Η σύλληψή του με το τεράστιο τζιπ με τις πλαστές πινακίδες ήταν απλά η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα για τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής που δημοσιεύεται το Σάββατο, η εξοχική του κατοικία, που είναι ένα πολυτελέστατο σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας φαίνεται πως ανακαινίστηκε με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να γίνει ξενώνας, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε και ουδέποτε φιλοξενήθηκαν τουρίστες.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η οικογένεια του Μιχάλη Λιάπη χρησιμοποίησε τις κοινοτικές επιδοτήσεις κατά την περίοδο του 1992 με 1993, την εποχή που ο κ. Λιάπης ήταν υφυπουργός Εμπορίου.
Όπως επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος κ. Κύρτσος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ, έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο σπίτι και είναι το σπίτι της οικογένειας και όχι τουριστικό μέρος.
Το δημοσίευμα συγκεκριμένα αναφέρει πως η σχετική χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. και την έγκριση φέρεται να υπέγραψε ο τότε νομάρχης και σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως παρείχαν παράνομα εγγύηση στην εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΕΙΑ Α.Ε. για να εξασφαλίσει δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA παρουσίασε έγγραφο στο οποίο η θεία του Μιχάλη Λιάπη ζητά από τον ΕΟΤ στις 21 Ιουνίου του 1995 προκειμένου να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών και βάσει αυτού εγκρίθηκε επιδότηση 10 εκατομμυρίων δραχμών για την ανακαίνιση του εξοχικού.
Η συγκεκριμένη κατοικία σύμφωνα με το πόθεν έσχες ανήκει κατά 50% στον Μιχάλη Λιάπη και σύμφωνα πάλι με έγγραφο που αποκαλύπτει ο Alpha το 2002 η οικογένεια Λιάπη ζήτησε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης δηλαδή των ενοικιαζόμενων δωματίων που φτιάχτηκαν με κοινοτικά κονδύλια.
Διευκρινίσεις Β. Λιάπη
Απαντήσεις για την υπόθεση της οικίας που διαθέτει στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο που ανέφεραν ότι έγινε ανακαίνιση στο οίκημα με κοινοτικά χρήματα.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ΄εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:
-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.
-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.
-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.
-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό.
Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».
Γεωργιάδης: «Και ο Καμμένος έχτισε σπίτι με κοινοτική επιδότηση»
Σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχτισε σπίτι στην Ικαρία με επιδότηση τουριστικού καταλύματος, προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Σκάι.
«Υπάρχουν καταγγελίες, και αντίστοιχα δημοσιεύματα για πολιτικό αρχηγό, ότι έχει κάνει την ίδια ακριβώς ιστορία με τον κ. Λιάπη. Πρόκειται για τον κ. Καμμένο. Δεν υιοθετώ τα δημοσιεύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αν συμβαίνει, είναι ηθικά απαράδεκτο και φαντάζομαι και ποινικώς κολάσιμο».
Η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν άμεση.
Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Γεωργιάδης «μόλις εισέπραξε μια ακόμα μήνυση και αγωγή».
«Ελπίζουμε να μην παρακαλάει πάλι στη Βουλή να μην αρθεί η ασυλία του» ανέφεραν.
Α. Γεωργιάδης: Το 25αρι είναι και δίκαιο και απαραίτητο
Κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο είναι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι ο σχετικός νόμος, όπως είναι ψηφισμένος, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν, επισημαίνοντας πως τις εξαιρέσεις τις έβαλε η κυβέρνηση, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Ο υπουργός είπε ότι η καταβολή των 25 ευρώ θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο και αν κάποια γυναίκα γεννάει και κάνει εισαγωγή και νοσηλεία.
Επίσης, σημείωσε ότι αν και ο ίδιος το θεωρεί άδικο, για την ώρα οι άνεργοι δεν μπορούν να εξαιρεθούν. Επίσης, δεν εξαιρούνται οι φυλακισμένοι και οι νόμιμοι μετανάστες.
«Αν ο αριστερός έχει αντίρρηση να πληρώνει 25 ευρώ τη δεκαετία για τους απόρους, αυτό είναι τρομερή υποκρισία», πρόσθεσε.
Από την καταβολή των 25 ευρώ εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας, άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, με την επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου.
Όσον αφορά στο 1 ευρώ ανά συνταγή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες, εκείνοι οι οποίοι είχαν μηδενική συνταγή στα φάρμακα.
Τέλος, ο κ. Γεωργιαδής ξεκαθάρισε ότι «κανένα Δημόσιο νοσοκομείο δεν διώχνει άνθρωπο που δεν έχει λεφτά».
Κρεμαστινός: Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον Γεωργιάδη
Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την επιβολή «εισιτηρίου νοσηλείας», αν και χθες η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε ότι θα επιμείνει στην απόσυρση του μέτρου, αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο νόμος με τον οποίο καθιερώθηκε η σχετική επιβάρυνση ψηφίστηκε ως ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα και σημειώνει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει στον υπουργό Υγείας ζήτημα επανεξέτασης της επιβολής των 25 ευρώ, το οποίο «όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε ΜΜΕ έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους “έχοντες και κατέχοντες” θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια».
Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιαδης ζήτησε την Παρασκευή από το ΠΑΣΟΚ -αν επιμένει στις αντιρρήσεις του- να παρουσιάσει ισοδύναμα για 110 εκατομμύρια ευρώ.
«Τα “ισοδύναμα” που επικαλείται ο κ. υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα ‘Ζάππεια’ που χάθηκαν», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: protothema