Το Sustainability Hub, το νέο γραφείο-δορυφόρο εγκαινίασε χθες η PwC Ελλάδας στο νησί της Ρόδου, χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για το πρώτο γραφείο-δορυφόρο της εταιρείας που αναμένεται να λειτουργήσει ως πανελλήνιο κέντρο αριστείας ειδικά για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης αναδεικνύοντας, συγχρόνως, το νησί σε πρότυπο μοντέλο βιώσιμου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως.
Στόχος του Sustainability Hub είναι να συμβάλει στην ευρύτερη αναβάθμιση του προφίλ βιωσιμότητας της περιοχής, στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από την τεχνογνωσία καθώς και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων προσφέροντας νέες θέσεις απασχόλησης και λειτουργώντας ως αρωγός στη διατήρηση του εγχώριου ταλέντου αλλά και στην επαναπροσέλκυση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν σε μεγάλα διεθνή έργα στον τόπο της καταγωγής ή των σπουδών τους, όπως εξήγησε ο Κυριάκος Ανδρέου, Firm Strategy, Markets & Client Leader της PwC Ελλάδας, ενώπιον των προσκεκλημένων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και παραγωγικών φορέων από τον τουρισμό κυρίως.
Σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση να ανοίξουν στη Ρόδο το Sustainability Hub συνδέεται καθοριστικά με τη συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ της εταιρείας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το πρόγραμμα The Rhodes Co-Lab.
Γι΄αυτό αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος, συγκινημένος αλλά και περήφανος για τη συμβολή του σε αυτό μέσα από το φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού της Ρόδου στον πρώτο παγκόσμιο βιώσιμο προορισμό και την αφοσίωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος. «Ενώνουμε δυνάμεις με υγιείς φορείς προόδου, δίνουμε την ευκαιρία σε νέα μυαλά να εργαστούν στον τόπο τους και χτίζουμε σε στέρεο έδαφος μια γενιά στελεχών που θα αλλάξει τον τόπο προς το καλύτερο».
Στην εκδήλωση των εγκαινίων, μίλησαν και τα ίδια τα στελέχη που εργάζονται ήδη στο Sustainability Hub της Ρόδου, εκφράζοντας την ικανοποίηση που έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον τόπο τους από το εξωτερικό ή άλλα μέρη της Ελλάδας και να δουλέψουν στον τόπο καταγωγής τους, σχεδιάζοντας βιώσιμες τουριστικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν σε πανελλαδικό επίπεδο και θα μπορούν να υιοθετηθούν και διεθνώς.