«Τον Φεβρουάριο του 2015 εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση, αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα», ανέφερε, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό».
«Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: «Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία»», συνέχισε ο Στ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι :«Δεν υπήρχε ποτέ θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Αυτό που υπήρχε ήταν ο σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού και να διερευνήσουμε αν μπορούμε να είμαστε ένα αντίβαρο στις καταστροφικές αποφάσεις που έπαιρνε εκείνη την εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ».
Κάναμε λάθος που ψηφίσαμε για τις off shore
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη διάταξη για τις off shoreλέγοντας ότι «Κάναμε λάθος που ψηφίσαμε την πρώτη διάταξη», το οποίο πήρε πάνω του και επιχείρησε να δικαιολογήσει λέγοντας ότι: «Είχαμε να διαβάσουμε 7.500 σελίδες σε 15 ώρες». «Αυτό ήταν το μικρό μας κοινοβουλευτικό λάθος» ανέφερε.
Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι στη συνέχεια πρότεινε τροπολογία, παρότι παραδέχθηκε ότι πιθανότατα θα καταπέσει στα δικαστήρια, για τη μη συμμετοχή πολιτικών σε off shore και επισήμανε ότι «κανείς από τους 10 βουλευτές του Ποταμιού δεν έχουν λεφτά στο εξωτερικό ή σε off shore».
Σε παρατήρηση, δε, ότι τη ψήφισαν για επικοινωνιακούς λόγους ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι «Δεν το κάναμε επικοινωνιακά, ο Ιάσονας (σ.σ. Φωτήλας δεν ήταν στη Βουλή εκείνη την μέρα», γιατί όπως είπε «είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας».
«Δώσαμε μια μάχη ώστε η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διάταξη που θα δημιουργήσει αθωωτικές συνθήκες» είπε ακόμη ενώ άφησε αιχμές και για την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση λέγοντας ότι: «Δεν θέλω να υποδείξω στη ΝΔ τι θα κάνει,θεωρώ όμως ότι σε μια μάχη όπως αυτή τα κόμματα και οι αρχηγοί έπρεπε να είναι εκεί. Είναι ένα σχόλιο, σέβομαι την κοινοβουλευτική τους ιστορία».
Τα ορφανά του Άκη στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει δώσει στέγη σε πρώην συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι «στιγματίζω μια πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μαζέψει κόσμο που για μια περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις» ενώ διερωτήθηκε : «Αμφισβητεί το πολιτικό ρεπορτάζ ότι τα ορφανά του Άκη είναι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ;»
Πάντως κληθείς να δώσει ονόματα το απέφυγε σχολιάζοντας πως αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας θα έλεγε ότι «ένας πολιτικός δεν είναι χρυσός οδηγός για να δίνει ονόματα αλλά να λέει το τι συμβαίνει».
«Έχουμε στοιχεία αλλά δεν είμαστε δικαστήριο», είπε σε άλλο σημείο και τόνισε ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ήταν ο μόνος που έκλεψε πολιτικό χρήμα» και πως «δεν ήταν μόνος, είχε συνεργάτες». «Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως» επισήμανε ακόμη.
Δεν μπήκα σε σαλόνια πολιτικών ως δημοσιογράφος
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κληθείς να σχολιάσει την ατάκα του Πάνου Καμμένου στη Βουλή ότι «είναι ορντινάντσα του Γ. Παπαντωνίου» απάντησε ότι: «Δεν έχω καμιά σχέση με τον Παπαντωνίου ούτε με το περιβάλλον του» και πρόσθεσε ότι « Ως δημοσιογράφος δεν μπήκα στα σαλόνια των πολιτικών».
Δεν υπάρχει, είπε, μια φωτογραφία μου με πολιτικό να πίνουμε καφέ εκτός στούντιο και τόνισε ότι «δεν έχω υπάρξει ούτε σε γραφείο Τύπου κανενός πολιτικού».
Είμαι σε επαφή με τον Σημίτη
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σταύρος Θοεδωράκης αποκάλυψε ότι έχει επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. «Είμαι σε επαφή με τον κ. Σημίτη και θα γίνουν συναντήσεις» είπε και τον χαρακτήρισε «κεφάλαιο για τη χώρα γιατί τουλάχιστον η πρώτη του τετραετία σταθεροποίησε τη χώρα».
«Έχει ένα απόλυτο θετικό στίγμα στην πολιτική ζωή» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «είναι καλό να υπάρχει σαν εφεδρεία στη χώρα, είναι καλό να ακούμε την άποψή του».
Θα είμαι υποψήφιος σε ένα συνασπισμό του Κέντρου
Ακόμη εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός σχήματος που τυχόν προκύψει από τις διεργασίες και τον διάλογο στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.
«Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο του Κέντρου αλλά με την έννοια του εκσυγχρονισμού» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημείωσε ότι θα είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις.
Όπως είπε «σημασία έχει αν θα μπει νέος κόσμος σε αυτή την υπόθεση» και όχι απλά να ενωθούν κόμματα που ήδη υπάρχουν.
«Αν συμφωνήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πάμε σε εκλογές από τη βάση και η βάση θα κρίνει τον αρχηγό», είπε.