Ειδήσεις

Κεντροαριστερά: Ένταση πριν από την κάλπη για τα ψηφοδέλτια

Ενταση στο παρά πέντε της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά σημειώθηκε χθες, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων. Αιτία η εκτύπωση ψηφοδελτίων από «αρκετούς υποψηφίους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας των εκλογών υπό τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. Η ιδιαιτέρως αυστηρή τοποθέτηση καλούσε τους υποψηφίους να σεβαστούν την απόφαση της 18ης Οκτωβρίου, η οποία ομόφωνα προέβλεπε την εκτύπωση ψηφοδελτίων μόνο από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε καθώς στα περί τις 300.000 ψηφοδέλτια που έχουν παραγγελθεί από την Επιτροπή, έγινε κρούση ώστε να προστεθούν περίπου άλλα 100.000 ψηφοδέλτια. Στο παρασκήνιο οι εμπλεκόμενες πλευρές έδειξαν προς την πλευρά Καμίνη, με το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων να απαντά, ωστόσο, πως ουδέποτε ελήφθησαν ψηφοδέλτια.

Νωρίτερα είχαν υπάρξει αιχμηρές ανακοινώσεις, με τη Φ. Γεννηματά και τον Γ. Ραγκούση να ζητούν να δοθούν τα ονόματα εκείνων που πήραν την πρωτοβουλία. Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης ζήτησε απόσυρση των εν λόγω ψηφοδελτίων, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση «παλαιοκομματική πρακτική της δεκαετίας του ’70», ενώ δεν λησμόνησε να την αντιπαραβάλει με το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ενότητα με ερωτήματα

Εν τω μεταξύ, τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι υποψήφιοι χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της δεύτερης τηλεμαχίας που έλαβε χώρα στη δημόσια τηλεόραση. Ενας από τους κεντρικούς άξονες ήταν η ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα, από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα παραμείνουν ξεχωριστές.

Η κ. Γεννηματά πρόταξε το γεγονός ότι η ενότητα έχει ήδη κατακτηθεί μέσω της εν εξελίξει διαδικασίας και η ίδια μπορεί να την υπηρετήσει, καθώς δεν δίστασε, ούσα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να θέσει τον εαυτό της σε κρίση.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση πως ο νέος αρχηγός θα είναι ο αδιαμφισβήτητος επικεφαλής και των δύο Κ.Ο. και θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές. «Αυτό θα το αποφασίσουν» οι πολίτες είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας ένα κόμμα θεσμών και όχι αρχηγικό.

Κατά των δύο Κ.Ο. τάχθηκαν οι Γ. Καμίνης και Γ. Μανιάτης, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος» την εν λόγω απόφαση, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε πως η ενότητα από μόνη της δεν αρκεί, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πολιτικού προγράμματος ως πολλαπλασιαστή της δύναμης ενός κόμματος.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου