Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, ήταν μια από τις ομιλήτριες στο 1ο Marie Claire Power Trip, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort. Άνοιξε την συζήτηση, λέγοντας με υπερηφάνεια, πως η νίκη της γυναικείας προεδρίας στον ΕΟΤ, είναι μια μικρή νίκη που ξεκίνησε από την κυρία Αγγελική Κοσμοπούλου. «Για πρώτη φορά έχουμε λοιπόν γυναίκα Πρόεδρο στον ΕΟΤ. Υπηρετώ αυτή τη θέση. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Κι επίσης να σας πω, ότι από τα 11 μέλη του ΔΣ μας, οι 9 είναι γυναίκες. Και αυτό είναι σημαντικό. Η κυρία Κοσμοπούλου είναι Αντιπρόεδρος, οι υπόλοιπες γυναίκες είναι καλύτερη η μια από την άλλη, με την έννοια των γνώσεων, των εξειδικευμένων γνώσεων και όλοι μαζί κάνουμε μια ομάδα, σαφώς μαζί και με τους άντρες της ομάδας, νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Τουλάχιστον αυτό θέλουμε, αυτός είναι ο στόχος μας στον ΕΟΤ για την επόμενη μέρα».
Στη συνέχεια, μοιράστηκε μαζί με τις πιο επιδραστικές και ασυμβίβαστες γυναίκες που έδωσαν το «παρών» στο event, την πηγή έμπνευσής της. «Είναι στιγμές που αντλώ κι εγώ, όπως και εσείς φαντάζομαι, έμπνευση από τη γυναικεία ευρηματικότητα», είπε. Βάζοντας στο τραπέζι το θέμα του τουρισμού και εστιάζοντας φυσικά στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τη χώρα μας «ευλογημένη», καθώς έχει μοναδικό πολιτισμό και ιστορία, τις τοπικές ταυτότητες, τόσο διαφοροποιημένες, ανυπέρβλητη βιοποικιλότητα στο φυσικό περιβάλλον, έξι χιλιάδες νησιά , γαστρονομία και μια γεμάτη εκπλήξεις ενδοχώρα και συγκίνησε λέγοντας πως το ατέλειωτο, μοναδικό φως της, φωτίζει τις ψυχές, φωτίζει μυαλά, φωτίζει ανθρώπους.
Η κυρία Γκερέκου, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή στο μοντέλο τουρισμού που ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και την ανάγκη ένταξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό. «Λέμε «ναι» σε έναν καινούριο όρο: Νέος τουρισμός. Ένας τουρισμός για ευφυείς. Ερχόμαστε λοιπόν να πούμε «ναι» θέλουμε λοιπόν ευφυείς τουρίστες και στην Ελλάδα, που θα μας επιλέγουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, πέρα από τα συγκεκριμένα». Είπε μεταξύ άλλων: «Αν κάνουμε μια μικρή έρευνα, θα δούμε ότι ναι, εργάζονται γυναίκες στον τουρισμό πολλές, αλλά διευθυντικές θέσεις και επιχειρηματικές, αν θέλετε, πρωτοβουλίες, σε σχέση με τους άντρες, είναι πάρα πολύ λιγότερες, από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Άρα θέλει ενίσχυση, θέλει ενδυνάμωση».
Και συμπλήρωσε: «Ο γυναικείος χειρισμός, η γυναικεία αισθητική αν θέλετε, η γυναικεία άποψη και ματιά, είναι πολύτιμη. Βλέπει με διαφορετικό τρόπο πολλά πράγματα που χρειαζόμαστε σήμερα, σε αυτό το νέο προϊόν που θέλουμε να οργανώσουμε. Και ερχόμαστε σε μια λέξη, σε μια φράση, που λέγεται «βιώσιμος τουρισμός» και αυτός είναι ο στόχος μας».
Tέλος, έκανε κάλεσμα σε κάθε σύγχρονη Ελληνίδα για μια πιο δυναμική δράση: «Θέλουμε την θηλυκή παρουσία με ό,τι σημαίνει αυτό και ό,τι μπορεί να φτιάξει και να συνεργήσει με άλλους, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, να είναι σε αυτόν τον χώρο πολύ πιο δημιουργική. Εμείς θα είμαστε κοντά της και σε κεντρικό επίπεδο και μέσα από όλα τα δίκτυα που υπάρχουν, ζητώ λοιπόν συνένωση, συνέργιες και σε αυτόν τον τομέα, να δώσουμε τη διαφορά, να κερδίσουμε το στοίχημα. Και όχι μόνο, όπως είπα για τα αστικά κέντρα, για όλες τις γυναίκες στην περιφέρεια της Ελλάδας, οπουδήποτε μπορεί να φτάσει η γνώση, η πληροφορία και η κινητικότητα ως προς την επιχειρηματικότητα τη γυναικεία και στον χώρο του τουρισμού».