Πολλή κουβέντα γίνεται για τις ΜΕΘ, για το εάν υπάρχει θνητότητα ή όχι έξω από αυτές, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι συνάνθρωποί μας, κι όλα αυτά από πολιτικούς. Κι επειδή οι πολιτικοί δεν είναι γιατροί, και συγγνώμη δηλαδή, αλλά εάν κάποιος δικός μου αγαπημένος άνθρωπος, είχε ανάγκη ΜΕΘ, σε καμία περίπτωση δεν θα με έπειθε κανένας πολιτικός πως εντάξει θα είναι και έξω από αυτή, γιατί κατά πολιτικούς-«γιατρούς»: «Kάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα. Σαν να τον παραδίδει (σ.σ.: ο γιατρός) στον Θεό και πριν τον παραδώσει, τον βάζει στη ΜΕΘ», προτιμώ τη άποψη ενός επιστήμονα και μάλιστα καθηγητή Εντατικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης τον o Δημήτρη Γεωργόπουλου: «Η Εντατική είναι ο πιο αισιόδοξος χώρος του νοσοκομείου μετά το μαιευτήριο. Στο μαιευτήριο γεννιέται μια ζωή, στην Εντατική η θνητότητα από το 100% πέφτει στο περίπου 20%. Είναι ο μόνος χώρος που η θνητότητα ελαττώνεται σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Βέβαια με την προϋπόθεση ότι πληρούν οι ασθενείς τα κριτήρια (σ.σ. υπάρχει αναστρέψιμος παράγων της βλάβης) για να μπουν στον χώρο αυτό»
https://www.dimokratiki.gr/08-12-2021/o-aisiodoxos-choros/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.