Ειδήσεις

Κρυφή εφαρμογή το «Panic button» – Πώς γίνεται αόρατη στο κινητό των γυναικών

Για την εφαρμογή «Panic button» μίλησε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε, είναι μία κρυφή εφαρμογή, καθώς δεν επιτρέπει σε τρίτα πρόσωπα που μπορεί να έχουν πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο μιας κακοποιημένης γυναίκας να αντιληφθούν την ύπαρξη της εφαρμογής αυτής. “Η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη του μήνα Ιουλίου ήδη 466 γυναίκες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ζητήσει να λάβουν αυτήν την εφαρμογή, ενώ 47 την έχουν ενεργοποιήσει, καθώς βρέθηκαν σε κίνδυνο, είτε για τη ζωή τους, είτε για τη σωματική τους ακεραιότητα και κάλεσαν την Ελληνική Αστυνομία“.

“Στο διάστημα αυτό 1686 γυναίκες απευθύνθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και από αυτές μόνο οι 466 επέλεξαν να λάβουν την εφαρμογή, καθώς κάθε γυναίκα που φτάνει σε αστυνομικό τμήμα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ενημερώνεται για την ύπαρξη της εφαρμογής και ρωτάται αν επιθυμεί να την λάβει και εφόσον επιθυμεί λαμβάνει την εφαρμογή αυτή” πρόσθεσε η κα Δημογλίδου.

“Τα νούμερα αυτά δε δείχνουν αύξηση της οικογενειακής βίας. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία πολλά χρόνια και όχι εχθές, όχι μια μέρα πριν την καταγγελία, ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία. Κι αυτό είναι πολύ θετικό: ότι οι γυναίκες πλέον γνωρίζουν ότι υπάρχουν και αρμόδια γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και εφαρμογές και φυσικά και τα συμβουλευτικά κέντρα που μπορούν να τις στηρίξουν μετά από μία καταγγελία και έρχονται και καταγγέλλουν την κακοποίηση τους“.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου