Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου για την αναβολή της παρέλασης της 7ης Μαρτίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και απαιτεί να αποδοθούν οι πραγµατικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκληµα των Τεµπών στις 28 Φεβρουαρίου.
Από την πρώτη ηµέρα του Μάρτη η χώρα µας έχει βυθιστεί σε εθνικό πένθος. Οι τοπικοί µας όµως άρχοντες (Περιφερειάρχης, Δήµαρχος Ρόδου) χρειάστηκαν επιπλέον πέντε ηµέρες για να αποφασίσουν την αναβολή της παρέλασης, µόλις µερικές ώρες πριν, της 7ης Μαρτίου. Έχουν προηγηθεί εκδηλώσεις εορτασµού για την επέτειο της ενσωµάτωσης, όπως σηµαιοστολισµός δρόµων των νησιών και των δηµόσιων κτηρίων, σχολικές εορτές και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ακαδηµίας και στα χωριά του νησιού. Τα σχολεία των νησιών, που θα έπρεπε να ενηµερωθούν πρώτα, δεν ενηµερώθηκαν. Οι γονείς µάθαιναν από διάφορες ιστοσελίδες τις φήµες και τηλεφωνούσαν τους/τις διευθυντές/διευθύντριες για να επιβεβαιώσουν την είδηση. Ακόµα και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν είχαν επίσηµο έγγραφο στα χέρια τους.
Εµείς οι εκπαιδευτικοί στεκόµαστε απέναντι σε αυτό το επιτελικό, επικοινωνιακό µπάχαλο και δηλώνουµε, υπερασπιζόµενοι τον ρόλο και τον όρκο µας, ότι θα συνεχίσουµε να φροντίζουµε µε τις δυνάµεις µας η ερχόµενη γενιά να βρει έναν κόσµο στον οποίο αξίζει να ζει και να αισθάνεται υπερήφανη για τον τόπο της.
Ως σχολική κοινότητα, θα τιµήσουµε στις 12 Μαρτίου όλους και όλες εκείνους που θυσιάστηκαν για να κυµατίζει, εδώ και 75 χρόνια, η γαλανόλευκη σηµαία στα ένδοξα νησιά µας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Η Γεν. Γραµµατέας