Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου. Χθες το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανος Δράκος κάλεσε τους μόνιμους κατοίκους σε συνάντηση στο κατάλυμα της Ισπανίας για να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις σχετικά με τα μέτρα που δρομολογούνται.
Προηγήθηκε ομιλία του κ. Δράκου στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης, όπου παρουσίασε το πλάνο για την κυκλοφορία και τους κοινόχρηστους χώρους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Δοντάς δήλωσε ότι τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εάν υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. «Η Παλιά Πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό μνημείο με πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
Σε αυτό συνυπάρχουν οι επαγγελματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά, εάν υπάρξει η επιθυμητή βούληση.
Μπορώ να πω ότι διακρίνω μία τέτοια πρόθεση και από τις δύο πλευρές, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δοντάς.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο κ. Δράκος, από την 31η Μαρτίου κάθε έτους έως και την 31η Οκτωβρίου, η είσοδος στον εμπορικό ιστό της Μ. Πόλης θα επιτρέπεται από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως και τις 9 το πρωί, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών αλλά και της τροφοδοσίας/ανεφοδιασμού των καταστημάτων. Από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι πύλες θα είναι κλειστές για όλους.
Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην προστασία του μνημείου εν γένει.
Για τους κοινόχρηστους χώρους και τη λειτουργία της Μ. Πόλης, συντάσσεται νέα κανονιστική προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και στα παγκόσμια πρότυπα ώστε να εξορθολογιστεί το καθεστώς των κοινόχρηστων χώρων, να αποκατασταθούν οι αδικίες αλλά και να στηριχθεί ισότιμα το σύνολο των επιχειρηματιών-εμπόρων, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Δοντάς επισημαίνει ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα όποια μέτρα, θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι.
Συγκεκριμένα δηλώνει τα εξής: «Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που προωθούνται για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης μας βρίσκουν σύμφωνους.
Άλλωστε, υπήρξε διαβούλευση πάνω σε αυτά. Όποια μέτρα και αν παρθούν, δεν θα έχουν επιτυχία, εάν δεν αυξηθούν οι έλεγχοι.
Εμείς ως επαγγελματικός σωματείο δίνουμε έμφαση στην ισονομία. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει εις βάρος άλλου.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το συμφέρον είναι κοινό όχι ατομικό. Να σεβαστούμε τον τόπο όπου ζούμε και διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας».
https://www.dimokratiki.gr/07-12-2019/metra-gia-tin-eyrythmi-leitoyrgia-tis-mesaionikis-polis-rodoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Πότε έγινε Μεσαιωνική η… Παλιά Πόλη?