Οι ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς, κατέγραψαν επιπλέον 1.150 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Δευτέρας.
Η χώρα καταγράφει επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης (αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30.000 το προηγούμενο 24ωρο) και θρηνεί 10.783 θύματα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ιδρύματος, που ανανεώνεται συνεχώς.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που μετράει, μακράν, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 αυξάνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες κατά 1.000 και πλέον νεκρούς κάθε εικοσιτετράωρο και πλησιάζει σταδιακά τους δύο χειρότερους απολογισμούς παγκοσμίως, αυτούς στην Ιταλία (16.523 νεκροί) και στην Ισπανία (13.005).
“Προσωρινούς τάφους” σε δημοτικό πάρκο της Νέας Υόρκης πρότεινε δημοτικός σύμβουλος
Η Νέα Υόρκη ενδέχεται να χρειαστεί σύντομα να θάβει προσωρινά τους νεκρούς της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε ένα δημοτικό πάρκο, απουσίας επαρκών δυνατοτήτων στα νεκροτομεία, είπε σήμερα δημοτικός σύμβουλος της πόλης.
Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στην αμερικανική μεγαλούπολη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, εκτινάχθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, φθάνοντας σήμερα τους 2.475 νεκρούς, ο Μαρκ Λεβίν, που εκλέγεται στο βόρειο Μανχάταν, έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι σύντομα θα γίνονται «προσωρινές ταφές».
«Αυτό θα γίνεται πιθανόν χρησιμοποιώντας ένα δημοτικό πάρκο για τις ταφές (ναι, διαβάσατε καλά). Θα ανοιχτούν τάφροι χωρητικότητας 10 φερέτρων» συμπλήρωσε.
Το tweet σύντομα έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νεοϋορκέζικων ΜΜΕ, αναγκάζοντας τον Λεβίν να προβεί σε «διευκρινίσεις» και να εξηγήσει ότι η χρήση ενός πάρκου δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα σχέδιο, «που δεν θα εφαρμοστεί εάν ο αριθμός των νεκρών μειωθεί αρκετά» τις επόμενες ημέρες.
Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αναφερθεί σε «προσωρινές ταφές». «Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες» συμπλήρωσε.
Οι νεκροί δεν αυξάνονται μονάχα στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο Λεβίν. Πριν από την κρίση, 20-25 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 200-215, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο.