– “Κόκκινη κάρτα” των εταίρων στις νέες προτάσεις Βαρουφάκη
– Εξαφανίζουν τους… “αόρατους” ελεγκτές, προτεινόμενο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής
– Θετική η ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές
– Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει του κρίσιμου Eurogroup τη Δευτέρα
– Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι
Σε μπρα ντε φερ για γερά… στομάχια εξελίσσονται οι ελληνικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μόλις δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Βγάζουν κόκκινη κάρτα στις νέες προτάσεις Βαρουφάκη.
Μπορεί νωρίτερα από την Βενετία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανταποκρίθηκε θετικά στη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, αλλά το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν είναι τόσο αισιόδοξο για την Ελλάδα.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.
Δεν άρεσε στους Ευρωπαίους εταίρους η ιδέα των “αόρατων” ελεγκτών, πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τώρα απαιτούνται επιπλέον μέτρα.
Το σχέδιο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θέλει τους ανέργους, φοιτητές και… τουρίστες να “ντύνονται” φοροελεγκτές. Οι τουρίστες, βέβαια, δεν είναι άλλοι από τους 500 Γερμανούς εφοριακούς, τους οποίους είχε «προσφέρει» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομολογό του κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Βερολίνο και τη βοήθεια των οποίων δέχτηκε η Αθήνα.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η ιδέα για «πράκτορες» εφοριακούς δεν έπεισε και τώρα απαιτούνται επιπλέον μέτρα.
«Αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα. Πρέπει να καλέσετε άμεσα τις τεχνικές αποστολές στην Αθήνα» είναι το μήνυμα που έστειλαν παράγοντες των θεσμών, σημειώνοντας ότι η επιστολή Βαρουφάκη δεν είχε επαφή με τα κείμενα της προηγούμενης συμφωνίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνεται προσπάθεια να εμπλουτιστεί το πακέτο προτάσεων Βαρουφάκη με άμεσες παρεμβάσεις σε πεδία της οικονομικής πολιτικής που εξακολουθούν να συναντούν τις αντιδράσεις κομματικών στελεχών, παρότι έχουν ωριμάσει στους κόλπους της κυβέρνησης.
Οι αλλαγές αφορούν: 1. τον ΦΠΑ με κατάργηση εξαιρέσεων και δημιουργία μηχανισμού online είσπραξης των σχετικών εσόδων. 2. Ολοκλήρωση μίας ή δύο ιδιωτικοποιήσεων σε διαγωνισμούς που έχουν κλείσει, όπως το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια και 3. Η άμεση συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων των επαγγελματιών.
newsit.gr