Ειδήσεις

Έρχονται οι Κινέζοι F.I.T. τουρίστες

Οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν μερίδιο από την εκκολαπτόμενη κινεζική ταξιδιωτική αγορά πρέπει να διαθέτουν ιστοσελίδα στα κινεζικά και να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες για να προσελκύσουν μια νέα τουριστική “φυλή”, αυτή του πιο ανεξάρτητου ταξιδιώτη – σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο WTM China Tourism Forum, στο πλαίσιο της φετινής World Travel Market.

Στο φόρουμ αναφέρθηκαν ότι οι Κινέζοι έχουν πραγματοποιήσει ήδη 81 εκατ. ταξίδια μέχρι στιγμής για φέτος, σε σύγκριση με 150 εκατομμύρια πέρυσι.

Είναι οι τουρίστες εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με 277 δισ. δολ. πέρυσι, ποσό διπλάσιο από τους Αμερικανούς, έξι φορές μεγαλύτερο από τους Γάλλους και τέσσερις φορές από τους Βρετανούς.

Παρ’όλο που μέχρι σήμερα οι Κινέζοι προτιμούσαν να ταξιδεύουν σε γκρουπ, το 56% πλέον κάνει ταξίδια ως F.I.T. (Free Independent Traveler). ”Οι διαθέσιμες πληροφορίες διαχύονται πλέον εύκολα, με 1,2 δισ. άτομα να χρησιμοποιούν το WeChat και να απευθύνονται κατευθείαν στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο Adam Wu, διευθύνων σύμβουλος του CBN Travel”Οι Κινέζοι FITs επιθυμούν να κλείσουν απευθείας με τους παρόχους υπηρεσιών και θα πρέπει να είστε έτοιμοι”.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Κινέζους πέρυσι ήταν η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ (έχουν πέσει από την 4η θέση το 2016), η Καμπότζη, η Ρωσία και οι Φιλιππίνες.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνεργάζονται στενά με την Κίνα για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από την αχανή χώρα έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας (+540%), της Λετονίας (+523%) και της Σλοβενίας (+497%).

Αυτό που θέλουν οι Κινέζοι επισκέπτες είναι η κληρονομιά (με την έννοια της οικογένειας), ο πολιτισμός γενικότερα και οι αυθεντικές εμπειρίες, δήλωσε ο Wu. Περισσότερο από το 20% δήλωσε ότι τα αξιοθέατα ήταν το πιο σημαντικό γι’αυτούς στα ταξίδια τους, ακολουθούμενο από το φαγητό (15%) και τα ψώνια (6,5%).

Ο Wu επεσήμανε επίσης ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις χρειάζεται να διευκολύνουν τους Κινέζους επισκέπτες, με το να έχουν ιστοσελίδες στη γλώσσα τους, οδηγούς που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους και πληρωμές μέσω WeChat. ”Πρέπει να καταστήσετε εύκολο για τους Κινέζους να πληρώνουν – μπορώ να εγγυηθώ ότι κάποιος που έχει WeChat θα έχει περισσότερες πωλήσεις από εκείνον που δεν έχει. Θέλουμε ευκολία στις πληρωμές μας”.

Ωστόσο, ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος του European Tour Operators Association, διαφώνησε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να στοχεύσουν συγκεκριμένα τους ανεξάρτητους Κινέζους ταξιδιώτες, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα προέλθει από τους Κινέζους που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να θέλουν να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους προορισμούς και σε μεγαλύτερα γκρουπ. ”Υπάρχουν εκατομμύρια Κινέζοι που έχουν ήδη επισκεφθεί την Ευρώπη, αλλά υπάρχουν δισεκατομμύρια που δεν το έχουν κάνει. Και όταν έρθουν, θα θέλουν να επισκεφθούν τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης – το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βενετία και τη Ρώμη”.

πηγή traveldailynews.gr

Τατιάνα Ρόκου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου