Τοπικές Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: 1500 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα για την ανάδειξη προέδρου στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη  ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τα εκλογικά κέντρα να έχουν ανοίξει από τις 07:00 ώστε υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους του κινήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου η συμμετοχή είναι μεγάλη. Ειδικά στη Ρόδο σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1500 άτομα μέλη και φίλοι του κόμματος ήδη.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες, με το ενδεχόμενο ο αριθμός να ξεπεράσει κατά πολύ 300.000 να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αντίστοιχη εικόνα προσέλευσης μεταφέρουν και τα επιτελεία των έξι υποψηφίων -Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, που από την πλευρά τους «όργωσαν» τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο που διήρκεσε περί τις 100 μέρες (από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.706 ψηφοφόροι. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έλαβε 508.431 ψήφους, ενώ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου είχε λάβει 676.165.

Η συμμετοχή άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα -όπως και ερώτημα- για όλους τους υποψήφιους, καθώς, η αυξημένη (ή μη) προσέλευση θα κρίνει και το τελικό δίδυμο που θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Με στοιχεία από το in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου