσει στην κυριολεξία την οικογένεια, που δεν μπορεί να πιστέψει, σε ποιο σημείο έφτασε ο εμφανιζόμενος ως καλοκάγαθος και επώνυμος συγγενής τους, εκθέτοντας τους ίδιους και προδίδοντας την εμπιστοσύνη τους.
Οι συγγενείς του έχουν ενημερώσει στο μεταξύ την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ προχωρούν και στην υποβολή μηνύσεως.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι συγγενείς του είναι από τους πλέον γνωστούς για το ήθος και την ακεραιότητά τους στο νησί, έχουν υπηρετήσει σε υπεύθυνες θέσεις και χαίρουν τόσο οι ίδιοι όσοι και τα παιδιά τους της απεριόριστης εκτίμησης των συναδέλφων τους. Στο μεταξύ τρείς τουλάχιστον υφιστάμενοι του τραπεζικού διευθυντή, που απολύθηκε τη Δευτέρα από την τράπεζα, κινούν τις διαδικασίες για την υποβολή μηνύσεων σε βάρος του.
Ενα στέλεχος της τράπεζας διατείνεται ότι ο καταγγελλόμενος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του και έχει κάνει χρήση σφραγίδας με τα στοιχεία του για να δημιουργήσει πλαστό τίτλο προθεσμιακής κατάθεσης προκειμένου να συγκαλύψει την εγκληματική του δραστηριότητα σε υπεξαίρεση χρημάτων από μια υπερήλικη.
Μια ταμίας έχει διαπιστώσει ότι ο πρώην διευθυντής της την ενέπλεξε στην υπόθεση ζητώντας της να προβεί σε αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς πελατών, που την έπεισε ότι εξυπηρετούσε ο ίδιος. Όπως έγινε γνωστό είχε ζητηθεί κατ’ επανάληψη από τη συγκεκριμένη υπάλληλο να του δίνει χρήματα από λογαριασμούς και τα σχετικά παραστατικά προκειμένου να διεκπεραιώσει ο ίδιος υποθέσεις πελατών και στη συνέχεια αφού πλαστογραφούσε τις υπογραφές τους, της επέστρεφε τα παραστατικά.
Μια άλλη υπάλληλος φέρεται να πείστηκε να εκδώσει κάρτα επ’ ονόματι της οικιακής του βοηθού την οποία, όπως φέρεται να έχει προκύψει, χρησιμοποίησε ο ίδιος αφού το θύμα είχε πλήρη άγνοια ότι υπήρχε κάρτα επ’ ονόματί του σε λογαριασμό του.Μάλιστα, όταν η υπάλληλος του ζητούσε να της προσκομίσει τη φορολογική δήλωση, αντίγραφο της ταυτότητας του πελάτη, που δήθεν εξυπηρετούσε, αλλά κι άλλα στοιχεία, ο τραπεζικός διευθυντής την έπεισε ότι όταν έλειπε σε άδεια είχε παραδώσει τα παραστατικά σε άλλη υπάλληλο και ότι η εκκρεμότητα είχε διευθετηθεί.
Ανάλογες απάτες σε βάρος υπαλλήλων της τράπεζας φέρεται να τέλεσε πείθοντάς τους να ανοίξουν λογαριασμούς ebanking για την εξυπηρέτηση πελατών, οι οποίοι είχαν άγνοια ότι εγίνοντο συναλλαγές σε λογαριασμούς του μέσω του ιντερνετ.