Ο Νίκος Τσιντομηνάς ήταν η ψυχή του Κ19 Juniors Final που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις στην Καλλιπάτειρα Ρόδου. Ο τοπικός υπεύθυνος και συνδιοργανωτής, μίλησε στο volleyball.gr για την διοργάνωση και για το επιστροφή των διοργανώσεων μπιτς βόλεϊ στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.
Για την διοργάνωση του Κ19 Junior Final:
«Σε ότι αφορά το σχεδιασμό του Κ19 Juniors Final προσπαθήσαμε η διοργάνωση να έχει επίκεντρο τον αθλητή και δώσαμε έμφαση στην ασφάλεια, την άνεση και τις ανάγκες των νεαρών αθλητριών και αθλητών που φιλοξενήσαμε. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι ήμασταν στο «σωστό δρόμο» αλλά διαπιστώσαμε ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει διαφορετικά. Προσπαθήσαμε να διαφημίσουμε το γεγονός και να εξασφαλίσουμε άνετη παρακολούθηση των αγώνων για τους ροδίτες θεατές και τους επισκέπτες μας και είχαμε και ζωντανή αναμετάδοση όλων των αγώνων στο διαδίκτυο.
Η ανακαινισμένη εγκατάσταση με την αρωγή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου αλλά και την προσωπική εργασία των εθελοντών μας, οι προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής, η στήριξη των χορηγών μας, οι καθοριστικές παρεμβάσεις του προσωπικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, η αγάπη των φιλάθλων της Ρόδου για το μπιτς βόλεϊ σε συνδυασμό με το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων και την πανέμορφη Ρόδο πιστεύω ότι συνέβαλαν σε μια άριστη και επιτυχημένη διοργάνωση. Ήταν ένα στοίχημα για όλους μας και νομίζω ότι το κερδίσαμε».
Για το επίπεδο των παιδιών στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Ρόδο:
«Δεν είναι μόνο δική μου η άποψη ότι τα αρκετά από τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά έχουν τα χαρακτηριστικά (σωματικά και αγωνιστικά) και θα μπορούσαν να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Φαμπιόλα Τερζίου και η Διονυσία Μάτιου που εκτός από πρωταθλήτριες Κ19 τερμάτισαν στη 2η θέση της ομαδικής βαθμολογίας του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος Γυναικών».
Για την ανάγκη επιστροφής των παγκόσμιων τουρνουά στο νησί:
«Η Ρόδος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά. Μπορεί και πρέπει να μπει και πάλι στο καλεντάρι των διεθνών διοργανώσεων μπιτς βόλεϊ. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και οι κάτοικοι του νησιού μας έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να στηρίξουν μεγάλες διοργανώσεις σε οποιοδήποτε άθλημα. Όλοι έχουμε στη μνήμη μας το μοναδικό σκηνικό του γηπέδου μπιτς βόλεϊ στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο και είμαστε έτοιμοι να το στήσουμε ξανά».
Για τα μελλοντικά του σχέδια:
«Τα σχέδια όλων εδώ στο νησί σχετίζονται κυρίως με την προβολή και την ανάπτυξη του αθλήματος στη περιοχή μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε νέες εγκαταστάσεις, να αυξήσουμε των αριθμό των ντόπιων αναπτυξιακών διοργανώσεων και γενικά να κάνουμε το άθλημά μας πιο προσιτό ώστε να προσελκύσουμε περισσότερα νεαρά παιδιά αλλά και νέους χορηγούς. Θα ήταν νομίζω πρόωρο να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή κάτι αλλά πιστεύω ότι τέλος Οκτωβρίου στην ατζέντα μας θα υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο».
Για το επίπεδο των αγοριών και των κοριτσιών στο μπιτς βόλεϊ:
«Είμαι κι εγώ από αυτούς που υποστηρίζουν ότι γενικά τα κορίτσια είναι πιο ανταγωνιστικά και πιο κοντά στα διεθνή στάνταρ για αυτές τις ηλικίες. Κάτι ανάλογο διαπίστωσα και στο τελικό τουρνουά Κ17 πριν λίγες ημέρες στην Πρέβεζα. Θα ήταν άδικο όμως να μην ξεχωρίσω και τις ομάδες των αγοριών που έφθασαν στην τετράδα. Αυτοί οι αθλητές σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον».
Για την ανάπτυξη του βόλεϊ, αλλά και του μπιτς βόλεϊ στο νησί της Ρόδου:
«Στην αναφορά μου θα μου επιτρέψετε να συμπεριλάβω και την Κω. Και στην άμμο και στη σάλα γίνεται πολύ καλή δουλειά και στα δύο νησιά. Υπάρχουν προπονητές άριστα καταρτισμένοι και ενημερωμένοι που δουλεύουν σωστά και ήδη έχουμε αποτελέσματα. Oi δυσκολίες στη μετακίνηση λόγω της γεωγραφικής μας θέσης και η αγωνιστική απομόνωση που συνεπάγεται νομίζω ότι ξεπερνιέται από την δίψα για διάκριση και το ταλέντο των παιδιών αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους. Τα σωματεία που καλλιεργούν το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ στα Δωδεκάνησα κάθε χρόνο αυξάνονται. Εκείνο που μας προβληματίζει όμως είναι η άνιση ανάπτυξη αφού στα αγόρια εδώ στη Ρόδο παρατηρείται μεγάλη στασιμότητα».