Ειδήσεις

Υπουργείο Υγείας: Οι 5 αλλαγές που έρχονται για τους νέους γιατρούς

Πέντε βασικές αλλαγές ετοιμάζει για τους νέους γιατρούς το υπουργείο Υγείας με νομοσχέδιο που προωθείται άμεσα στη Βουλή.

Ειδικότερα οι αλλαγές όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr θα αφορούν καταρχάς στις ειδικότητες των νέων γιατρών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό καταγράφει και αξιολογεί τις ειδικότητες που σήμερα δίνονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία καταγραφή που εντόπισε τα λάθη στην εκπαίδευση των νέων γιατρών, τον αριθμό των ειδικευομένων που βγαίνουν κάθε χρόνο από το σύστημα, ενώ επισημάνθηκαν και τα κενά που υπάρχουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι 5 αλλαγές
Το ethnos.gr είχε καταγράψει όλο το νέο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας που στόχο έχει να βγαίνουν κάθε χρόνο γιατροί που όμως να έχουν ειδικότητες που να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας.

 

Γι αυτό και τα πλάνα του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνουν την απόλυτη αναμόρφωση του συστήματος εκπαίδευσης των νέων γιατρών.

Ειδικότερα
Ο νέος σχεδιασμός θα αλλάζει πλήρως τον αριθμό των θέσεων που θα δίνονται για ειδικότητα. Συγκεκριμένα θα δίνεται η δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό νέων γιατρών να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη ειδικότητα
Θα περιορισθούν οι κορεσμένες ειδικότητες
Θα ανοίξουν θέσεις ειδικότητας όπου σήμερα υπάρχουν κενά, ενώ αναμένεται να δοθούν και κίνητρα στους νέους επιστήμονες για να τις ακολουθήσουν.
Θα ξεκινήσει αξιολόγηση της εκπαίδευσης που γίνεται σήμερα στους νέους γιατρούς από τους καθηγητές ενώ θα τροποποιηθεί ο τρόπος που θα διδάσκονται οι γιατροί
Θα αλλάξει και ο τρόπος των εξετάσεων
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι εξεταστικές περίοδοι ορίζονται σε τέσσερις (4) τον χρόνο, τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο. Οι εξετάσεις διενεργούνται μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο κάθε εξεταστικής περιόδου, από τριμελείς εξεταστικές επιτροπές για κάθε ειδικότητα.

 

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε γραπτή και προφορική δοκιμασία. Στην προφορική δοκιμασία υποβάλλονται, μόνο εάν έχουν επιτύχει στη γραπτή δοκιμασία, τουλάχιστον με βαθμό που αντιστοιχεί στον βαθμό (5), ο οποίος αποτελεί τη βάση της βαθμολογικής κλίμακας, μηδέν έως δέκα (0-10). Ο ιατρός που αποτυγχάνει στην προφορική εξέταση, σε επόμενη εξεταστική περίοδο συμμετέχει μόνο στην προφορική δοκιμασία.

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου