Μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet, μετά από 10 μήνες έρευνας, απαντά σε ένα ερώτημα που έχει ονομαστεί ως το «επιδημιολογικό μυστήριο» της πανδημίας: Γιατί ο κορωνοϊός έπληξε ορισμένες χώρες σκληρότερα από άλλες; Γιατί ορισμένες χώρες τα πήγαν καλύτερα στην πανδημία; Τα θετικότερα αποτελέσματα όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας συμβαδίζουν με τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στους άλλους πολίτες. Η αίσθηση ότι υπάρχουν κυβερνητικές παλινωδίες, αντιφατικά μηνύματα, συσχετίστηκαν με χειρότερα αποτελέσματα. Η έρευνα συνιστά απόδειξη για αυτό που ήδη πολλοί υποστήριζαν: Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και η δύναμη της δέσμευσης στην κοινότητα είναι κρίσιμες για την διαχείριση της δημόσιας υγείας. Η μελέτη υπολόγισε ότι αν κάθε χώρα είχε το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως στη Δανία, μια από τις χώρες με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών υψηλού εισοδήματος, θα είχαν μολυνθεί από τον κορωναϊό λιγότεροι άνθρωποι κατά 13% παγκοσμίως. Μια χώρα ,η Δανία, που έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 (99,5). «Η πανδημία έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις” καταλήγει η έκθεση. Η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη και θα πρέπει συλλογικά ως κοινωνίες να αποκαταστήσουμε αυτούς τους σπασμένους δεσμούς.
Σπασμένοι δεσμοί
Από:
news room
Σχετικά
- Μ. Βαρβιτσιώτης: Με το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας μας συνδέουν δεσμοί αιώνων "Με το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας με συνδέουν δεσμοί αιώνων" τόνισε…
- Διαχρονικοί οι δεσμοί τους με τη Ρόδο! Λατρεύουν το νησί, το επισκέπτονται κάθε χρόνο και τιμώνται από τον Δήμο… H Ρόδος είναι για όλους τους επισκέπτες της ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός.…
- Στενοί και εγκάρδιοι οι δεσμοί της Ρόδου με τη Μεγάλη Βρετανία Τη Ρόδο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Matthew Lodge,…
- Mε το Τάγμα των Ιπποτών μας συνδέουν δεσμοί αιώνων Σημεία ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ολομέλεια της Βουλής…