Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου εισήχθη προς εξέταση υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο έναν 35χρονο ημεδαπό.
Εις βάρος του υποβλήθηκε έγκληση από την 23χρονη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη κατακράτηση.
Ειδικότερα, την 5η Αυγούστου 2024 και ώρα 15.40 ενώ οι σύζυγοι βρίσκονταν σε επιχείρηση του πρώτου μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα τους ο 35χρονος φέρεται να την χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπό της με αποτέλεσμα αυτή να χάσει την ισορροπία της και να χτυπήσει το κεφάλι και το πόδι της σε μία λαμαρίνα.
Στην συνέχεια φέρεται να την τράβηξε σε μία αποθήκη όπου και την κλείδωσε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Η δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού και υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας που τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του αυτοφώρου.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που διατείνεται ότι έχει πέσει ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.
-Την 5η Αυγούστου 2024 το πρωί συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 61χρονος ημεδαπός γιατί στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια.
Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα από 29 Ιουλίου 2024 έως 4 Αυγούστου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 855 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 15 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.
Συνολικά, διαχειρίστηκαν 503 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 316 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν 12 θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και 21 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.
Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
• 5.602 έλεγχοι ατόμων,
• 222 προσαγωγές,
• 124 συλλήψεις, ενώ
• βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις.
Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.